Gaming21.05.2012

Nederlands kampioen Street Fighter IV pakt ruime winst


Het Nederlands kampioenschap Street Fighter IV (Arcade Edition) werd gehouden tijdens de allereerste Gamekings Showcase. Capcom had €1000 voor de winnaar opzij gezet en er waren vier spelers uit de eerdere voorrondes in Nederland en België gekomen die ervoor gingen strijden. Maar helaas voor Muhammad Berk, Osaid Kamel en Anas Hounaid ging er toch iemand anders strijken met de eer en de poen. Bruno Jager (23) uit Rotterdam (a.k.a SDL DoomDomain) won de finale (tijdens de allereerste Gamekings Showcase) in zijn eigen stad van Berk (a.k.a MoMi) in een 3-1 beatdown, om het voorzichtig te zeggen.

nederlands-kampioen-street-fighter-iv-pa.jpg
nederlands-kampioen-street-fighter-iv-pa.jpg

Jager was duidelijk een klasse te groot voor MoMi, zoals je kunt zien in de video. Het is altijd grappig om dit soort video’s te bekijken en te zien wat het verschil is tussen een Wong VS. Daigo match en een finale als deze. Niet dat ik nou bij het zien van deze finale dacht “oh, die kan ik hebben”, maar het wakkert de competitive spirit wel altijd aan, en nu heb ik ook zin om aan een Street Fighter toernooi mee te doen.

 

” style=”width: 312px; border: solid 1px black; background: #FFE484; padding-top: 97px; padding-left: 192px; height: 186px;”>

 

Bruno Jager is trouwens een veteraan in de Nederlandse Fighting Game Community. Één van zijn mooiste momenten was deelname aan de prestigieuze Street Fighter 3rd Strike Cooperation Cup 2009 in Japan. Hij is dus al een groot gedeelte van de 25 jaar die Street Fighter bestaat (het toernooi was bedoeld om dit jubileum te vieren) aan de slag ermee en bewijst met deze winst dat ‘ie zich niet voor niks de nummer één mag noemen. Congrats!

Patrick Smeets

Game-enthousiast, tech blogger en presentator. Was ooit rockster. Local celebrity in Limburg maar ziet graag veel van de wereld. Er zijn niet genoeg kattenGIFjes in de wereld.