Gadgets06.01.2010

Consumer Electronics Show Las Vegas


consumer-electronics-show-las-vegas.jpg
consumer-electronics-show-las-vegas.jpg

Morgen gaat de CES (Consumer Electronics Show) 2010 in Las Vegas van start en zullen weer veel nieuwe producten en gadgets gelanceerd worden. Dit jaar lijkt de beurs vooral in het teken te staan van 3D televisies, netbooks en tablets en natuurlijk mobiele telefoons met als klapper de Nexus One Google Phone.

Vandaag zijn er al veel persconferenties waar bedrijven hun nieuwe producten presenteren. Als Stylecowboys volgen we dit op de voet en proberen zeker alle nieuwe, interessante producten er tussen uit te pikken.

Wat me het meeste opvalt, is dat we steeds meer producten zien die niet alleen maar functioneel zijn maar ook een trendy design hebben. Het ziet er bijvoorbeeld naar uit dat net als de mobiele telefoons de netbooks ook een snellere doorlooptijd gaan krijgen.

Natuurlijk is er ook veel te zien op het gebied van tablets. De afgelopen maanden hebben er natuurlijk veel geruchten de ronde gedaan omtrent de Apple Tablet, maar ook vandaag gaan de geruchten dat tijdens de presentatie van Steve Balmer later vandaag een tablet gepresenteerd zal worden. Deze zou zijn gemaakt in samenwerking met HP.

Verder wordt de beurs weer overspoeld met nieuwe televisies en natuurlijk heel veel over 3D. Samsung, LG en Panasonic maken bekend dat ze nog dit jaar met een 3D televisie voor in de woonkamer op de markt zullen komen. Ook de eerste aanbieders spreken over het presenteren van 3D televisie in de loop van 2010. Of de consument daar klaar voor is, blijft de vraag. Zelf zie ik me nog niet met een 3D brilletje op televisie zitten kijken.

Ook zullen de toekomstige televisies allemaal een internetaansluiting krijgen. Niet alleen om bijvoorbeeld YouTube en andere content af te spelen, maar ook om bijvoorbeeld te Skypen. Skype heeft aangekondig medio dit jaar klaar zijn voor Skype op HD-televisie. Halverwege 2010 zullen Panasonic en LG een televisie op de markt brengen die de speciale software die hiervoor nodig is aan boord heeft.

Natuurlijk zal de komende dagen nog veel meer nieuws naar buiten komen. Wil je op de hoogte blijven, volg ons dan via Twitter (@stylecowboys).

LaCie introduceert nieuwe USB-sleutels
Lenovo IdeaPad U1
ASUS laptop met Bang & Olufsen Design
Parrot AR.Drone helikopter
Light Touch 10-inch Porjectie op Tafel
Canon komt met nieuwe serie Camcorders
Lenova Skylight Smartbook
Skypen via Panasonic en LG Plasma TV’s
Nieuwe Sony DSLR Aplha 450
Nieuwe Sony OLED Walkman 7,2 mm