Gadgets10.05.2012

40% van alle tabletgebruikers heeft problemen met websites


40-van-alle-tabletgebruikers-heeft-probl.jpg
40-van-alle-tabletgebruikers-heeft-probl.jpg

Onderzoek van Compuware toont aan dat tabletgebruikers hoge eisen stellen aan websites. Een derde van de ondervraagden geeft aan niet online te willen bestellen bij websites die niet aan hun verwachtingen voldoen. Tabletgebruikers verwachten dat websites vlekkeloos werken en dat transacties probleemloos en snel kunnen worden uitgevoerd. Die hoge verwachtingen worden deels gevoed door goede ervaringen op krachtige computers met snelle verbindingen naar netwerken van grote internetbedrijven.

Uit het wereldwijde onderzoek, getiteld ‘Engaging the Tablet User: What They Expect from Websites‘, blijkt dat 40% van de tabletgebruikers problemen ondervonden met websites. Twee derde daarvan klaagde over trage laadtijden en bij meer dan vier van de tien crashte de website of werkten bepaalde functies niet naar behoren.

Zowel consumenten als bedrijven maken veelvuldig gebruik van de tablet om op internet te surfen, deel te nemen aan sociale media of gebruik te maken van zakelijke applicaties,” aldus Geert Speltincx, managing director van Compuware in Nederland. “Uit de onderzoeksresultaten blijkt echter dat bedrijven niet voldoen aan de hoge verwachtingen van de tabletgebruikers. Omdat tabletgebruikers verantwoordelijk zijn voor de meeste internetaankopen, laten bedrijven dus aanzienlijk veel omzet liggen als hun website niet is afgestemd op mobiele apparaten zoals de iPad.

De belangrijkste uitkomsten van het onderzoek zijn:

– 46% van de tabletgebruikers die een slechte ervaring heeft met een website, gaat naar een concurrerende website.

– Als een website niet naar wens functioneert, is 35% van de tabletgebruikers niet van plan om de site nog een keer te bezoeken vanaf een ander platform zoals een computer.

– 33% van de tabletgebruikers acht het onwaarschijnlijk dat ze iets kopen van een bedrijf met een problematische website.

– Bijna de helft van de tabletgebruikers is nog van plan om een slecht werkende website hooguit een of twee keer proberen te bezoeken.

– Bijna 70% van de tabletgebruikers verwacht dat een website binnen twee seconden laadt.

– De grootste ergernissen van tabletgebruikers zijn lange laadtijden (66%), crashes (44%), problemen met bepaalde functies van de websites (42%) en problemen met het format van de sites (40%).

Verder lezen over Website

De allerlelijkste website van 2024 wil geen restyle

De lelijkste website van 2024 kun je bijna niet meer gemaakt krijgen in 2024: de programma’s die je kunt gebruiken om sites te maken zijn simpelweg veel te goed geworden, daarmee kun je een gedrochtje als deze er niet meer uit weten te halen.

Online04.07.2024

De allerlelijkste website van 2024 wil geen restyle

Deze websites zijn genomineerd voor lelijkste website van het jaar

Websites met Comic Sans, of gekke kleurencombi's. Je kunt nu stemmen op de website die jij eruit vindt springen op het gebied van lelijkheid.

Online29.05.2024

Deze websites zijn genomineerd voor lelijkste website van het jaar

Veelgemaakte fouten bij het bouwen van een website en hoe ze te vermijden

In het digitale tijdperk kan het bouwen van een effectieve website een uitdaging zijn. Dit artikel belicht veelgemaakte fouten tijdens het ontwikkelen van websites en biedt oplossingen om ze te vermijden.

Online29.04.2024

Veelgemaakte fouten bij het bouwen van een website en hoe ze te vermijden

Steeds meer mensen twijfelen aan de waarheid van online informatie

In 2023 heeft 67 procent van de bevolking van 12 jaar of ouder aangegeven op internet informatie gezien of gelezen te hebben die volgens hen niet waar was, of waarbij ze twijfelden aan de waarheid ervan.

Nieuws11.04.2024

Steeds meer mensen twijfelen aan de waarheid van online informatie

​Dit zijn de linkbuilding trends voor 2024

Een nieuw jaar staat voor de deur en dat betekent dat er weer nieuwe kansen zijn. Tijd voor nieuwe samenwerkingen of het verstevigen van bestaande relaties. Samen internet impact maken, dat doe je bijvoorbeeld met linkbu...

DC Business18.12.2023

​Dit zijn de linkbuilding trends voor 2024

​Zo bizar veel geld harkt OnlyFans binnen

OnlyFans: niemand ‘kent’ het, maar toch harkt de website per jaar een bizarre 5,6 miljard dollar binnen. Het platform waarop influencers en andere persoonlijkheden erotische content delen tegen betaling vindt gretig...

Online25.08.2023

​Zo bizar veel geld harkt OnlyFans binnen

Last van lekkage? Met deze 4 tips is dat snel opgelost!

Als je last hebt van een lekkage, kan dat natuurlijk behoorlijk vervelend zijn. Het kan zorgen voor waterschade, wat veel geld kan kosten en voor stress kan zorgen. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je zelf kunt doe...

Lifestyle10.05.2023

Last van lekkage? Met deze 4 tips is dat snel opgelost!

​Hoe staat het met de Nederlandse goksites?

Goksites zijn in Nederland steeds populairder geworden, vooral door de opkomst van het internet en de toenemende beschikbaarheid van online gokdiensten. Veel mensen vinden het gemakkelijker om vanuit huis te gokken, en a...

Entertainment28.02.2023

​Hoe staat het met de Nederlandse goksites?