Gadgets28.09.2021

Astro Robot en Ring-beveiliger: 6 opvallende Amazon-uitvindingen


De huishoudrobot Astro, iemand die je Ring-beelden voor jou bekijkt en een Disney-stemassistent. Amazon heeft vandaag nieuwe uitvindingen en oplossingen aangekondigd en daar zitten wat bijzondere exemplaren bij.

Astro Robot

We kunnen het mooiste tot het laatst bewaren, maar we kunnen niet wachten. Astro is een huishoudrobot met een enorm schattige blik, al zouden wij hem eerder assistent voor je huishouden willen noemen. Dit apparaat is geen robotstofzuiger en hij gaat ook echt je vaatwasser niet voor je inruimen. Zeggen dat het een tablet op wieltjes is, dat zou hem tekort doen, maar je kunt hem onder andere inzetten als die tablet op wieltjes van KPN. Kortom: videobellen met elkaar en Astro de opdracht geven je te volgen.

Daarnaast is hij uitgerust met een camera, waardoor je bijvoorbeeld iets specifieks in je huis kunt bekijken. In de onderstaande video is daarvan een goed voorbeeld te zien: “Heb ik het fornuis wel uitgezet?” Astro weegt 9 kilo, is ongeveer 30 centimeter hoog en kost 999 dollar. Ook leuk: hij kan 2 kilo voor je dragen en er zitten zelfs bekerhouders in. Je kunt bovendien meteen je telefoon opladen met de twee USB-C-ports van Astro.

Ring-drone

Ook leuk aan Astro: je kunt hem integreren met je Ring-beveiligingssysteem. Ook met je drone? Ja, hij komt er echt. Nog steeds vragen we ons af of het wel zo’n goed idee is om een drone te laten rondvliegen in het gemiddelde, vrij kleine Nederlandse huis, maar als het goed is kun je de Ring Always Home Cam zo instellen dat hij objecten uit de weg gaat. Deze camera is een drone die uit zichzelf kan vliegen, maar wel in een soort pad dat je van tevoren zelf instelt. Hij kan wel van dat pad afwijken als hij bijvoorbeeld ergens beweging detecteert. Eigenlijk is het een mini-helikopter met een Ring-camera eronder, dus je kunt hem inschakelen wanneer je dat wil en je krijgt vervolgens beelden in 1080p naar je telefoon gestreamd.

Ook hiermee kun je dus checken of je wel echt het fornuis uit hebt gedaan, maar bijvoorbeeld ook of een bepaalde brief al op de mat ligt. Het is niet de bedoeling dat je hem gebruikt als je zelf thuisbent. Een lang batterijleven heeft hij bovendien toch niet: maar vijf minuutjes en hij vliegt vanzelf weer terug naar zijn dock. Hij kost 250 dollar, maar is op dit moment alleen in de Verenigde Staten beschikbaar (en alleen op aanvraag). Beetje suf, maar waar we ons kunnen voorstellen dat Astro geen trappen kan lopen, geldt dat helaas ook voor de Ring-drone…

Hey Disney-assistent

Amazon mag met zijn Prime Video wel concurreren met Disney+, de bedrijven weten elkaar ook te vinden voor samenwerkingen. Zo komt er een Hey Disney-stemassistent bij op Echo-apparaten. Normaliter luister je op Amazon Echo naar Alexa, maar straks kun je genieten van alles in Disney-thema. De Echo’s die je kunt vinden in de hotels van Disney-parken krijgen de optie sowieso, maar je kunt hem ook aanschaffen op je Echo thuis.

Wel is hij vooral geënt op Disney-parken, want je kunt er bijvoorbeeld mee opvragen hoe laat het park opent of restauranttips vragen voor als je zin hebt in een bepaalde cuisine. De thuis-versie van Hey Disney is niet heel uitgebreid: er zijn 1.000 interacties met Disney-personages en uiteraard wat grapjes en feitjes over het magische bedrijf. Hey Disney lanceert in 2022 en wat het kost is nog onbekend.

heydisney
heydisney

Een wearable die je niet afluistert

Amazon heeft een nieuwe wearable aangekondigd, maar die is weinig innovatief. Het gaat om de Halo View die is voorzien van een amoled-schermpje en kan je hartslag bijhouden, je slaap, het zuurstofgehalte van je bloed en natuurlijk je stappen. Het grootste nieuws rondom de wearable is waarschijnlijk dat hij je niet meer afluistert.

