Gadgets29.09.2017

De Volterman portemonnee krijgt wel heel veel techniek er in


Opladen, tracken, internet, alles.

Slimme portemonnees, je ziet ze overal tegenwoordig en ze blijven er maar bijkomen. Er zijn zelfs Nederlandse slimme beurzen. De Volterman portemonnee uit de VS die op dit moment via crowdfunding-site Indiegogo wordt ‘verkocht’ is echter de overtreffende trap: als je ziet wat er allemaal in die portemonnee zit lijkt het meer een specificatielijst voor een mobiel apparaat.

Er zijn trouwens drie verschillende configuraties: er is een pasjeshouder, een ‘gewone’ portemonnee en voor de reiziger is er nog de travel-variant waar alles van boarding pas tot paspoort in kan. Ze hebben echter een aantal dingen gemeen die de Volterman speciaal maken. Het spreekt redelijk voor zich dat alle portemonnees waterproof zijn, RFID-blokkades hebben en van leer zijn gemaakt.

De drie varianten bij elkaar.
De drie varianten bij elkaar.

Tracking, charging, roaming

De eerste, en ogenschijnlijk minst spannende, is tracking. Maar waar andere oplossingen gebruik maken van Bluetooth zit er in de Volterman een heus GPS-systeem dat je portemonnee wereldwijd kan tracken. Als het ding dus verloren of gepikt is kun je ‘m altijd terugvinden. Er zit ook een Bluetooth-alarm op, maar dat werkt twee kanten uit: je telefoon laat je weten als de Volterman blijft liggen, maar de portemonnee alarmeert je ook als je telefoon blijft liggen!

Dat is allemaal gaaf, maar nu wordt het gek: de Volterman heeft ook een ingebouwde powerbank. Hoe veel stroom die kan geven hangt af van welk model je neemt, maar zelfs de kleinste variant heeft 2000 mAh, wat genoeg is om veel telefoons (bijna) helemaal op te laden.

De Travel gaat nog een stuk verder met 5000 mAh. Je zou denken dat dit het gewicht van de portemonnees flink opschroeft, maar de makers claimen dat zelfs de Travel niet meer weegt dan 150 gram. Opladen kan via een magnetisch bevestigde kabel die in drie varianten wordt meegeleverd: Micro USB, USB C en Apple’s iPhone connector.

Je zou zeggen dat het daar ophoudt, maar nee: je kunt (als je wilt) ook nog een dievencamera laten inbouwen. Dat is een piepklein cameratje dat een foto maakt van iedereen die de portemonnee openmaakt als ‘ie als verloren is opgegeven in de (natuurlijk) begeleidende app.

Er lijkt ook geen goede manier te zijn om daar omheen te raken, want door het ingebouwde wereldwijd actieve modem dat is ingebouwd is er altijd verbinding met het internet. Sterker nog: Volterman wil je ook data roaming aanbieden, want dat modem kun je als draagbare Wi-Fi hotspot laten werken, tegen (zo zeggen de makers) tot drie keer zo lage tarieven dan je voor normale roamingkosten betaalt. Of dat voor ons Europeanen de moeite is valt nog te bezien, maar het is leuk dat het er is.

Als laatste zijn er nog een aantal andere dingen bijgekomen omdat de campagne zo’n succes was. Een daarvan is een 64 GB SD-kaart die gebruikt kan worden om gegevens vanaf je telefoon naar je portemonnee te sturen via de app.

Allemaal leuk, maar wat betaal je nou voor zo’n stukje technisch vernuft? Nou, vooropgesteld dat de portemonnees ook echt geleverd worden (het blijft crowdfunding, dus het is pas een product als het verstuurd is naar de mensen die er voor betaald hebben) zou je voor een kleine op dit moment 110 dollar betalen, 150 dollar voor de reguliere en 175 voor de travel-versie. Als je dus toe bent aan een hele spectaculair gevulde portemonnee, dan is dit misschien wel wat.

[Afbeeldingen © Volterman]

Patrick Smeets

Game-enthousiast, tech blogger en presentator. Was ooit rockster. Local celebrity in Limburg maar ziet graag veel van de wereld. Er zijn niet genoeg kattenGIFjes in de wereld.

Verder lezen over Gadget

Gerucht: Sonos heeft nieuwe soundbar in de maak genaamd Lasso

Sonos maakt in deze tijd dat country een trend is een nieuwe soundbar die momenteel bekendstaat onder de codenaam Lasso.

Gadgets11.07.2024

Gerucht: Sonos heeft nieuwe soundbar in de maak genaamd Lasso

Zelfs schoenen ontkomen niet aan het grootste nadeel aan tech

Technologie is onze grootste vriend, maar stiekem kan het ook onze grootste vijand zijn. Zelfs schoenen ontkomen er niet meer aan.

Technology05.07.2024

Zelfs schoenen ontkomen niet aan het grootste nadeel aan tech

DJI onthult dure, maar stille e-mountainbike Amflow

ekend van drones, maar nu ook actief in de wereld van elektrische fietsen. Elektrische mountainbikes om precies te zijn: onder de merknaam Amflow.

Gadgets03.07.2024

DJI onthult dure, maar stille e-mountainbike Amflow

5 dingen die een Bluetooth-speaker sowieso moet hebben

Er is immers inmiddels ruime keuze. Sonos, Beats, JBL, Sony, ULT, Skullcandy, het gaat maar door. Dit zijn vijf zaken die wat ons betreft altijd thuishoren in een goede Bluetooth-speaker.

Gadgets26.06.2024

5 dingen die een Bluetooth-speaker sowieso moet hebben

10 grappige gadgets voor mensen die van het internet houden

We hebben 10 grappige gadgets voor je verzameld om helemaal te bewijzen dat jij het internet hebt begrepen.

Gadgets21.06.2024

10 grappige gadgets voor mensen die van het internet houden

Nieuwe Philips Hue Twilight-lamp: voor niets gaat de zon op

Philips heeft zijn nieuwe Hue-lamp aangekondigd. Het is een interessant apparaat dat doet denken aan een wake-uplight, maar komt wel met een flink prijskaartje.

Gadgets19.06.2024

Nieuwe Philips Hue Twilight-lamp: voor niets gaat de zon op

Nieuwe robot Pixelbot 3000 maakt van AI-prompt LEGO-mozaieken van alles

Je zou kunnen zeggen dat deze printer LEGO print. Het is een apparaat dat mozaïeken maakt met bestaande LEGO-blokjes met AI.

Gadgets18.06.2024

Nieuwe robot Pixelbot 3000 maakt van AI-prompt LEGO-mozaieken van alles

Top 5: tuinmachines voor de zomer van 2024

Met de zomer van 2024 voor de deur, is het tijd om de tuin op te knappen en klaar te maken voor lange, zonnige dagen. Het kiezen van de juiste tuinmachines kan een wereld van verschil maken.

Lifestyle13.06.2024

Top 5: tuinmachines voor de zomer van 2024