Gadgets10.12.2016

Gaaf ding: Rokblok draait op je vinyl in plaats van andersom


“Wat is een plaat?” vraagt de introductievideo van de RokBlok. Is het iets voor hipsters? Is het de mooiste manier om muziek te luisteren? Die discussie is het hebben niet echt waard, maar als je platen hebt moet je ze ook beluisterd hebben. Je hebt vermoedelijk een hippe of unieke platenspeler die dat voor je kan.

Portable platen

Buiten de deur heb je als vinyl-fanaat echter vette pech. Platenspelers zijn gewoon niet draagbaar: die stomme plaat moet altijd draaien, er moet een toonarm bij, noem het maar op. De RokBlok wil dat allemaal oplossen door de zaak om te draaien: niet de plaat draait, maar de naald. Het is ook letterlijk een soort blokje dat rondjes draait op de plaat en zo het geluid van de plaat laat horen. Kan met het ingebouwde speakertje, of via Bluetooth met een ‘echte’ speaker.

Dat is eigenlijk alles wat er over te vertellen is. Zet het ding op een plaat, eventueel verbinden, en gaan met die vinyl-banaan. Hij draait tot vier uur rond voordat de batterijen in het ding opgeladen moeten worden, weegt 90 gram in totaal en start nadat je een hendeltje aan de zijkant van het apparaat omhoog hebt gezet. Als je dan genoeg hebt gehoord hou je een hand boven het apparaat en drukt de RokBlok door de beweging het hendeltje vanzelf naar beneden, waarna ‘ie stopt.

Simpel

Dat is het hele ding van de RokBlok: geen ingewikkeld gedoe. Zet ‘m erop, speel vinyl af, klaar. Het scenario waarin dit ding tot zijn recht komt is als je ergens bent waar geen platenspeler is en je toch een (eigen) plaat wilt laten horen of als je op platenjacht bent en wilt kijken of ze het nog goed doen. Het is in die zin wel een apparaat voor vinylfanaten, maar met het leuke prijsje zal het misschien meer mensen aan de handen blijven plakken.

Als de Kickstarter voorbij is gaat het minder dan 100 euro kosten, maar nu is het nog goedkoper, al loop je wel altijd het gebruikelijke crowdfunding-risico dat het ding maar half zo goed werkt als je hoopt, je platen kapotsnijdt of gewoon helemaal niet uitkomt. Jammer dat we het niet voor 2017 mogen verwachten, het idee is in elk geval erg leuk!

[Afbeelding © Pink Donut]

Patrick Smeets

Game-enthousiast, tech blogger en presentator. Was ooit rockster. Local celebrity in Limburg maar ziet graag veel van de wereld. Er zijn niet genoeg kattenGIFjes in de wereld.

Verder lezen over Gadget

Zo duur is het duurste Star Wars-poppetje ooit

Heb je nog een Boba Ferr-figuur op je zolder liggen? Zo ja, dan kun je die maar beter even afstoffen en meenemen naar Tussen Kunst & Kitch.

Gadgets11.06.2024

Zo duur is het duurste Star Wars-poppetje ooit

Vaderdag giftguide 2024: toffe gadgets en cadeau’s om te geven

Op zondag 16 juni is het dit jaar weer vaderdag. De feestdag ter ere van alle papa’s en vaders in Nederland. Een dag waarbij het vaderschap en de invloed van vaders in de samenleving wordt gevierd.

Gadgets07.06.2024

Vaderdag giftguide 2024: toffe gadgets en cadeau’s om te geven

Bedrijf ontwikkelt Skydeck: een bijzondere nieuwe uitbreiding voor vliegtuigen

Er is een nieuwe vorm van in-flight entertainment. Er wordt een soort koepel op een vliegtuig gezet waarmee je een heel speciaal uitzicht hebt. Je ziet dan de lucht boven je en om je heen. 

Technology06.06.2024

Bedrijf ontwikkelt Skydeck: een bijzondere nieuwe uitbreiding voor vliegtuigen

Asus maakt zijn 1 april-grap met Thors hamer Mjolnir waar

Asus besloot ooit een 1 april-grap te maken: het creërde een grote batterij in de vorm van de beroemde hamer van Thor. Nu bestaat het echt.

Gadgets05.06.2024

Asus maakt zijn 1 april-grap met Thors hamer Mjolnir waar

Samsung klaagt bij voorbaat grootste slimme ringfabrikant Oura aan

Samsung is verdacht open over zijn aankomende gadget, de slimme ring. Het laat het juist heel bewust weten om Oura voor te zijn.

Gadgets04.06.2024

Samsung klaagt bij voorbaat grootste slimme ringfabrikant Oura aan

5 dingen die we al weten over de Samsung Galaxy Ring

Er wordt verwacht dat Samsung Galaxy Ring aankondigt in juli, samen met nieuwe slimme horloges, foldables en oordopjes. Wat kan-ie?

Gadgets30.05.2024

5 dingen die we al weten over de Samsung Galaxy Ring

Dronen op IJsland is niet zo makkelijk als je denkt

IJsland is helemaal niet altijd zo makkelijk als het om dronen gaat. Dit is wat je moet weten als je gaat dronen op IJsland.

Gadgets24.05.2024

Dronen op IJsland is niet zo makkelijk als je denkt

Spotify zegt dat mensen Car Thing moeten weggooien

Het stopte na 5 maanden met de productie ervan, maar nu zegt Spotify zelfs dat je het apparaat beter in de prullenbak kunt gooien: Car Thing.

Gadgets23.05.2024

Spotify zegt dat mensen Car Thing moeten weggooien