Gadgets04.04.2018

Vier redenen waarom jij ook thuis aan de slag wil met de Dyson Cyclone V10


Dyson lanceerde enkele weken terug een nieuwe stofzuiger. Draadloos en met een nieuwe motor. Geen heel schokkend nieuws zou je zeggen. Maar nu we de nieuwe Dyson Cyclone V10 in gebruik hebben genomen, wordt pas goed duidelijk hoe innovatief dit nieuwe model is. En dat heeft alles te maken met de V10 digitale motor. Deze is met 125.000 rotaties per minuut is de snelste en meest krachtige digitale stofzuigermotor die op het moment beschikbaar is. Daarbij is de motor qua gewicht juist flink afgenomen. De V10 is bijna de helft zo licht als zijn voorganger, de Dyson V8 digitale motor.

En het mooiste. Hij levert nu dezelfde kracht als een normale stofzuiger met snoer. En dat ga je merken. Op deze manier wordt het bijna leuk om iedere dag de stofzuiger even snel door het huis te halen. En anders doe je er zeker je werkster een hoop plezier mee. Wij hebben hieronder 4 punten opgesomd waarom ook jij deze stofzuiger thuis wil hebben staan.

1. De V10 motor

We hebben het hier niet over een nieuwe motor voor Max Verstappen, maar over de nieuwe snoerloze stofzuiger van Dyson. Dit model is echt opgebouwd rondom de Dyson V10 digitale motor, die is daarmee ook het hart van dit nieuwe apparaat. De motor is met 2.000 omwentelingen per seconde de snelste digitale motor van Dyson tot nu toe. En vergeleken met de V2 digitale motor, het eerste model, is de verhouding tussen kracht en gewicht meer dan 3 keer zo groot.

Maar behalve snel, is de motor ook intelligent. Zo meet hij de hoogte, barometrische druk, en temperatuur, en kan zelfs het weer bepalen. Dankzij een ingebouwde sensor weet de motor of hij op de begane grond is, of een verdieping hoger. Zelfs het hoogteverschil tussen grond en tafel zal herkend worden. Zodat hij zich automatisch aan kan passen aan de hoge of lage luchtdruk. De motor moet namelijk hetzelfde presteren op een hoog gelegen locatie, zoals Mexico City, of in een laag gelegen gebied, zoals Noord-Brabant.

<i>De stofzuiger is niet alleen mooi maar ook heel licht en soepel.</i>
De stofzuiger is niet alleen mooi maar ook heel licht en soepel.
<i>De V10 motor zit vlak boven het handvat.</i>
De V10 motor zit vlak boven het handvat.

2. Meer zuigkracht, minder werk

Stofzuigers verliezen vaak aan zuigkracht. Doordat stof en vuil niet goed worden gefilterd smoort dit in de machine de luchtstroom van de motor. Hierdoor verdwijnt langzaamaan de zuigkracht. En sta jij nog meer te ploeteren voordat je heel je huis weer aan kant hebt.

Dit kan je ook een beetje vergelijken met een auto kopen die 200km/u haalt, maar die na een maand rijden niet harder gaat dan 100km/u.

Dyson heeft hier iets op bedacht. De cyclonen en het stofreservoir van de Cyclone V10 zijn 90 graden gedraaid tot een rechte lijn – waardoor het aantal Air Watts met 20% aan zuigkracht is verhoogd. Hierdoor heeft de stofzuiger de grootste zuigkracht van alle snoerloze stofzuigers die momenteel in gebruik zijn. 14 cyclonen zijn rond de centrale as van de machine geplaatst, waardoor de luchtstroom in elke cycloon 190km/u haalt. Zo wordt er meer dan 79,000G gegenereerd, dat zelfs microscopisch stof efficiënt uit de lucht filtert.

