Gadgets11.06.2018

Deze krachtige grasmaaier heeft een slim accusysteem


Producten van Makita gebruik je met 1 accu

De zomer staat voor de deur. Het is al een aantal weken een prima temperatuurtje. En op 21 juni gaat op het Noordelijk halfrond de astronomische zomer van start. Neem daarbij de nodige regenbuien, en het is perfect voor al het groen in jouw tuin, om lekker tot bloei te komen.

Maar dat zorgt natuurlijk ook voor het nodige werk in de tuin. Het klimop en gras groeien dit soort weken als kool. En om de tuin er een beetje mooi bij te laten liggen zal je dus bijna wekelijks aan de slag moeten. Wat je dan nodig hebt is het beste materiaal, zodat jij snel en zo goed mogelijk je werk kan doen.

En daar komt Makita om de hoek kijken. Bekend natuurlijk van al het professionele bouwgereedschap. Maar wist je dat je ook voor de tuin bij dit merk terecht kan. Van grasmaaiers en heggenscharen tot bladblazers en trimmers.

Grasmaaier DLM380

De accugrasmaaier DLM380 is nu uitgerust met het nieuwe accusysteem LXT van Makita. Dat wil zeggen twee 18 volt accu’s die samen 36 volt vermogen leveren. Een vermogen waarmee je met het grootste gemak ieder gazon weer mooi strak maait.

Maar het grote voordeel van dit systeem zit hem in de bijbehorende accu’s. Die passen namelijk ook op de ruim 100 andere Makita machines. Hetgeen je veel geld bespaart bij de aanschaf, en zo komt de professionele kwaliteit, waar Makita om bekend staat, binnen eenieders handbereik.

Makita LXT accuset

De accuset is een goede investering voor als je weer gaat klussen, of flink in de tuin aan de bak moet. Je kunt de accu’s namelijk gebruiken op al je 18V of 2x18V LXT Makita-machines, zoals een heggenschaar, bladblazer, kettingzaag, boormachine en grasmaaier.

De grasmaaier DLM380 kost je € 470, maar dat is inclusief een Makita LXT accuset 2×18 volt en duosnellader met een waarde van € 365. Dan betaal je eigenlijk nog maar € 105 voor de grasmaaier. En dat voordeel geldt vervolgens voor alle Makita-apparaten die zonder accu’s en snellader verkrijgbaar zijn.

<i>Gras maaien, met dit weer soms tweewekelijks.</i>
Gras maaien, met dit weer soms tweewekelijks.

Click & go

En de accu’s klik je vervolgens heel eenvoudig op een van je apparaten en je kan aan de slag. Veel eenvoudiger wordt het niet. Overigens heeft niet ieder apparaat 2 accu’s nodig, dus het combineren van klusjes is ook nog eens prima te doen. De een met de heggenschaar aan de slag om alles kort te wieken, de ander met de trimmer om de randen langs het gras te doen.

<i>Eenvoudig click & go systeem</i>
Eenvoudig click & go systeem

Het gazon maaien was nog nooit zo eenvoudig

Met de Makita DLM380PT2 krijg je een mooi gelijkmatig maaibeeld. Perfect te gebruiken voor gazons tot 400 m2. De wielen gaan lekker soepel en staan in lijn met het chassis, zodat je ook prima langs alle randen kaan maaien. Het kunststof maaidek is verder onderhoudsarm en maakt de grasmaaier licht van gewicht.

Handmatig kan je de maaihoogte instellen met 6 verschillende hoogtes tussen de 25 en 75 millimeter. En ook naharken hoef je niet te doen, met de 40 liter opvangzak verzamel je eenvoudig al het tuinafval.

<i>En zo zijn er nog 98 apparaten te gebruiken met dezelfde accuset.</i>
En zo zijn er nog 98 apparaten te gebruiken met dezelfde accuset.

Verder lezen over Duurzaam

Earth Day 2024: Waarom zijn bijen eigenlijk zo belangrijk?

Happy Earth Day 2024! Deze maandag staat geheel in het teken van de aarde en vooral het behoud van onze planeet. Onder andere dankzij bijen.

Nieuws22.04.2024

Earth Day 2024: Waarom zijn bijen eigenlijk zo belangrijk?

2024 is hét jaar om te investeren in een thuisbatterij

Weet je hoeveel van de stroom die je zonnepanelen opwekken je zelf gebruikt? 30 procent. De rest gaat terug het net op.

Technology12.04.2024

2024 is hét jaar om te investeren in een thuisbatterij

En dit is waarom
135.000 voetstappen voor een duurzame boodschap in de sneeuw

Marketing12.04.2024

135.000 voetstappen voor een duurzame boodschap in de sneeuw

in de strijd tegen plastic
Het nieuwe plastic-alternatief komt van dit verrassende materiaal

Er wordt nog steeds volop gezocht naar alternatieven voor plastic. We hebben bijvoorbeeld in de supermarkt al geen weggooibordjes meer van plastic, maar alleen van karton. Weggooi-messen? Die zijn van hout. Bomen geven o...

Nieuws29.03.2024

Het nieuwe plastic-alternatief komt van dit verrassende materiaal

​Zonneplan gaat je zonnepanelen uitschakelen op piekmomenten

Zonneplan heeft iets nieuws bedacht om te zorgen dat het elektriciteitsnetwerk minder snel overbelast raakt: het schakel tijdelijk de omvormers van de zonnepanelen van klanten uit als het te veel wordt. Het gaat dan om d...

Nieuws22.03.2024

​Zonneplan gaat je zonnepanelen uitschakelen op piekmomenten

Benzine, diesel of elektriciteit: wat is milieuvriendelijker?

Vandaag de dag is een auto niet meer weg te denken uit onze wereld. En hoeveel problemen er ook aan verbonden zijn (files, brandstofprijzen, milieuschade, ongelukken, enzovoort), de mensheid blijft steeds meer nieuwe voe...

DC Business21.03.2024

Benzine, diesel of elektriciteit: wat is milieuvriendelijker?

Correlatie tussen prijs en milieuvriendelijkheid van brandstof in Nederland
​Nvidia maakt een tweede planeet aarde om levens te redden

Nvidia is bekend van chips, maar ook van intelligentie. Het heeft nu een tweede versie van aarde gecreëerd: een digitale tweeling, die kan laten zien hoe klimaatverandering eruitziet. Maar denk bijvoorbeeld ook aan het...

Technology20.03.2024

​Nvidia maakt een tweede planeet aarde om levens te redden

Het gaat niet goed met het vertrouwen van Nederlanders in duurzaamheid

Volgens de nieuwste gegevens van de Sustainable Brand Index heeft het vertrouwen van Nederlanders in de duurzaamheid van bedrijven inmiddels een dieptepunt bereikt. In het onderzoek scoort Tony Chocolonely wederom als de...

Marketing16.03.2024

Het gaat niet goed met het vertrouwen van Nederlanders in duurzaamheid

Tony Chocolonely nog steeds op één