Gadgets17.11.2008

Nieuwe Flashtechnologie versnelt ontwikkeling van applicatie


nieuwe-flashtechnologie-versnelt-ontwikk.jpg
nieuwe-flashtechnologie-versnelt-ontwikk.jpg

Adobe heeft tijdens Adobe MAX 2008 in San Francisco groter vernieuwingen gepresenteerd richting het Flashplatform. Flash is niet langer het scripttaaltje dat handig grafische bestanden kan opnemen in de movies. Flash groeit uit naar een groot ontwikkelplatform.

Het biedt een compleet systeem van geïntegreerde tools, modellen, clients en servers. Zo kan de gebruiker complete (offline) webapplicaties, content en video te ontwikkelen die crosbrowser en crossplatform zijn. Van een grafische ‘leuke vectortool’ wordt Flash nu een must voor ontwikkelaars die de  technische interface net zo flashy willen opbouwen als de achterkant.

Adobe kent tegenwoordig een snellere time-to-market aanpak en biedt op sneltempo updates en nieuwe tools aan. Nieuw op het zogenaamde Adobe Flash Platform is Flash Catalyst. Catalyst is een professionele interactie-ontwerp tool voor het snel creëren van applicatie-interfaces en interactieve content zonder te programmeren. Handig voor het maken van Functioneel Ontwerpen en Wireframes. Houd labs.adobe.com in de gaten!

Tijdens de Adobe MAX in Milaan doet DutchCowboys verslag van alles wat flashy is!

Patrick Petersen

Vreemde eend Patrick Petersen RDM MA MSc is een ervaren ondernemer, spreker en docent (aan onder andere Nyenrode Business University, Beeckestijn Business School en EURib) die het nuchtere ‘lachen en leren’ combineert in zijn inspirerende optredens. Senior online strateeg, crossmediaal marketeer, contentmarketeer, internetondernemer, internationaal spreker, docent en auteur. Hij studeerde af op divers eigen (content-) marketingmodellen die hij voor tal van internationale organisaties, zoals Heijmans, Hästens, Somfy smart home, Trendhopper holding, T-Mobile Nederland, AtMostTV, TU Delft, IKEA Nederland, MTV Europe en Coolcat, succesvol in de praktijk bracht.