Gadgets13.05.2018

De River Bank: modulaire powerbank met grote mogelijkheden


De River Bank wordt door de makers de ‘Smart Traveler’s Power Station’ genoemd en dat is niet gelogen. Het is met 94Wh de grootst mogelijke powerbank die je mag meenemen in het vliegtuig, maar makers Ecoflow, geven je de mogelijkheid om nog meer powerbank bij je te hebben doordat ze een modulair systeem hebben gemaakt. Ja, dat is bijna hetzelfde als meerdere grote powerbanks meenemen, maar het River-systeem geeft je wel net meer mogelijkheden in combinatie met een goed design en zo weinig mogelijk kabelzooi.

De basisunit is op zich al handig: grote capaciteit, draadloos opladen met de Qi standaard, twee USB-A én twee USB-C uitgangen met respectievelijk 24W en 60W per poort maken het mogelijk om niet alleen je telefoon op te laden, maar ook gewoon een laptop levensvatbaar te krijgen. Er zit een LCD-scherm op dat je laat zien hoeveel stroom er nog in zit, welke apparaten hoe veel aan het opslurpen zijn en hoe lang het nog duurt voordat ze vol zijn. Het allerbeste is echter dat je een River Bank kunt opladen en dat ‘ie tot maanden erna (indicatie is een half jaar) nog steeds gevuld is.

Modulair laden

Het modulaire aspect is ook gaaf. Er zijn twee aparte modules die je onder de hoofdmodule kunt klikken (de aansluiting is magnetisch) en die verhogen niet alleen de capaciteit, ze bieden ook nog extra mogelijkheden. Het AC pack is de duidelijke tweede in de lijn, want die geeft je een heuse stekker waar je alles in kunt pluggen. Ook deze unit is 94Wh, waardoor een Macbook opladen niet onmogelijk is, en om het nog handiger te maken heeft Ecoflow ook voor een heel aantal laptops en andere apparaten die hun klanten veel gebruiken speciale oplaadverloopstukken, waardoor je niet eens een ‘echte’ stroomkabel nodig hebt maar direct vanuit de River Bank kunt opladen.

De Car Module is een aparte: je zult het in Nederland niet vaak nodig hebben, maar blijkbaar is het een ding om draagbare mogelijkheden bij je te hebben om een auto aan te starten. Met die (44 Wh) module kan dat tot tien keer bij een auto met een motorinhoud van minder dan vier liter, maar ook hier zit nog een USB-C aansluiting die je zowel kunt gebruiken om de module op te laden als om stroom te geven. Je kunt het ook gewoon gebruiken om de hoofdmodule op te laden, wat trouwens ook met de AC pack kan.

Het grootste nadeel van de River is dat nog niet alle modules naar Nederland worden verscheept. De Indiegogo-campagne die gebruikt wordt om het apparaat in eerste instantie te financieren (Ecoflow is niet nieuw in de powerbank-business) laat zien dat alleen de hoofdmodule nog te bestellen is in Europa, maar dat zou snel moeten gaan veranderen, zo zegt het bedrijf.

Door met de modules van de River Bank precies onder de 100 Wh-limiet te gaan zitten kun je zo toch een grote powerbank meenemen, maar dan in kleinere stukjes. Logischerwijs weegt dat allemaal wel wat, want elke module is ongeveer een kilo aan gewicht die je moet meeslepen, dus daar moet je natuurlijk wel rekening mee houden. Als je echter buiten de deur gaat zijn én ook nog moet vliegen is dit een combinatie die je nergens anders ziet. De hoofdmodule kost 200 dollar en de AC en Car modules kosten 100 euro het stuk. Niet goedkoop dus, maar als het precies is wat je zoekt…

river-bank-oplader
river-bank-oplader

[Afbeeldingen © Ecoflow]

Patrick Smeets

Game-enthousiast, tech blogger en presentator. Was ooit rockster. Local celebrity in Limburg maar ziet graag veel van de wereld. Er zijn niet genoeg kattenGIFjes in de wereld.

Verder lezen over Gadget

Gerucht: Sonos heeft nieuwe soundbar in de maak genaamd Lasso

Sonos maakt in deze tijd dat country een trend is een nieuwe soundbar die momenteel bekendstaat onder de codenaam Lasso.

Gadgets11.07.2024

Gerucht: Sonos heeft nieuwe soundbar in de maak genaamd Lasso

Zelfs schoenen ontkomen niet aan het grootste nadeel aan tech

Technologie is onze grootste vriend, maar stiekem kan het ook onze grootste vijand zijn. Zelfs schoenen ontkomen er niet meer aan.

Technology05.07.2024

Zelfs schoenen ontkomen niet aan het grootste nadeel aan tech

DJI onthult dure, maar stille e-mountainbike Amflow

ekend van drones, maar nu ook actief in de wereld van elektrische fietsen. Elektrische mountainbikes om precies te zijn: onder de merknaam Amflow.

Gadgets03.07.2024

DJI onthult dure, maar stille e-mountainbike Amflow

5 dingen die een Bluetooth-speaker sowieso moet hebben

Er is immers inmiddels ruime keuze. Sonos, Beats, JBL, Sony, ULT, Skullcandy, het gaat maar door. Dit zijn vijf zaken die wat ons betreft altijd thuishoren in een goede Bluetooth-speaker.

Gadgets26.06.2024

5 dingen die een Bluetooth-speaker sowieso moet hebben

10 grappige gadgets voor mensen die van het internet houden

We hebben 10 grappige gadgets voor je verzameld om helemaal te bewijzen dat jij het internet hebt begrepen.

Gadgets21.06.2024

10 grappige gadgets voor mensen die van het internet houden

Nieuwe Philips Hue Twilight-lamp: voor niets gaat de zon op

Philips heeft zijn nieuwe Hue-lamp aangekondigd. Het is een interessant apparaat dat doet denken aan een wake-uplight, maar komt wel met een flink prijskaartje.

Gadgets19.06.2024

Nieuwe Philips Hue Twilight-lamp: voor niets gaat de zon op

Nieuwe robot Pixelbot 3000 maakt van AI-prompt LEGO-mozaieken van alles

Je zou kunnen zeggen dat deze printer LEGO print. Het is een apparaat dat mozaïeken maakt met bestaande LEGO-blokjes met AI.

Gadgets18.06.2024

Nieuwe robot Pixelbot 3000 maakt van AI-prompt LEGO-mozaieken van alles

Top 5: tuinmachines voor de zomer van 2024

Met de zomer van 2024 voor de deur, is het tijd om de tuin op te knappen en klaar te maken voor lange, zonnige dagen. Het kiezen van de juiste tuinmachines kan een wereld van verschil maken.

Lifestyle13.06.2024

Top 5: tuinmachines voor de zomer van 2024