Zijn voorganger deed dat namelijk wel. Met een reden: namelijk om je emoties te kunnen vastleggen. Dat ging uiteraard gepaard met de nodige privacyvraagstukken, twijfels en verwijten. Vandaar dat de nieuwe Halo View niet langer is voorzien van een microfoon. Wil je toch heel graag laten weten hoe je je voelt, dan kan dat nog in de app. De wearable kost 80 dollar.

amazonhalo
amazonhalo

Amazon Glow

Ook bijzonder: een videochat-apparaat speciaal voor kinderen. Nu kan Astro daarbij ook assisteren, maar Amazon Glow is net even wat steviger en wat meer voor kinderen gemaakt. Het is eigenlijk een soort videoconferentie-machine die je op tafel plaatst en waar je kind dan tegen kan praten. Bijvoorbeeld tegen de leraar op school bij een lockdown, maar ook als entertainment. Hij kan namelijk ook functioneren als een mini-beamer, waarbij hij spelletjes, puzzels en boeken op een tafel kan projecteren. Zo heeft het kind een soort speelmaatje.

Hij is dan ook vooral gemaakt om te zorgen dat kinderen niet te snel afgeleid raken. Ouders kunnen zelf aangeven welke mensen er ‘vertrouwd’ zijn, zodat het kind hiermee kan bellen. Of kinderen constant iedereen kunnen bellen is onbekend, dus opa’s en oma’s kunnen hun borst nat maken. Dit is wel typisch een pandemiegadget. Grappig, overbodig en vooral duur: hij kost 300 dollar en is vooralsnog alleen in de Verenigde Staten beschikbaar.

Iemand die voor jou naar je Ring kijkt

We hebben het niet over een reparateur, maar gewoon iemand die de beelden van je Ring bekijkt wanneer er iets verdachts gebeurt. Amazon biedt je voor 99 dollar per maand een echte moderator die gaat bekijken wat er om je huis heen plaatsvindt. Uiteraard is dat niet fulltime, maar alleen als er een melding binnenkomt. Je kunt ze daarbij ook toestemming geven om in actie te komen. De Ring-kijker, die stiekem Virtual Security Guard heet, handelt alleen naar een stappenplan dat je zelf van tevoren doorspreekt.

Sowieso zal de Security Guard praten met de persoon aan de andere kant van de camera, want veel Ring-producten hebben een microfoon en een luidspreker. Als de persoon niet weg wil gaan, dan kan de Ring-kijker een sirene laten horen en eventueel hulpdiensten alarmeren. Het is zelfs mogelijk om jou in te schakelen en je een video te sturen van wat er zich thuis afspeelt. We zijn benieuwd of dit toch niet een soort wearable-verhaal wordt: het is nogal wat om iemand toegang te geven tot je beveiligingscamera’s.

ringwatcher
ringwatcher
Laura Jenny
Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.

Verder lezen over Amazon

Nog een paar uur en Amazon Prime Day begint

Het is weer Amazon Prime Day, en ook weer twee dagen in plaats van 1. Wist je dat het nummer 1 verkochte product tijdens Prime Day helemaal geen techgadget is?

Online15.07.2024

Nog een paar uur en Amazon Prime Day begint

5 dingen die Amazons nieuwe speaker Echo Spot interessant maken

Er zijn meerdere redenen om te denken dat de nieuwe Echo Spot het beste van meerdere speakers bij elkaar is.

Gadgets08.07.2024

5 dingen die Amazons nieuwe speaker Echo Spot interessant maken

5 redenen om F*** You Very Very Much te kijken

Belgisch goud op Prime Video: de twee seizoenen tellende serie F*** You Very Very Much staat erop.

Entertainment06.07.2024

5 redenen om F*** You Very Very Much te kijken

Prime Video deelt de officiële trailer van Jackpot!

JACKPOT! is een krankzinnige actie-komedie over een grote loterij met een twist: diegene die de loterijwinnaar weet te vermoorden, kan legaal aanspraak maken op de miljarden tellende jackpot. Regisseur Paul Feig (The Heat en Spy) brengt de getalenteerde comédienne Awkwafina en komedie acteur John Cena bij elkaar in een film vol actie. Jackpot! is vanaf 15 augustus exclusief te zien op Prime Video.

