Gaming30.07.2008

Tweederde game downloads besmet


tweederde-game-downloads-besmet.jpg
tweederde-game-downloads-besmet.jpg

Gamers lopen online een steeds groter risico. 63.7% van alle gamebestanden die worden gedownload via programma’s zoals Limewire of Kazaa zijn besmet met een schadelijke code, waarmee ingebroken kan worden op de pc.

Dat laat G DATA weten in zijn meest recente malware-rapport. Vooral het downloaden van ‘cheats’, codes om door te breken naar een hoger level en ‘add-ons’, uitbreidingspakketten van spellen, vormen een bijzonder groot risico voor pc-gamers.

Gamers zijn vaak het doelwit van cybercriminelen, omdat zij veel waardevolle informatie bezitten en deze gegevens vaak onbewust vrij toegankelijk maken. Tijdens het spelen zetten gamers namelijk hun firewall en andere beveiliging uit om sneller en beter te kunnen gamen. Hierdoor gaan de ‘digitale’ dieven er met bank- en creditcardgegevens vandoor of gebruiken ze de snelle computer van de gamer voor een botnet, waarmee criminelen op grote schaal spam versturen.

Gamers kunnen echter wel een hoop doen om besmetting te voorkomen. Zo zorgen veel nieuwe beveiligingsproducten amper voor hinder tijdens het gamen.

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.