3. Niet onbelangrijk: goede filters

Stofzuigerzak leegmaken of vervangen. Niet de leukste bezigheid. En uit de meeste stofzuigers ontsnappen regelmatig stof, allergenen en bacteriën die in de lucht terechtkomen en jij dus mogelijk inademt. Maar dat is nu verleden tijd. Zowel de filters voor als na de motor sluiten hermetisch op elkaar aan en fungeren samen als een afgesloten filter. De gehele machine vangt 99,97% van allergenen zo klein als 0,3 micron op en laat alleen de gefilterde schone lucht vrij. En met het ‘richt en schiet’-reinigingsmechanisme (point and shoot) is het stofreservoir makkelijk en efficiënt leeg te maken.

<i>Zo ziet dat er dus uit als je aan het stofzuigen bent.</i>
Zo ziet dat er dus uit als je aan het stofzuigen bent.
<i>Geen stofzuigerzak, alleen even het klepje open en je bent klaar!</i>
Geen stofzuigerzak, alleen even het klepje open en je bent klaar!

4. Het hele huis

De ingenieurs verantwoordelijk voor de Cyclone V10 wilden voldoende kracht leveren, maar tegelijkertijd ook de accuduur verlengen. Zo gezegd, zo gedaan, en dus beschikt hij over een batterij die meer energie kan genereren, maar toch lichter is. En dus beschikt de nieuwe Cyclone over 60 minuten aan constante zuigkracht. Genoeg om hele huis (of kantoor) te doorlopen.

<i>Zelfs voor de smalste randjes!</i>
Zelfs voor de smalste randjes!

Beschikbaarheid

De Dyson Cyclone V10 stofzuiger was gelijk na de lancering al per direct verkrijgbaar via de website van Dyson en in de filialen van Hudson’s Bay. Met een vanaf prijs van 529,- euro. Maar inmiddels ook gewoon te verkrijgen bij de bekende retailers zoals MediaMarkt, Coolblue, Bol.com, en BCC.

Verder lezen over Dyson

WashG1: Dyson komt met elektrische dweil met flink prijskaartje

Dyson maakt stofzuigers en stofzuigers die zelfs kunnen dweilen (V15s Detect Submarine), maar nu introduceert het de WashG1, een apparaat dat alleen kan dweilen.

Gadgets14.05.2024

WashG1: Dyson komt met elektrische dweil met flink prijskaartje

Dyson wil je met AR-app laten zien welke plekjes je bent vergeten

Dyson komt met een app om je te wijzen op de plekjes waar je hebt vergeten te stofzuigen. Heel confronterend, maar er zijn nog vragen.

Technology12.04.2024

Dyson wil je met AR-app laten zien welke plekjes je bent vergeten

De nieuwe föhn Supersonic r van Dyson is heel wat anders

Dyson heeft een nieuwe föhn gemaakt die allerlei slimme toepassingen heeft om je haar sneller te stijlen zoals jij wil. De Supersonic r is een kleiner, lichter apparaat en heeft een bijzonder slank design met een ‘boc...

Gadgets09.02.2024

De nieuwe föhn Supersonic r van Dyson is heel wat anders

​Stofzuiger of steelstofzuiger: wat past beter bij jou?

Je stofzuiger heeft het begeven, of misschien droom je gewoon al een tijdje van een steelstofzuiger. Is die echt zoveel beter dan de goede oude ‘hond’-stofzuiger die je achter je aan sleept? We zetten de twee typen s...

Lifestyle23.01.2024

​Stofzuiger of steelstofzuiger: wat past beter bij jou?

James Dyson Award 2023: Dit zijn de internationale winnaars

De James Dyson Award, de internationale designprijs, heeft deze week de drie internationale winnaars bekend gemaakt: de internationale winnaar, de duurzaamheidswinnaar en de humanitaire winnaar. Ze zijn persoonlijk gesel...

Technology16.11.2023

James Dyson Award 2023: Dit zijn de internationale winnaars

The Life Chariot, The Golden Capsule & E-COATING
​5 dingen die nog kunnen innoveren op stofzuigers

Gebruik jij een steelstofzuiger, een robotstofzuiger of een ouderwetse met draad? Er is een aantal dingen dat beter kan aan stofzuigers en daarbij heeft elke soort wel iets dat het stofzuigen een nog fijnere ervaring moe...