Coffee corner03.07.2024

Prime Video deelt de officiële trailer van Jackpot!

met Awkwafina en John Cena
Kijken hoe ver je Kindle e-reader kan gaan: deze persoon doet het voor je

Amazon heeft een interessant -en ook wel een grappig- blog online gezet van een engineer die het als opdracht heeft om Kindle e-readers te testen.

Gadgets27.06.2024

Kijken hoe ver je Kindle e-reader kan gaan: deze persoon doet het voor je

Amazon Prime Day vindt plaats op 16 en 17 juli

Als je van plan bent om in de komende dagen een nieuwe gadget aan te schaffen, dan kun je misschien dus beter even wachten tot de Prime Days plaatsvinden: 16 en 17 juli 2024.

Online25.06.2024

Amazon Prime Day vindt plaats op 16 en 17 juli

Cloudgamedienst Amazon Luna komt naar Nederland: dit is wat het inhoudt

Samen met de Luna-controller komt de cloudgamedienst van Amazon naar Nederland en daarmee kun je direct streamen op apparaten die je al hebt.

Gaming19.06.2024

Cloudgamedienst Amazon Luna komt naar Nederland: dit is wat het inhoudt

AWS stimuleert groei van generatieve AI-startups

Technology18.06.2024

AWS stimuleert groei van generatieve AI-startups

Verder lezen over Drone

Deze droneshow is van een nieuw niveau

Als je de recente einde-van-de-dagshow van Disney hebt gezien, dan weet je dat drones een nieuwe dimensie toevoegen aan die show. Maar, wist je dat het nog heftiger kan?

Gadgets04.07.2024

Deze droneshow is van een nieuw niveau

Drone-merk DJI lijkt fietsen te willen gaan maken

DJI zal het dus niet onder zijn eigen naam doen: de ‘DJI’-fietsen lijken onder het merk Amflow Bikes uit te komen.

Gadgets02.07.2024

Drone-merk DJI lijkt fietsen te willen gaan maken

Dronen op IJsland is niet zo makkelijk als je denkt

IJsland is helemaal niet altijd zo makkelijk als het om dronen gaat. Dit is wat je moet weten als je gaat dronen op IJsland.

Gadgets24.05.2024

Dronen op IJsland is niet zo makkelijk als je denkt

DJI’s nieuwe drone DJI Avata 2 valt enorm mee in prijs

DJI heeft zijn nieuwe drone onthuld en die is beter dan zijn voorganger. Logisch, maar het apparaat is ook goedkoper.

Gadgets12.04.2024

DJI’s nieuwe drone DJI Avata 2 valt enorm mee in prijs

​Drones & AI helpen boeren bij het voldoen aan Europese milieuregels

Onderzoekers van Unmanned Valley, Greenport Duin- en Bollenstreek en NL Space Campus zijn erin geslaagd om een AI-model te ontwikkelen waarmee drones botrytis kunnen herkennen. Het model gebruikt kunstmatige intelligenti...

Nieuws07.03.2024

​Drones & AI helpen boeren bij het voldoen aan Europese milieuregels

Kan drone Max Verstappen bij houden? Nederlandse Ralph test het

Red Bull staat erom bekend de raarste stunts uit te halen: motorcross met ijshockey, de hoogste parachutesprong maken ooit, enzovoorts. Nu is er een nieuwe challenge verschenen, want de Nederlandse Ralph Hogenbirk van Du...

Technology28.02.2024

Kan drone Max Verstappen bij houden? Nederlandse Ralph test het

​Snap roept alle drones die het ooit maakte terug

Snap, het bedrijf achter Snapchat, kwam een paar jaar geleden met een vernuftig idee: een kleine Snap-gele drone van plastic waarmee je je Snaps nog interessanter kon maken. Het apparaatje heet Pixy en de verkopen deden...

Gadgets02.02.2024

​Snap roept alle drones die het ooit maakte terug

Gevaarlijke drones…
Sneeuw in Zuid-Limburg zorgt voor prachtige plaatjes

Het werd al een paar dagen voorspeld: een pak sneeuw zou woensdag 17 januari mogelijk het zuiden van Nederland gaan bereiken. En hoewel weersvoorspellingen niet altijd uitkomen, was het dit keer wel raak. Tenminste, voor...

