Gadgets15.09.2008

Erwin Blom en Vincent bij IBC 2008: 3D schermen & ScreenFlow


Erwin Blom en Vincent Everts gingen op onderzoek tijdens de IBC 2008 show in Amsterdam, de grootste show van de televisie wereld. 12 hallen vol met profesioneel spul wat in de hele media wereld gebruikt wordt.  Hierbij het eerste verslag. Erwin laat zijn favoriete screen capture en dvd copy software zien. In het tweede filmpje doet Vincent verslag van 3D schermen bij Philips, 600 man bij Opera en de hotste professionele camera’s van Red Point.

Erwin Blog is een grote fan van de ScreenFlow screencapture software op de MAC waarmee je eenvoudig demo’s kunt maken van alles wat op je scherm te zien is. Telestream is tevens de maker van Flip4Mac (waarmee je WMV files kunt bekijken) en maken nu ook Drive-in DVD copying software waarmee je snel je DVD verzameling op je MAC kunt zetten en beperkt op andere computers kunt copieren. Dit is controversieeel want onduidelijk is of de film studios dit soort programma toe gaan staan.

Het leukste en meest interessantste item bij IBC 2008 vond ik het 3D scherm van Philips. je staat er gewoon voor op een willekeurige plek voor het scherm en je ziet echte diepte zonder een bril. Ik kan het niet laten zien via mijn mijn ordinaire HD camera want je moet een stereo camera hebben. De Philips woordvoerder geeft wel achtergrond info, hoe lang het duurt voordat de consument het in de huiskamer heeft, wat het kost aan geld en bandbreedte.

Dan www.Opera.com, er werken daar tot mijn verbazing 600 mensen terwijl ze 3% marktaandeel op de browser hebben. Het blijkt in elke connected TV, GameConsol en Mobiel te zitten en ze krijgen er blijkbaar goed geld voor. Verder een segway demo van BlueScreens, een mooie manier om realiteit zelfs te ontwerpen. Voor 25.000 euro heb je een professionele versie en de professionals zijn helemaal gek van RedPoint. Video camera’s van 3 tot 5 megapixel (bijna 3x HD resolutie) waarmee je een bioscoop film perfect kunt maken.

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.