LEGO komt met volgende Star Wars ‘musthave’

LEGO komt met volgende Star Wars ‘musthave’

Fans van de bouwsteentjes en sterrenoorlog mogen weer in de buidel tasten

Vorig artikel Volgend artikel

Als je fan bent van LEGO en Star Wars dan weet je twee dingen zeker. Er komt nooit een einde aan nieuwe bouwpakketten, films en series en je zult regelmatig (diep) in de buidel moeten tasten als je erbij wilt blijven horen. Het volgende Star Wars LEGO bouwpakket ligt alweer bijna in de winkels. Het is een model van het Razor Crest ruimteschip uit The Mandalorian.

Groot en prijzig

Het is niet bepaald een klein LEGO bouwpakket. Als je hem helemaal, alle 6187 stenen en onderdelen – zoals verwijderbare motoren - in elkaar geknutseld hebt, dan is ie 72 bij 50 centimeter in omvang en 24 centimeter hoog.

Het moge duidelijk zijn dat een LEGO bouwpakket met deze ‘specificaties’ ook een passend prijskaartje heeft. Nou ja, het is maar wat je passend noemt: op één cent na 600 euro. En let wel, die ene cent krijg je natuurlijk alleen ‘terug’ als je hem met de pin of via iDeal betaalt. Of je moet hem al in Duitsland in de winkel met contant geld kopen, maar dit ter zijde.

LEGO-RazorCrest-a
Met 6187 onderdelen ben je wel effe zoet

Niet alleen maar kleine steentjes

Het LEGO model van de Razor Crest bevat behalve uit duizenden kleine steentjes ook verwijderbare motoren, een cockpit, een ontsnappingscapsule en een koolstofvrieskamer ter grootte van een LEGO poppetje. Daarnaast zitter er ook een aantal poppetjes bij: Grogu, de Mandalorian, Mythrol en Kuiil op een het model van een Blurrg.

VIP-leden van LEGO kunnen deze set al vanaf 3 oktober aanschaffen. De rest van de fans moet wachten tot 7 oktober, mits hij dan nog niet uitverkocht is natuurlijk (sorry voor de paniek die ik nu misschien onder LEGO en Star Wars fans ontketen ;) )

Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist,...