Nieuws18.01.2024

Sneeuw in Zuid-Limburg zorgt voor prachtige plaatjes

En die zijn het mooist als je ze met een drone maakt

Verder lezen over Gadget

Gerucht: Sonos heeft nieuwe soundbar in de maak genaamd Lasso

Sonos maakt in deze tijd dat country een trend is een nieuwe soundbar die momenteel bekendstaat onder de codenaam Lasso.

Gadgets11.07.2024

Gerucht: Sonos heeft nieuwe soundbar in de maak genaamd Lasso

Zelfs schoenen ontkomen niet aan het grootste nadeel aan tech

Technologie is onze grootste vriend, maar stiekem kan het ook onze grootste vijand zijn. Zelfs schoenen ontkomen er niet meer aan.

Technology05.07.2024

Zelfs schoenen ontkomen niet aan het grootste nadeel aan tech

DJI onthult dure, maar stille e-mountainbike Amflow

ekend van drones, maar nu ook actief in de wereld van elektrische fietsen. Elektrische mountainbikes om precies te zijn: onder de merknaam Amflow.

Gadgets03.07.2024

DJI onthult dure, maar stille e-mountainbike Amflow

5 dingen die een Bluetooth-speaker sowieso moet hebben

Er is immers inmiddels ruime keuze. Sonos, Beats, JBL, Sony, ULT, Skullcandy, het gaat maar door. Dit zijn vijf zaken die wat ons betreft altijd thuishoren in een goede Bluetooth-speaker.

Gadgets26.06.2024

5 dingen die een Bluetooth-speaker sowieso moet hebben

10 grappige gadgets voor mensen die van het internet houden

We hebben 10 grappige gadgets voor je verzameld om helemaal te bewijzen dat jij het internet hebt begrepen.

Gadgets21.06.2024

10 grappige gadgets voor mensen die van het internet houden

Nieuwe Philips Hue Twilight-lamp: voor niets gaat de zon op

Philips heeft zijn nieuwe Hue-lamp aangekondigd. Het is een interessant apparaat dat doet denken aan een wake-uplight, maar komt wel met een flink prijskaartje.

Gadgets19.06.2024

Nieuwe Philips Hue Twilight-lamp: voor niets gaat de zon op

Nieuwe robot Pixelbot 3000 maakt van AI-prompt LEGO-mozaieken van alles

Je zou kunnen zeggen dat deze printer LEGO print. Het is een apparaat dat mozaïeken maakt met bestaande LEGO-blokjes met AI.

Gadgets18.06.2024

Nieuwe robot Pixelbot 3000 maakt van AI-prompt LEGO-mozaieken van alles

Top 5: tuinmachines voor de zomer van 2024

Met de zomer van 2024 voor de deur, is het tijd om de tuin op te knappen en klaar te maken voor lange, zonnige dagen. Het kiezen van de juiste tuinmachines kan een wereld van verschil maken.

Lifestyle13.06.2024

Top 5: tuinmachines voor de zomer van 2024

Verder lezen over Robot

Robotchirurgen verrichten meer dan 400 succesvolle hartoperaties

Van de 400 operaties die ze hebben verricht is er 98 procent volledig  goed gegaan. Leg je hart in robothanden.

Technology10.07.2024

Robotchirurgen verrichten meer dan 400 succesvolle hartoperaties

We hebben geen idee wanneer we met een robot praten

Jij denkt dat je op de chat de robot er altijd uitpikt? Vergeet het maar, we blijken gesprekken te hebben met robots zonder dat we het weten.

Online20.06.2024

We hebben geen idee wanneer we met een robot praten

Een gek gezicht: deze menselijk uitziende robot in een auto

Schattig of schrikbarend: een menselijke robot die in de bestuurdersstoel zit van een auto en er ook daadwerkelijk -zij het tergend langzaam- mee rijdt.

Automotive17.06.2024

Een gek gezicht: deze menselijk uitziende robot in een auto

Industrie 5.0: Integratie van menselijke ethiek en machinale efficiëntie voor duurzame groei

Industrie 5.0 staat voor schaalbaarheid met een doel: bedrijven groeien op een manier die zowel de samenleving als het milieu ten goede komt. Het introduceert systemen die menselijke creativiteit en machinale efficiëntie combineren om flexibele en veerkrachtige bedrijfsmodellen te ontwikkelen. 

