Gadgets03.03.2009

Crisis duidelijk te merken op CeBIT


crisis-duidelijk-te-merken-op-cebit.jpg
crisis-duidelijk-te-merken-op-cebit.jpg

Dat is de conclusie van Mobilecowboy Ron die ruim een halve dag in Hannover heeft doorgebracht. Vooraf was het al bekend dat de CeBIT van 2009 een stuk rustiger zou worden dan voorgaande jaren. Ruim 1500 minder standhouders een jaar eerder hetgeen zo’n 40.000 vierkante meter minder beursvloer betekende.

Maar in werkelijkheid is het de eerste dag nog erger dan dat de organisatie, en ook Ron, hadden verwacht. Veel hallen, die als ‘gevuld’ op het programma staan blijken in de praktijk namelijk slechts voor 60% (of minder) met stands gevuld te zijn.

Natuurlijk, het zal de huidige economische en financiële crisis zijn die daar voor een groot deel debet aan is en doordat zoveel fabrikanten de CeBIT dit jaar links hebben laten liggen zullen er natuurlijk ook minder bezoekers komen, maar de beelden van de eerste dag zijn schrijnend.

Normaal was er op de openingsdag van de CeBIT in veel hallen geen doorkomen aan en nu kun je rustig van stand naar stand wandelen zonder enige vorm van gedrang of ellebogenwerk“.

Ook buiten de hallen is het griezelig stil. Vandaag schijnt de zon en is het zo’n 11 graden, voor CeBIT begrippen een prachtige dag hier in Hannover, maar waar je bij dergelijke temperaturen in voorgaande jaren moeite had een leeg plekje te vinden op een van de vele banken en het grote park op het middenterrein kun je de lege plekken nu uitzoeken.

Zoals zo vaak zeggen een paar beelden veel meer dan 1000 woorden…

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.