Philips Sound lanceert nieuwe sportmodellen

Philips Sound lanceert nieuwe sportmodellen

Koptelefoons

Vorig artikel Volgend artikel

Philips heeft een (ook) grote naam als het gaat om audio. Al in 1927 introduceerde het Eindhovense bedrijf een eigen radiotoestel. Decennia later blijft Philips innoveren. Ze lanceert niet minder dan vier nieuwe draadloze koptelefoons speciaal voor het sporten. Daarmee spreekt het audiomerk naar eigen zeggen nu de ambitie uit om een van de toonaangevende merken voor sportkoptelefoons te willen worden.

Uitzonderlijke pasvormen, comfort, duurzaamheid, geweldig geluid en nieuwe veiligheids- en hygiënefuncties zijn sleutelwoorden voor de nieuwe koptelefoons.

A7306-BK-LP-weights-RGB
Koptelefoons speciaal voor het sporten.

Vier nieuwe modellen sportkoptelefoons

De vier nieuwe modellen zijn: Philips A7306 – sportieve draadloze in-ears, Philips A6606 – sportieve draadloze Bone Conduction nekband, Philips A4216 – sportieve draadloze on-ear koptelefoon en de Philips A3206 – sportieve draadloze ear-buds. Alle modellen zij in het tweede kwartaal van dit jaar te verkrijgen.

Heel Nederland sport. Zeker in coronatijd is het thuissporten in populariteit toegenomen. En aangezien bijna twee derde van de actieve sportliefhebbers een koptelefoon gebruikt tijdens het sporten, worden de voordelen van speciale sportmodellen steeds aantrekkelijker.

TAA7306-BK-BS-CENTRIC-RGB-CROP
Philips A7306 – sportieve draadloze in-ears.

TAA4216-BL-LP-meditation-RGB
Heerlijk zen met een koptelfoon op je oren.

Speciaal gemaakt om te sporten

Elk model in de serie is waterdicht of stof- en zweetbestendig voor extra bescherming en een lange levensduur. Een reeks innovatieve functies omvat hartslagmeting, Bone Conduction-technologie en UV-reiniging. De serie is tevens ontworpen om gebruikers te beschermen door middel van geïntegreerde LED- lampjes (A6606), reflecterende strips en gemakkelijke touch-bediening, waardoor de producten zich uitstekend lenen voor trainingen in het donker.

TAA4216-IS-1
Philips A4216 – sportieve draadloze on-ear koptelefoon.

Sportieve draadloze in-ears

De draadloze A7306 in-ears zijn zeer geschikt voor de moderne atleet en garanderen een persoonlijke pasvorm en uitzonderlijk comfort door de keuze uit drie verschillende wing tips en drie afneembare oorhaken.

Terwijl de grote 9mm-drivers zorgen voor uitzonderlijk geluid, elimineert de passieve noise-cancelling geluiden van buitenaf. Dit wordt versterkt door de naadloze fit. Sportliefhebbers kunnen hun prestaties volgen via de ingebouwde hartslagmeter van de A7036, die compatibel is met de meeste populaire fitness-apps van dit moment.

De A7036 garandeert een lange levensduur en een uitstekende bescherming doordat hij waterdicht en stof- en zweetbestendig is. En aangezien frisheid ook belangrijk is voor de meeste gebruikers, worden de in-ears in iets meer dan 20 seconden gereinigd door de automatische UV-lichtreinigingsfunctie via de oplaadcase.

Gebruikers kunnen genieten van lange luistersessies. Het model gaat namelijk zes uur mee bij een volle batterij en 18 uur vanuit de oplaadcase. De snellaadfunctie biedt eveneens een uur afspeeltijd na slechts 15 minuten aan de lader.

Sportieve draadloze on-ear koptelefoon

De draadloze Philips A4216 on-ear koptelefoon is ideaal voor alle sportactiviteiten en ruige outdoor-activiteiten. Met ‘cups’ op het oor zorgt het model voor een goede passieve ruisonderdrukking. Tegelijkertijd bieden de grote 40mm-drivers uitstekende gedetailleerde geluidsprestaties met een diepe bas.

Het lichtgewicht A4216-model is ergonomisch ontworpen en biedt extra comfort door inzetstukken van traagschuim met een speciale verkoelende gel – voor intensieve sessies. De stoffen kussentjes zijn afneem- en wasbaar voor extra hygiëne.

Een extra lange speeltijd van 25 uur en een snelle oplaadfunctie zorgen ervoor dat de A4216 altijd klaar is voor gebruik, zelfs voor de meest uitgebreide trainingen. De A4216 is tevens waterdicht en stof- en zweetbestendig.

TAA3206-A1
Philips A3206 – sportieve draadloze ear-buds.

Sportieve draadloze Bone Conduction nekband

In tegenstelling tot traditionele ‘driver’-gebaseerde hoofdtelefoons maakt het draadloze A6606-model gebruik van de Bone Conduction-technologie. Hierbij worden geluidstrillingen naar het oor overgebracht via de jukbeenderen, zodat gebruikers kunnen genieten van kwalitatieve audioprestaties terwijl hun oren vrij blijven om achtergrondgeluiden te horen.

De A6606 heeft een versterkte doch superlichte titaniumstructuur die perfect onder een fietshelm past. Als extra veiligheidskenmerk is de koptelefoon voorzien van goed zichtbaar LED-licht dat bediend kan worden via de Philips Headphones-app.

Gebruikers kunnen negen uur lang luisteren bij een volle batterij en het model gaat na 15 minuten snelladen alweer een uur mee. In twee uur laadt de batterij volledig op van 0 naar 100%. Ook is de A6607 waterdicht en stof- en zweetbestendig.

Sportieve draadloze ear-buds

De Philips A3206 biedt een combinatie van prestatie, comfort en veiligheid voor hardlopers, wandelaars en fitnessfanaten. De ultralichte oordopjes zijn waterbestendig, compatibel met Google Assistant en Apple Siri en bieden een lange afspeeltijd van 10 uur.

Een keuze uit drie verwisselbare comfortabele wing tips en oorhaken zorgen voor een perfecte pasvorm. Eveneens biedt de met Kevlar verstevigde, licht reflecterende kabel extra veiligheid bij weinig licht.

A6606-BK-BS-CENTRRIC-CROP-RGB
Philips A6606 – sportieve draadloze Bone Conduction nekband.
Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...