Technology11.06.2024

Industrie 5.0: Integratie van menselijke ethiek en machinale efficiëntie voor duurzame groei

Besteed je metaalbewerking online uit

Heb je voor je bedrijf een specifiek onderdeel nodig, maar heb je zelf niet de mogelijkheid om het te maken? Dan zul je op zoek moeten naar een andere oplossing. Gelukkig is er in deze tijd, waarin techniek en online bestellen steeds gemakkelijker wordt, een andere oplossing voorhanden.

DC Business29.05.2024

Besteed je metaalbewerking online uit

Boston Dynamics-robot Spot gaat viral met TikTok-dansjes

Een groep studenten heeft een nieuwe missie: de robothond Spot TikTok-dansjes leren. Het ziet er schattig uit, maar heeft meer doelen.

Video27.05.2024

Boston Dynamics-robot Spot gaat viral met TikTok-dansjes

Google slaat eigen robothand met een hamer: dit is waarom

Google heeft een nieuwe robothand helpen ontwikkelen met Deepmind. En die heeft het ook meteen even flink geslagen met een hamer.

Technology09.05.2024

Google slaat eigen robothand met een hamer: dit is waarom

Boston Dynamics geeft zijn robothond haar, maar is het schattig?

Robothonden krijgen vaak kritiek: ze zien er niet zo schattig uit. Zou een beetje vacht met dopogen helpen? Oordeel zelf.

Technology02.05.2024

Boston Dynamics geeft zijn robothond haar, maar is het schattig?

Verder lezen over Smarthome

Probleem Philips Hue-lampen: branden ongewenst op volle kracht

Philips Hue-lampen kampen op dit moment alleen met een probleem, waardoor ze zichzelf nogal op de voorgrond zetten. Ze branden op 100 procent.

Gadgets10.07.2024

Probleem Philips Hue-lampen: branden ongewenst op volle kracht

De smarthomemarkt in Nederland blijft groeien

De smarthomemarkt is inmiddels een serieuze industrie aan het worden. In slechts een jaar tijd steeg de marktwaarde van €5,8 miljard naar €6,3 miljard.

Gadgets09.07.2024

De smarthomemarkt in Nederland blijft groeien

Nieuwe film Afraid doet je twee keer nadenken over een Ring-deurbel

De nieuwe Blumhouse-film doet aan Paranormal Activity denken door de smarthomeapparaten: Afraid gooit echter ook nog wat AI in de mix.

Entertainment05.07.2024

Nieuwe film Afraid doet je twee keer nadenken over een Ring-deurbel

Top 5 tuintips om nog meer te genieten van je tuin

Met de hete zomermaanden op komst heb je nog meer zin om van je tuin te gaan genieten. Welke onderdelen mogen dan absoluut niet ontbreken en hoe kun je van tuin een mooie en unieke buitenruimte maken om nog meer van te genieten. Of je nu gezellig met je vrienden tijd wilt doorbrengen of gezellig met de kids in de tuin wilt spelen. We hebben in ieder geval een paar mooie en handige tips voor je op een rij gezet waarmee je nog meer genot uit je tuin kan halen.

Lifestyle05.07.2024

Top 5 tuintips om nog meer te genieten van je tuin

Update je smarthome-apparaten, juist als je op vakantie gaat 

Je smarthome kan je heel goed helpen op reis, maar het kan je ook juist tot last zijn. Daarom komt de overheid met doejeupdates.nl.

Cybercrime04.07.2024

Update je smarthome-apparaten, juist als je op vakantie gaat 

LG neemt Nederlandse smarthomeplatform Homey over

LG koopt een Nederlands bedrijf. Het gaat om Athom, dat onder die naam niet zo bekend is, maar wel onder Homey: een smarthomeplatform.

Gadgets03.07.2024

LG neemt Nederlandse smarthomeplatform Homey over

Nederlandse slimme gordijnenmaker Innovation In Motion stopt

Het was ooit een succesvolle Kickstarter-campagne, waar ook echt producten uit voortkwamen, maar helaas: Innovation In Motion is niet meer. Slide blijft werken, maar iets niets komt niet meer.

Gadgets06.05.2024

Nederlandse slimme gordijnenmaker Innovation In Motion stopt

Amazons eigen smarthomemerk Blink introduceert nieuwe camera

Amazon heeft niet alleen Ring als smarthomemerk, het is ook de eigenaar van Blink. En Blink heeft een nieuwe camera.

Gadgets30.04.2024

Amazons eigen smarthomemerk Blink introduceert nieuwe camera