Gadgets21.05.2024

Sonos onthult de eerste koptelefoon van het merk: Sonos Ace


Audiomerk Sonos heeft zijn eerste koptelefoon ooit aangekondigd. Het teasete al een tijdje de ‘meest gevraagde gadget’ door klanten en nu is het zo ver. Het zet zijn eerste stap in de wereld van persoonlijke audio met een hoofdtelefoon die herkenbaar Sonos-design heeft en ook een Sonos-prijs: 499 euro.

Sonos Ace

We hadden ook niet anders verwacht dan dat Sonos in een hoger segment zou zitten met zijn hoofdtelefoon. Het apparaat is al veelvuldig gelekt en die lekken bleken het bij het juiste einde te hebben. De hoofdtelefoon wordt later dit jaar voorzien van TrueCinema, maar heeft nu al Dolby Head Tracking en TV Audio Swap als je hem gebruikt met een Sonos Arc (later komen daar nog andere Sonos-soundbars bij). Het betekent dat wanneer je je hoofd draait je het geluid van een kant hoort komen, daarnaast kun je het geluid van de televisie meteen laten overgaan op de hoofdtelefoon, zodat andere mensen in huis niet hoeven mee te genieten van jouw sportwedstrijd of film.

 

Sonos belooft een dijk van een geluid met deze hoofdtelefoon, want het wil de audio-ervaring die je normaal thuis hebt met zijn producten nu ook bieden voor jezelf alleen. De hoofdtelefoon gaat 30 uur mee op één keer laden en met actieve noise cancelling aan. Ook kun je hem heel snel opladen voor vrij lang gebruik: het apparaat zou maar 3 minuten nodig hebben om weer 3 uur mee te kunnen.

Schuifknop

Bijzonder is een soort schuifknop aan de rechterzijde van het apparaat. Hiermee kun je je muziek harder zetten of een nummer skippen. Daarnaast is er een knop aanwezig om de Aware Modus aan te zetten, mocht je bijvoorbeeld in de trein een omroepbericht willen horen of iets kopen bij de kiosk en de kassière netjes te woord willen staan. Ook is er volledige noise cancelling aanwezig, wat mede werkt dankzij 8 microfoons die op de Ace zitten.

Die microfoons helpen ook om telefoongesprekken te voeren waarbij je stemgeluid volop wordt opgevangen en het geluid in de achtergrond juist wordt verminderd voor een betere audiokwaliteit voor de mensen aan de andere kant van de lijn -of de videomeeting-. De hoofdtelefoon werkt met de app van Sonos als je het EQ anders wil instellen om bijvoorbeeld meer bass naar voren te laten komen, maar je kunt ook verbinding maken met deze hoofdtelefoon zonder de app.

Lossless audio

Het is daarnaast mogelijk om te luisteren naar Dolby Atmos of Sony 360 Reality Audio, dus streamingdiensten als Apple Music, Tidal, Amazon Music en Deezer bieden een goede audiokwaliteit voor je hoofdtelefoon. Lossless audio kan worden beluisterd met USB-C-draad, maar ook draadloos. Daarvoor heb je dan wel een Android-toestel nodig met Qualcomm Snapdragon Sound AptX.

 

Sonos Ace is vanaf 5 juni verkrijgbaar voor 499 euro en komt in de kleuren zwart en wit.

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.

Verder lezen over Audio

Spotify HiFi kost waarschijnlijk 4 tot 5 euro extra per maand

Het gerucht gaat dat Spotify Hi-Fi nog eens 4 of 5 euro extra zal kosten bovenop de Premium-prijs van 10,99 euro. Maar wanneer het komt, is nog een groot vraagteken.

Online13.06.2024

Spotify HiFi kost waarschijnlijk 4 tot 5 euro extra per maand

Apple wil mensen met tinnitus helpen via oordopjes

Apple wil met zijn oordopjes mensen helpen die lijden aan tinnitus, beter bekend als oorsuizen. Het wil het doen met de veroorzaker ervan.

Gadgets29.05.2024

Apple wil mensen met tinnitus helpen via oordopjes

Wat is er nieuw aan de kleine speaker Sonos Roam 2?

Sonos komt binnenkort waarschijnlijk met een nieuwe Roam-speaker. De kleine Blutooth-speaker van Sonos, Roam 2, heeft een belangrijke knop.

Gadgets08.05.2024

Wat is er nieuw aan de kleine speaker Sonos Roam 2?

Het lijkt echt te komen: foto’s en prijs Sonos-hoofdtelefoon gelekt

Het was eerst een voorzichtig gerucht, maar die fase lijken we inmiddels voorbij: er staat op een Nederlandse site allemaal informatie en zelfs foto's van een Sonos Ace-hoofdtelefoon.

Gadgets07.05.2024

Het lijkt echt te komen: foto’s en prijs Sonos-hoofdtelefoon gelekt

Nothing komt met nieuwe oordopjes en ze zijn kanariegeel

Nothing heeft nieuwe oordopjes aangekondigd en die zijn erg opvallend. Sterker nog, het blijft niet bij één paartje, maar twee nieuwe paartjes.

Gadgets18.04.2024

Nothing komt met nieuwe oordopjes en ze zijn kanariegeel

​Fairphone Fairbuds review: oordopjes voor duurzaamheidsfans

Oordopjes zijn vaak erg gevoelig: je raakt ze makkelijk kwijt, je ziet op een gegeven moment de batterijduur flink achteruit hollen en de eartips beginnen op den duur steeds viezer te worden of zelfs stuk te gaan. Aan da...

Gadgets09.04.2024

​Fairphone Fairbuds review: oordopjes voor duurzaamheidsfans

Spotify biedt geen luisterboeken: waarom dat gaat veranderen

Het lijkt zo logisch: Storytel kan het, waarom Spotify dan niet? Luisterboeken aanbieden staat wel al lang op de plannen van Spotify, maar toch heeft het tot nu toe alleen hoog ingezet op podcasts. Raar, zou je denken, w...

Online24.01.2024

Spotify biedt geen luisterboeken: waarom dat gaat veranderen

Tijdmachine: Discman was echt niet antishock, maar dat gaf niks

Laatst hadden we het over de Walkman en nu gaan we het hebben over een andere uitvinding van Sony: de Discman. Zoals je het ongetwijfeld al verwacht is het ook een apparaatje waardoor je draagbare muziek kon luisteren, a...

Gadgets18.12.2023

Tijdmachine: Discman was echt niet antishock, maar dat gaf niks