Gadgets23.11.2016

Vortex-technologie maakt van de Miele Blizzard CX1 een musthave


sponsored story

Tijdens de IFA 2016 in Berlijn, wereldwijd een van de bekendste en grootste consumenten elektronica beurzen, toonde Miele de innovatieve Blizzard CX1. Deze eerste zakloze Miele-stofzuiger is inmiddels beschikbaar en wij mochten hem testen.

Vortex-technologie

Wat duidelijk in het oog springt is de unieke Vortex-technologie, deze wekt namelijk een luchtstroom van meer dan 100 km per uur op.

Deze bijzonder hoge luchtsnelheid wordt bereikt door een combinatie van een efficiënte zuigmond, gestroomlijnde luchtstroom en een innovatieve motor. Dit zorgt er tevens voor dat de opvang van grove stofdeeltjes en fijnstof gescheiden kan worden.

miele-01
miele-01

Hygiënisch legen

Een stofzuigerzak legen of vervangen, blijft toch altijd een dingetje. Meestal kom je er pas achter dat dit moet gebeuren op het moment dat de stofzuigerzak al te vol zit. Hem dan nog legen zonder dat er een deel uitvalt is vaak onmogelijk.

Inmiddels zijn er verschillende merken die een stofzakloze stofzuiger aanbieden. Maar nog lang niet allemaal effectief. Bij het legen van de bak dwarrelt er vaak weer fijnstof terug de ruimte in. En dat is precies hetgeen je niet wil.

Miele heeft daar met de Blizzard CX1 iets op gevonden en maakt nu gebruik van een gescheiden stofopvang. Iets dat ervoor zorgt dat het grote stofreservoir op een hygiënische manier te legen is.

Het fijnstof wordt opgevangen in een speciaal filter dat door de stofzuiger zelf, indien nodig, automatisch gereinigd zal worden. Deze ComfortClean-functie kan je overigens ook met een eenvoudige druk op de knop zelf handmatig activeren.

legen
legen

Wendbaar en weinig geluid

Op onze redactie, een redelijk druk ingedeeld kantoor, is de stofzuiger ideaal. En dat heeft vooral met de wendbaarheid en het lage geluidsniveau te maken.

Doordat de stofzuiger rondrijdt op vier draaibare DynamicDrive-zwenkwieltjes is hij erg wendbaar. Omvallen of kantelen is daardoor nagenoeg onmogelijk. En in een drukke of smalle ruimte, eentje met veel kabels, stoelen, bureaus en andere accessoires weet hij zich gemakkelijk te manoeuvreren.

Ook het lage geluid dat de stofzuiger produceert is ideaal voor thuis of op kantoor. Er is niets zo storend als dat je gebeld wordt en er is iemand aan het stofzuigen met een apparaat dat voor je gevoel flink aan het loeien is. Daarnaast is er altijd wel iemand in gesprek of even heel geconcentreerd bezig, met deze Miele blijkt dat helemaal geen punt te zijn.

En natuurlijk is het ook fijn om thuis een stille stofzuiger te gebruiken, bijvoorbeeld als je lekker een muziekje aan hebt staan of als de kleine nog op bed ligt.

Weinig onderhoud

Een ander voordeel van de Blizzard CX1 is dat je nooit meer stofzakken of filters hoeft te vervangen. Scheelt je weer wat extra kosten. En daarnaast ook wat gedoe met het vervangen zo’n filter. Dus op het af en toe legen van het grote stofreservoir, en ongeveer twee keer per jaar het schoonspoelen van de fijnstoffilter, na heeft deze stofzuiger verder geen onderhoud nodig.

Duitse degelijkheid

We kennen deze term natuurlijk vooral als we kijken naar de auto-industrie. Maar dit is ook zeker op alle Miele-apparaten van toepassing. Alle Miele-stofzuigers ondergaan strenge kwaliteitstests en zijn gemaakt van zeer hoogwaardige materialen. Zo ben je verzekerd van een stofzuiger met een lange levensduur.

Klik hier voor meer info over de Miele Blizzard CX1!

Miele-02
Miele-02

Verder lezen over Innovatie

Dit was het VINT Symposium van 2024

Voor de 30e keer was er het VINT Symposium in het Spant! te Bussum. Dit jaar stond het thema 'Echt Slim' centraal, wat een interessant perspectief bood op de rol van intelligentie in technologie. Elk jaar biedt het symposium de kans om nieuwe technologische trends en inzichten te verkennen, en dit jaar was geen uitzondering.

Events04.07.2024

Dit was het VINT Symposium van 2024

met als thema 'Echt Slim'
VodafoneZiggo verkrijgt (voor € 57,5 miljoen) belangrijk 5G spectrum 

VodafoneZiggo heeft in de recente frequentieveiling nieuw spectrum verworven om aan haar netwerk toe te voegen. Tijdens de veiling is 100MHz bemachtigd in de 3,5GHz band. Dit stelt het telecombedrijf in staat om het bestaande netwerk nog verder door te ontwikkelen en te versterken. VodafoneZiggo is erg tevreden met de uitkomst van de veiling. VodafoneZiggo betaalt € 57,5 miljoen euro voor deze spectrumvergunning, die loopt tot 2040. 

Mobile02.07.2024

VodafoneZiggo verkrijgt (voor € 57,5 miljoen) belangrijk 5G spectrum 

Dit is de innovatieve Control Room van Team Visma | Lease a Bike

Team Visma | Lease a Bike, een van 's werelds beste wielerploegen, zet een grote stap in technologische innovatie met de lancering van hun gloednieuwe Control Room. Deze hypermoderne mobiele unit, uitgerust met de nieuwste technologieën en apparatuur, maakt zijn debuut tijdens de Tour de France, die zaterdag 29 juni in Florence van start gaat.

Technology27.06.2024

Dit is de innovatieve Control Room van Team Visma | Lease a Bike

In Brabant is het aantal startups met 22 procent toegenomen

Het aantal Brabantse startups is sinds 2020 spectaculair gegroeid. Met 1462 startups heeft Brabant nu de op twee na grootste startup-populatie van alle Nederlandse provincies. Dit is een stijging van bijna 22 procent ten opzichte van 2020, toen er 1200 startups waren. Deze cijfers komen naar voren uit het vandaag gepubliceerde Birch-rapport, dat in opdracht van startuporganisatie Braventure is uitgevoerd.

Startups27.06.2024

In Brabant is het aantal startups met 22 procent toegenomen

AWS stimuleert groei van generatieve AI-startups

Technology18.06.2024

AWS stimuleert groei van generatieve AI-startups

McDonalds ontdekt dat AI in de McDrive nog geen goed idee is

McDonald’s heeft recent wel geprobeerd om die mensen te vervangen door AI, maar die deed het waarschijnlijk minder goed dan zijn menselijke collega.

Online17.06.2024

McDonalds ontdekt dat AI in de McDrive nog geen goed idee is

Huizen worden met speciaal energiecement een soort giga-accu’s

De knappe koppen van MIT hebben cement ontwikkeld dat vol energie zit. Hiermee maak je in één keer een giga-accu van je woning.

Technology14.06.2024

Huizen worden met speciaal energiecement een soort giga-accu’s

Nog een Delfts succes: waterstofauto is geschikt voor openbare weg

De studenten van TU Delft zijn lekker bezig. Eerder kwam er al goed nieuws binnen over de hyperloop, en nu ook over de waterstofauto.

Automotive11.06.2024

Nog een Delfts succes: waterstofauto is geschikt voor openbare weg