Gadgets06.11.2023

​5 dingen die nog kunnen innoveren op stofzuigers

Dit zijn de 20 baanbrekende uitvindingen die kans maken op de James Dyson Award 2023

Vandaag start de internationale fase van de James Dyson Award 2023, een wereldwijde ingenieursprijs die studenten en pas afgestudeerden oproept om een ontwerp te maken dat een probleem oplost. Dit is de wereldwijde short...

Technology18.10.2023

Dit zijn de 20 baanbrekende uitvindingen die kans maken op de James Dyson Award 2023

Dyson heeft een volledig werkend circulair landbouwsysteem

De landbouwsector is de afgelopen jaren in Nederland een flink discussiepunt geweest. De uitkoop van boeren in Nederland is inmiddels van start gegaan. Allemaal om de stikstofcrisis onder controle te krijgen. Al gaan we...

Technology16.10.2023

Dyson heeft een volledig werkend circulair landbouwsysteem

de toekomst van landbouw?

Verder lezen over Innovatie

AWS stimuleert groei van generatieve AI-startups

Technology18.06.2024

AWS stimuleert groei van generatieve AI-startups

McDonalds ontdekt dat AI in de McDrive nog geen goed idee is

McDonald’s heeft recent wel geprobeerd om die mensen te vervangen door AI, maar die deed het waarschijnlijk minder goed dan zijn menselijke collega.

Online17.06.2024

McDonalds ontdekt dat AI in de McDrive nog geen goed idee is

Huizen worden met speciaal energiecement een soort giga-accu’s

De knappe koppen van MIT hebben cement ontwikkeld dat vol energie zit. Hiermee maak je in één keer een giga-accu van je woning.

Technology14.06.2024

Huizen worden met speciaal energiecement een soort giga-accu’s

Nog een Delfts succes: waterstofauto is geschikt voor openbare weg

De studenten van TU Delft zijn lekker bezig. Eerder kwam er al goed nieuws binnen over de hyperloop, en nu ook over de waterstofauto.

Automotive11.06.2024

Nog een Delfts succes: waterstofauto is geschikt voor openbare weg

Een succes voor hyperloop: TU Delft laat het van baan wisselen

Het leek even moeilijk te worden voor de hyperloop, maar de studenten van TU Delft hebben nu een groot succes bereikt.

Technology10.06.2024

Een succes voor hyperloop: TU Delft laat het van baan wisselen

Besteed je metaalbewerking online uit

Heb je voor je bedrijf een specifiek onderdeel nodig, maar heb je zelf niet de mogelijkheid om het te maken? Dan zul je op zoek moeten naar een andere oplossing. Gelukkig is er in deze tijd, waarin techniek en online bestellen steeds gemakkelijker wordt, een andere oplossing voorhanden.

DC Business29.05.2024

Besteed je metaalbewerking online uit

5 redenen om juist nu een Ambilight TV te kopen

Philips TV zal na 73 jaar tv-kijken in Nederland (waar zij de grondlegger van zijn) voor jou niet een onbekende zijn. In 1985 waren zij daarnaast de eerste die met de platte tv kwamen zoals we die tegenwoordig kennen en dit jaar vieren ze het 20-jarige bestaan van Ambilight TV.

Technology29.05.2024

5 redenen om juist nu een Ambilight TV te kopen

VivaTech 2024: Peugeot zet hoog in op rijplezier met Hypersquare

Op de techbeurs VivaTech 2024, die van 22-25 mei in Parijs plaatsvindt, toont Peugeot zijn visie op toekomstig rijplezier met een innovatief Hypersquare stuursysteem. Dit systeem is een van de vele technologische vooruitgangen in het volledig elektrische Inception Concept, dat nu zijn publieke debuut maakt in Parijs.

Automotive23.05.2024

VivaTech 2024: Peugeot zet hoog in op rijplezier met Hypersquare