Gaming15.05.2012

Skyrims ware potentie


Ruim een half jaar na de release komt pas de ware potentie van Skyrim naar boven. Een game die net als zijn voorgangers nog jaren lang gespeeld zal worden door een grote community. Deze community heeft zich reeds ontwikkeld, het modden is begonnen! Hier volgt een kleine selectie mods die ik persoonlijk erg goed vind, vanwege nieuwe gameplay of vanwege die kleine details die Bethesda vergat. Deze mods zijn op twee locaties te downloaden. Allereerst Steam natuurlijk, maar naast Steam zijn er ook nog pracht mods te downloaden van de Skyrim pagina van Nexusmods, een community die in het teken staat van het modden van games. Note: als titels gebruik ik de titel die de maker aan de mod heeft gegeven, dan is ‘ie makkelijker te vinden.

skyrims-ware-potentie.jpg
skyrims-ware-potentie.jpg

A quatlity world map

De wereldkaart van Skyrim is op zich niet verkeerd, maar wat deze mod toevoegt zijn de wegen. Bij het installeren heb je ook nog eens de keuze voor de originele kaart met wegen, of een meer getekende kaart. Bij de wegen kun je nog onderscheid maken tussen alleen hoofdwegen of alle wegen!

Cloaks of Skyrim

Een verplicht nummertje wat mij betreft: Capes, mantels, die flapperende dingen op je rug… Hoe je ze ook wil noemen. Iets wat Skyrim van nature mist. Ook hier weer enkele keuzes, draag alleen jij capes? Nou, bij mij niet hoor, door een subtiel systeem (lees: Random) kun je er ook voor kiezen dat enkele NPC’s ze ook dragen. Bandieten, Guards, de een wel, de ander niet. Erg mooi, maar eigenlijk alleen maar voor het idee.

Dragon Bone Weapons Complete

Misschien wel het grootste gemis van Skyrim: Het ontbreken van Dragon wapens! Mooie toevoeging, deze mod, maar erg goed opgelet is er door de maker(s) niet. Daedric wapens zijn (wanneer verbeterd) sterker. Dat mocht beter!

Ridgeview House

Tussen alle mods vind je een hoop mods voor huizen. De meeste zijn overdreven groot, zo groot dat je niet weet wat je ermee moet. Ridgeview House is echter bescheiden, zowel van binnen als van buiten. En je krijgt er nog een mooi uitzicht bij!

16107-5-1335718282

Isilmeriel LOTR Weapons collection

Ideetje: Maak een game van Lord Of The Rings in de vorm van Skyrim, zou goed zijn voor de verkopen! Deze mod is een setje wapens uit Lord Of The Rings. Erg stijlvol, maar net zoals de capes slechts voor het idee. Jammer dat de wapens wat aan de zwakke kant zijn, maar wat wil je ook, modders zijn hobbyisten, geen afhaalchinees.

More Craftables

Goed, je kan al heel veel maken met smithing, maar nu kun je nog meer maken. Deze mod voegt toe dat je nu armour van vrijwel elke factie in Skyrim kan maken. Guard armour nodig? Alsjeblieft!

Nicos Craftable Arrows V1_2

Iets wat ik echt miste in Skyrim was het maken van arrows. Nu laat deze mod je niet de standaard arrows maken, nee, deze mod voegt 4 nieuwe arrows toe, allemaal met een schade van 24 (dat is dus hetzelfde als daedric). Ze hebben elk hun eigen stijl en vragen ook verschillende items om ze te kunnen maken. Prachtig en een grote hoeveelheid arrows in een keer. Geweldig.

SkyUI

Wat de pc versie van Skyrim vrij vervelend maakt is de trage, onhandige interface. SkyUI is een make-over voor items, magic en verkopen. Je selecteerd je categorie aan de hand van een icoontje (bij installatie krijg je keuze uit enkele icoontjes) en bij de items staat de hoeveelheid en de waarde (bij de desbetreffende handelaar) aangegeven. Jammer dat er geen verandering voor smithing of alchemy is, maar je kan niet alles hebben.

Marnix Suilen

Schrijft al jaren over games, van de kleine indie-games tot de grote najaarstitels. Liefhebber van Dota 2, twijfelt nog over Destiny.

Verder lezen over PC

XDefiant: een free-to-play shooter van Ubisoft

XDefiant, de langverwachte free-to-play, snelle arcade shooter ontwikkeld door Ubisoft San Francisco en met facties geïnspireerd op enkele van Ubisofts geliefde franchises, is nu wereldwijd speelbaar. Spelers downloaden XDefiant gratis en spelen vanaf hun pc via Ubisoft Connect, PlayStation 5 of Xbox Series X|S.

Gaming21.05.2024

XDefiant: een free-to-play shooter van Ubisoft

met Crossplay-mogelijkheden
4 redenen om Senua’s Saga: Hellblade II te gaan spelen

Morgen is het na vele jaren aan Senua's Saga: Hellblade II om ons weg te blazen en we hebben vier keer bewijs dat dat ook wel gaat gebeuren.

Gaming20.05.2024

4 redenen om Senua’s Saga: Hellblade II te gaan spelen

Gids voor de beste toetsenborden voor pc en tablet die nu op de markt zijn

In de digitale wereld van vandaag kan een kwalitatief toetsenbord het verschil maken tussen een frustrerende en een vloeiende en productieve typervaring. Het toetsenbord blijft namelijk nog steeds een zeer functioneel hulpmiddel, ongeacht het gebruiksgebied.

Gadgets20.05.2024

Gids voor de beste toetsenborden voor pc en tablet die nu op de markt zijn

Steam geeft je geen geld terug als je te lang early access speelt

Een game even goed uitproberen door heel veel early access te spelen? Pas op: vroeger gold dat niet voor geldteruggave, maar nu wel.

Gaming24.04.2024

Steam geeft je geen geld terug als je te lang early access speelt

Max Verstappen wederom op cover EA SPORTS F1 24

Voor het tweede jaar op rij schittert Max Verstappen op de cover van EA SPORTS officiële videogame van het 2024 FIA Formula One World Championship.

Gaming16.04.2024

Max Verstappen wederom op cover EA SPORTS F1 24

​Marvel: Rivals is Overwatch met échte superhelden

Marvel Games introduceert een nieuwe teamshooter: Marvel Rivals. Je kunt het het beste vergelijken met Overwatch, en hoewel je daarin ook Hreoes hebt, is Marvel Rivals een game met de helden die je zo goed kent van de ve...

Gaming27.03.2024

​Marvel: Rivals is Overwatch met échte superhelden

Tijdmachine: RollerCoaster Tycoon bestaat 25 jaar

Het was een game die we eigenlijk vooral speelden om de bezoekers van virtuele pretparken het leven zuur te maken. Er waren geweldige manieren om ze te pesten, waarbij het natuurlijk het leukste was om wandelpaden ineens...

Gaming25.03.2024

Tijdmachine: RollerCoaster Tycoon bestaat 25 jaar

Steam introduceert Families, hele familie een ban bij cheaten

Steam komt met een nieuw programma: Steam Families. De bedoeling is dat je hiermee op een makkelijke manier games kunt uitwisselen die iemand in het gezin al bezit. Heel handig, maar het heeft ook zo zijn keerzijde. Is i...

Gaming19.03.2024

Steam introduceert Families, hele familie een ban bij cheaten