Gadgets25.08.2013

Bellen in de kou


bellen-in-de-kou.jpg
bellen-in-de-kou.jpg

Wanneer je vroeger aan het spelen was dat je iemand ging opbellen, zette je je duim tegen je oor, en sprak je “tegen” je pink. Je vriendje of vriendinnetje begreep meteen dat je aan het bellen was en maakte hetzelfde gebaar om terug te praten. Het zou zomaar kunnen dat we dit beeld terug gaan zien in het straatbeeld op koude winterdagen.

De Hi-Fun ziet er uit als een gewone handschoen en is in verschillende kleuren te koop. In één handschoen zijn een microfoon en een luidspreker geïntegreerd en kun je -via een bluetoothverbinding met je smartphone- een telefoongesprek voeren, zonder koude handen te krijgen. Op de handschoen zelf zitten bedieningselementen voor het opnemen en het beëindigen van het gesprek waardoor je je mobiele telefoon niet uit je zak hoeft te halen.

hi-fun.jpg
hi-fun.jpg

Hoewel ik hoop dat de winter nog lang op zich laat wachten lijkt het me wel leuk om in het straatbeeld volwassenen “met de hand” te zien bellen. En mocht je onvoldoende geld hebben voor dit gadget, kun je prima doen alsof hoor. Wel er aan denken dat de techniek in de linkerhandschoen geïntegreerd is, anders kun je lelijk door de mand vallen…