Gadgets08.09.2020

Slimme deurbel aanwezig in een half miljoen Nederlandse huishoudens


In Nederland beschikken al meer dan een half miljoen huishoudens over een slimme deurbel. Het aandeel is sinds 2018 verdubbeld naar 6%. Bijna de helft is van het merk Ring. Zo blijkt uit alweer de vierde editie van de Smart Home Monitor, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder 6.300 Nederlanders.

Slim beveiligd

Uit het onderzoekt blijkt verder dat Nederlandse huishoudens steeds veiliger worden, met name door de inzet van slimme beveiligingsapparatuur. Op dit moment is 18% van alle huishoudens in het bezit hiervan. In 2018 was dit nog 15%. Eén op de tien (10%) huishoudens heeft een beveiligingscamera. Daarmee blijft dit het populairste apparaat. Ook in de toekomst blijft slimme beveiliging doorgroeien. Eén op de vijf consumenten is van plan om binnen een jaar slimme beveiliging aan te schaffen (20%).

€550 miljoen

Consumenten hebben al voor een half miljard aan slimme beveiliging en veiligheid uitgegeven. Ten opzichte van 2018 is dit een duidelijke groei van 38%. Het meeste geld wordt uitgegeven aan slimme beveiligingssystemen (€227 miljoen) en slimme beveiligingscamera’s (€183 miljoen). De omzet van slimme deurbellen is ten opzichte van 2018 verdubbeld naar een totaal van €64 miljoen.

bestedingen
bestedingen

Groeipotentie

De verwachting is dat de Nederlandse consument komend jaar voor zeker €350 miljoen aan slimme beveiliging aan gaat schaffen. Als we dit optellen bij het huidige bezit dan komt dit neer op een potentiële marktwaarde van €900 miljoen.

Consumenten hebben het meeste over voor een slim beveiligingssysteem. Gemiddeld wil men €267 aan een systeem uitgeven. Dit komt neer op bijna €100 miljoen voor heel Nederland. Naast de beveiligingssystemen zijn ook beveiligingscamera’s erg populair. En is de slimme deurbel aan een opmars bezig. Beschik jij al over een slim apparaat in huis?

[Fotocredits © brizmaker – Adobe Stock]

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.

Verder lezen over Smarthome

Probleem Philips Hue-lampen: branden ongewenst op volle kracht

Philips Hue-lampen kampen op dit moment alleen met een probleem, waardoor ze zichzelf nogal op de voorgrond zetten. Ze branden op 100 procent.

Gadgets10.07.2024

Probleem Philips Hue-lampen: branden ongewenst op volle kracht

De smarthomemarkt in Nederland blijft groeien

De smarthomemarkt is inmiddels een serieuze industrie aan het worden. In slechts een jaar tijd steeg de marktwaarde van €5,8 miljard naar €6,3 miljard.

Gadgets09.07.2024

De smarthomemarkt in Nederland blijft groeien

Nieuwe film Afraid doet je twee keer nadenken over een Ring-deurbel

De nieuwe Blumhouse-film doet aan Paranormal Activity denken door de smarthomeapparaten: Afraid gooit echter ook nog wat AI in de mix.

Entertainment05.07.2024

Nieuwe film Afraid doet je twee keer nadenken over een Ring-deurbel

Top 5 tuintips om nog meer te genieten van je tuin

Met de hete zomermaanden op komst heb je nog meer zin om van je tuin te gaan genieten. Welke onderdelen mogen dan absoluut niet ontbreken en hoe kun je van tuin een mooie en unieke buitenruimte maken om nog meer van te genieten. Of je nu gezellig met je vrienden tijd wilt doorbrengen of gezellig met de kids in de tuin wilt spelen. We hebben in ieder geval een paar mooie en handige tips voor je op een rij gezet waarmee je nog meer genot uit je tuin kan halen.

Lifestyle05.07.2024

Top 5 tuintips om nog meer te genieten van je tuin

Update je smarthome-apparaten, juist als je op vakantie gaat 

Je smarthome kan je heel goed helpen op reis, maar het kan je ook juist tot last zijn. Daarom komt de overheid met doejeupdates.nl.

Cybercrime04.07.2024

Update je smarthome-apparaten, juist als je op vakantie gaat 

LG neemt Nederlandse smarthomeplatform Homey over

LG koopt een Nederlands bedrijf. Het gaat om Athom, dat onder die naam niet zo bekend is, maar wel onder Homey: een smarthomeplatform.

Gadgets03.07.2024

LG neemt Nederlandse smarthomeplatform Homey over

Nederlandse slimme gordijnenmaker Innovation In Motion stopt

Het was ooit een succesvolle Kickstarter-campagne, waar ook echt producten uit voortkwamen, maar helaas: Innovation In Motion is niet meer. Slide blijft werken, maar iets niets komt niet meer.

Gadgets06.05.2024

Nederlandse slimme gordijnenmaker Innovation In Motion stopt

Amazons eigen smarthomemerk Blink introduceert nieuwe camera

Amazon heeft niet alleen Ring als smarthomemerk, het is ook de eigenaar van Blink. En Blink heeft een nieuwe camera.

Gadgets30.04.2024

Amazons eigen smarthomemerk Blink introduceert nieuwe camera