Gaming05.04.2008

De SixAxis is niet meer


de-sixaxis-is-niet-meer.jpg
de-sixaxis-is-niet-meer.jpg

De soap rondom de controller van Sony’s PlayStation 3 kende een abrupt einde. Even een recap: Sony schond het patent van Immersion door het Haptic-systeem toe te voegen aan hun DualShock controllers. Haptic zorgde voor de trilfunctie die Sony in de controllers heeft geïmplementeerd. Hiermee werd echter het patent geschonden, wat resulteerde in een fikse boete voor zowel Sony als Microsoft. Microsoft schikte, Sony vocht.

Het resultaat was een mokerslag voor fans: de controller van de PlayStation 3 zou zonder rumblefunctie komen. Sony praatte dit goed door te claimen dat, gelet op de bewegingssensoren in de controller, een trilfunctie geen optie was. Het trillen zou de sensoren storen en was zodoende niet van belang. Wat volgde was een licht, goedkoop aanvoelend apparaatje dat het palindroom Sixaxis vormde.

Inmiddels is ook Sony gezwicht voor Immersion en is de aankondiging van de DualShock 3 een feit. Dat deze controller de definitieve vervanger wordt voor de Sixaxis werd deze week duidelijk, toen Sony aangaf de Sixaxis niet langer in productie te nemen. Op = op dus. Dat de DualShock 3 plaatsvervanger zou worden voor de Sixaxis was onbekend; volgens velen zou het zelfs een alternatief voor de ‘standaard’ Sixaxis kunnen worden. De laatste vrachten Sixaxis worden nog verscheept alvorens de DualShock 3 te presenteren in de schappen. Nog eventjes de zomer afwachten dan maar, wanneer wij de DualShock hopen te verwelkomen…?