Gaming15.07.2008

E3 2008: Nintendo komt met WII MotionPlus


e3-2008-nintendo-komt-met-wii-motionplus.jpg
e3-2008-nintendo-komt-met-wii-motionplus.jpg

De E3 gaming-conferentie is nog maar net begonnen en de nieuwe gamereleases vliegen ons om de virtuele oren. Nieuwe releases als Rage, Fable 2, het prestigieuze SceneIt uit de Microsoft Studio en Ghostbusters: the video game kleuren de eerste dag van deze topconferentie. E3 biedt dan ook een keur aan releases en trailers waar veel gamers op hebben zitten gewacht dit jaar.

Nintendo brengt groot maar ook klein nieuws.  De WII MotionPlus is een letterlijke add-on voor de WII-remote. De MotionPlus moet tijdens het gamen de bewegingen van de speler nog meer en vooral nog preciezer gaan vastleggen. Zo zegt Nintento dat de armpositie als ook de polsbeweging nog beter in 3D worden gemeten.
Prijzen en een datum van verschijning zijn nog niet bekend. 

Patrick Petersen

Vreemde eend Patrick Petersen RDM MA MSc is een ervaren ondernemer, spreker en docent (aan onder andere Nyenrode Business University, Beeckestijn Business School en EURib) die het nuchtere ‘lachen en leren’ combineert in zijn inspirerende optredens. Senior online strateeg, crossmediaal marketeer, contentmarketeer, internetondernemer, internationaal spreker, docent en auteur. Hij studeerde af op divers eigen (content-) marketingmodellen die hij voor tal van internationale organisaties, zoals Heijmans, Hästens, Somfy smart home, Trendhopper holding, T-Mobile Nederland, AtMostTV, TU Delft, IKEA Nederland, MTV Europe en Coolcat, succesvol in de praktijk bracht.