Gaming01.03.2012

The Binding of Isaac niet naar 3DS, maar misschien wel naar de Vita?


Goede kans dat je nog nooit van The Binding of Isaac hebt gehoord. Het is een indiegame die tot nu toe alleen voor de PC en Mac uit is gebracht, een soort kruising tussen Smash TV (of een ander twinstick shooter), de originele Zelda en Silent Hill waarin je maar één leven per game krijgt en waarbij de kaart waar je op speelt elke keer anders is. Het verhaal, waarin Isaac’s streng religieuze moeder van God de opdracht krijgt om haar zoon te vermoorden en hij dat lot ternauwernood weet te ontvluchten door de smerige, met demonen bevolkte kelder van het huis in te rennen heeft echter een stokje gestoken voor de iets bredere bekendheid. Nintendo gaf namelijk gisteren aan dat ze de game vanwege de ‘questionable religious content’ niet zouden uitbrengen op de 3DS e-shop. Maar er gloort hoop aan de horizon: er zou wel eens een Vita versie kunnen komen van The Binding of Isaac.

the-binding-of-isaac-niet-naar-3ds-maar-.jpg
the-binding-of-isaac-niet-naar-3ds-maar-.jpg

Als je het commentaar dat maker Edward McMillen moet geloven dat een uitgever nu bezig is om Isaac uit te brengen op “1-2 Sony platforms” dan zou het geen rare gedachtensprong zijn om van één van die platforms de Vita te maken. Het zal geen moeite zijn om de game als download op de Playstation Store te zetten en als de game dan ook nog werkt op de Vita zou dat te gek zijn. De game zelf is het meer dan waard, als je een liefhebber bent van ervaringen die je op de proef stellen zul je zwaar kunnen genieten van de ellende in Binding of Isaac en vooral de random natuur van de wereld waarin je rondloopt (zelfs de eindbazen versla je nooit in dezelfde volgorde) maakt het ontzettend leuk om te blijven spelen. Laten we dus hopen dat de onderhandelingen niet stuklopen (al zal het aan de content niet liggen, Sony doet nooit zo moeilijk) en we binnenkort The Binding Of Isaac kunnen spelen op onze Vita of PS3.

Bron: Joystiq

Patrick Smeets

Game-enthousiast, tech blogger en presentator. Was ooit rockster. Local celebrity in Limburg maar ziet graag veel van de wereld. Er zijn niet genoeg kattenGIFjes in de wereld.