Gadgets04.10.2019

UPS begint drone-vliegtuigmaatschappij


Om medische pakketjes met drones te bezorgen

Pakketbezorger UPS begint een vliegtuigmaatschappij voor drones. Hiermee kan het in de Verenigde Staten met drones pakketjes gaan bezorgen op medische campussen van ziekenhuizen en universiteiten.

Medische instrumenten en medicijnen per drone

UPS doet dit al voor een ziekenhuis in de staat North Carolina, waarvoor het onder andere bloedtesten aflevert bij verschillende gebouwen op het terrein. In een jaar tijd werden ongeveer 1000 vluchten door de drone uitgevoerd. Het bedrijf krijgt nu toestemming om in het hele land meerdere drones in te gaan zetten om medische benodigdheden en medicijnen te bezorgen.

In China bezorgt DHL op een vaste route pakketten bij een klant met een drone. De bezorgtijd is hierdoor veel korter geworden.

Goedkope manier van bezorgen

UPS geeft aan dat deze manier van bezorgen goedkoper is dan de kosten die gemaakt worden om een bezorger per auto een pakketje af te laten leveren. Daardoor is het al winstgevend voor UPS om per drone pakketten af te leveren. Net als in China blijkt het in drukke gebieden ook veel sneller te zijn om een drone op de klant ‘af te sturen’. En dat komt natuurlijk goed van pas in de medische branche.

Alleen op medische campussen

UPS Flight Forward, de drone airline van het bedrijf, heeft voor de komende jaren een vergunning gekregen om op medische campussen pakketten af te leveren. Voor reguliere pakketbezorging mogen drones voorlopig nog niet zomaar ingezet worden. Toch hoopt UPS dat dit de opstap is naar de inzet van veel meer drones. Het bedrijf ziet ook kansen voor afgelegen gebieden, omdat het vaak kostbaar is om een bezorger ver te laten rijden voor één pakketje.

Overigens worden er wereldwijd heel veel tests gedaan met drone-bezorgingen. In China kun je je bestelling bij KFC nu per drone laten bezorgen. En Amazon doet ook al tests met snelle bezorgingen met drones.

Irene Boskma

Irene is tekstschrijver en blogger. Naast schrijven vindt ze het leuk om hard te lopen en de wereld rond te reizen. Of dat nu korte of lange trips zijn, een verre reis of een bestemming in eigen land. Ze leest dan ook veel reisverhalen om inspiratie op te doen en schrijft graag haar eigen belevenissen op. Omdat ze vindt dat elke plek iets bijzonders heeft, reist ze voor Travelvalley overal naartoe. Ook in haar vrije tijd ontdekt ze graag de wereld en af en toe gaat ze een tijdje weg om als digital nomad vanaf de andere kant van de wereld te werken.

Verder lezen over Drone

Deze droneshow is van een nieuw niveau

Als je de recente einde-van-de-dagshow van Disney hebt gezien, dan weet je dat drones een nieuwe dimensie toevoegen aan die show. Maar, wist je dat het nog heftiger kan?

Gadgets04.07.2024

Deze droneshow is van een nieuw niveau

Drone-merk DJI lijkt fietsen te willen gaan maken

DJI zal het dus niet onder zijn eigen naam doen: de ‘DJI’-fietsen lijken onder het merk Amflow Bikes uit te komen.

Gadgets02.07.2024

Drone-merk DJI lijkt fietsen te willen gaan maken

Dronen op IJsland is niet zo makkelijk als je denkt

IJsland is helemaal niet altijd zo makkelijk als het om dronen gaat. Dit is wat je moet weten als je gaat dronen op IJsland.

Gadgets24.05.2024

Dronen op IJsland is niet zo makkelijk als je denkt

DJI’s nieuwe drone DJI Avata 2 valt enorm mee in prijs

DJI heeft zijn nieuwe drone onthuld en die is beter dan zijn voorganger. Logisch, maar het apparaat is ook goedkoper.

Gadgets12.04.2024

DJI’s nieuwe drone DJI Avata 2 valt enorm mee in prijs

​Drones & AI helpen boeren bij het voldoen aan Europese milieuregels

Onderzoekers van Unmanned Valley, Greenport Duin- en Bollenstreek en NL Space Campus zijn erin geslaagd om een AI-model te ontwikkelen waarmee drones botrytis kunnen herkennen. Het model gebruikt kunstmatige intelligenti...

Nieuws07.03.2024

​Drones & AI helpen boeren bij het voldoen aan Europese milieuregels

Kan drone Max Verstappen bij houden? Nederlandse Ralph test het

Red Bull staat erom bekend de raarste stunts uit te halen: motorcross met ijshockey, de hoogste parachutesprong maken ooit, enzovoorts. Nu is er een nieuwe challenge verschenen, want de Nederlandse Ralph Hogenbirk van Du...

Technology28.02.2024

Kan drone Max Verstappen bij houden? Nederlandse Ralph test het

​Snap roept alle drones die het ooit maakte terug

Snap, het bedrijf achter Snapchat, kwam een paar jaar geleden met een vernuftig idee: een kleine Snap-gele drone van plastic waarmee je je Snaps nog interessanter kon maken. Het apparaatje heet Pixy en de verkopen deden...

Gadgets02.02.2024

​Snap roept alle drones die het ooit maakte terug

Gevaarlijke drones…
Sneeuw in Zuid-Limburg zorgt voor prachtige plaatjes

Het werd al een paar dagen voorspeld: een pak sneeuw zou woensdag 17 januari mogelijk het zuiden van Nederland gaan bereiken. En hoewel weersvoorspellingen niet altijd uitkomen, was het dit keer wel raak. Tenminste, voor...

Nieuws18.01.2024

Sneeuw in Zuid-Limburg zorgt voor prachtige plaatjes

En die zijn het mooist als je ze met een drone maakt