C Seed N1-televisie: ultra-tv met een buitenaards design

C Seed N1-televisie: ultra-tv met een buitenaards design

Vorig artikel Volgend artikel

Een televisie die als een kunstobject op de grond ligt, maar vervolgens geheel uitklapt naar een volledige televisie van 165 inch. Er is een nieuw televisiemerk opgestaan dat meteen een enorme hype is, al is er wel een nadeel.

C Seed N1

Het Oostenrijkse C Seed heeft al vele awards gewonnen met hun designs en dat geldt ongetwijfeld ook voor de C Seed N1. Dit bakbeest van een televisie is extreem indrukwekkend: hij heeft een 4K-microledscherm dat volledig omhoog kan worden geschoven en kan worden uitgeklapt om vervolgens televisie te kunnen kijken (of Netflix, of YouTube, of Disney+, enzovoorts). Het is een enorm avant-garde apparaat dat gebruikmaakt van een metalen voet waar hij dus volledig in kan verdwijnen wanneer hij wordt ingeklapt.

Het apparaat is er in meerdere groottes: 165, 137 of 103 inch. Dat scherm kan 180 graden draaien en het apparaat bevat zelfs aluminium delen die ook in de luchtvaart worden gebruikt. Er zit bovendien een speciale fysieke coating op het scherm die helpt bij het produceren van waarheidsgetrouwe zwarttinten en levendige kleuren. C SEED's gepatenteerde Adaptive Gap Calibration zorgt ervoor dat de randen tussen de schermpanelen verdwijnen om een perfect naadloze visuele ervaring te bieden. De N1 wordt geleverd met een geïntegreerd luidsprekersysteem (twee breedbandluidsprekers van 100 watt), waardoor een meeslepende audiovisuele ervaring wordt gecreëerd.

Flink prijskaartje

Overigens is C Seed helemaal niet zo heel nieuw, maar het beweegt zich in een bepaalde kring waardoor je er mogelijk nog niet mee in aanraking bent gekomen. Het maakt namelijk nogal luxe televisies voor bijvoorbeeld jachten en dure villa’s. Mogelijk voel je hem al aankomen: ook C Seed N1 heeft een flink prijskaartje. Je bent er vanaf 180.000 euro aan kwijt.

Daarvoor heb je wel een televisietoestel dat meteen als kunstobject ‘werkt’ en handig kan inklappen als je de ruimte nodig hebt of je televisiescherm veilig wilt stellen van bijvoorbeeld gasten. Je zal er mogelijk wel een nieuwe hypotheek voor moeten afsluiten, maar dan heb je wel één van de meest bijzondere televisies in huis die er op dit moment op de wereld bestaan.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...