Fiets kopen? Wielrenners Dumoulin en Roglič verkopen hun stalen ros

Fiets kopen? Wielrenners Dumoulin en Roglič verkopen hun stalen ros

Vorig artikel Volgend artikel

Op het Nederlandse Catawiki (online verkoopplatform met wekelijkse veilingen) staan wel hele speciale fietsen te koop. De iconische Bianchi fietsen van wielertoppers van de Jumbo-Visma ploeg.

Fietsen van Bianchi de deur uit

De Nederlandse wielerploeg doet de fietsen weg omdat ze een nieuwe fietssponsor hebben. Zo eert naar eigen zeggen de wielerploeg de samenwerking met de gerenommeerde Italiaanse fietsenfabrikant Bianchi.

De veiling bestaat uit meerdere Bianchi-fietsen, waaronder die van bekende wielrenners als Tom Dumoulin, Steven Kruiswijk, Primož Roglič en Wout van Aert.

Wielertoppers praten verliefd over hun fiets

Een van de fietsen die je kunt kopen is Tom Dumoulin’s Bianchi Oltre XR4 Nero: Tom Dumoulin vertelt dat hij op deze fiets herinneringen heeft opgedaan die zijn verbeelding te boven gingen. Hij reed hierop namelijk verschillende bergetappes en wedstrijden - zoals de Tour de l'Ain en het Criterium du Dauphiné - en veroverde een top tien notering in de Tour de France. Dumoulin over zijn fiets: ,,Deze fiets heeft me door een aantal zware wedstrijden heen gesleept. Het veroveren van een top tien positie in de Tour was een belangrijk moment voor ons, met als gevolg dat we bijna de gele trui met de ploeg mee naar huis namen.”

Dan heb je ook nog Primož Roglič’s Bianchi Oltre XR4 Celeste: Op deze fiets won Primoz Roglic zijn eerste Grand Tour (Vuelta a España) in 2019 - een onvergetelijke prestatie voor de Sloveense rijder. Roglič registreerde de snelste tijd in de 36,2 kilometer lange etappe met vijfentwintig seconden voorsprong op de dichtstbijzijnde concurrent en minstens anderhalve minuut op de overige wielers in het algemeen klassement. Roglic vertelt: ,,Met deze fiets hebben we de nationale kampioenstrui veroverd, een belangrijke mijlpaal in mijn carrière. Tijdens de Grand Tours doorstonden deze fiets en ik vele kilometers door ruige winden. Daarnaast had ik het voorrecht om het stuur rood te versieren voor het winnen van de Vuelta a España dit jaar.”

Bianchi is al zes jaar de officiële fietssponsor van Team Jumbo-Visma

Richard Plugge, Directeur Team Jumbo-Visma en co-curator van de veiling: ,,Sinds 2014 hebben we met het team vele mooie kilometers gemaakt op deze Bianchi fietsen. We delen een mooie palmares samen en zijn erin geslaagd om één van de beste wielerploegen van de UCI World Tour te worden. We zijn blij met de betrokkenheid van Catawiki, zij kennen als geen ander de waarde van deze bijzondere items. Mede dankzij hun expertise hebben we nu de mogelijkheid om de meest bijzondere Bianchi fietsen van de afgelopen twee seizoenen te veilen. Hierdoor kunnen wij deze verhalen een platform bieden, en zorgen we er samen met de biedingen van fans voor dat deze geschiedenis niet verloren gaat.”

De veiling is gestart en liefhebbers kunnen tot 27 december hier bieden.

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...