Gadgets30.07.2008

’s werelds kleinste harde schijf


s-werelds-kleinste-harde-schijf.jpg
s-werelds-kleinste-harde-schijf.jpg

Vandaag introduceert Freecom de Mobile Drive XXS, ’s werelds kleinste externe harde schijf met de hoogst mogelijke capaciteit. Deze 2.5” harddisk meet nauwelijks 10 centimeter in lengte en is voorzien van een USB 2.0-aansluiting voor snelle gegevensoverdracht.

Dankzij het compacte ontwerp is de nieuwe XXS net iets groter dan een creditcard, terwijl de gebruiker beschikt over maar liefst 320GB aan opslagruimte.

Het ontwerp van de Mobile Drive XXS is gericht op consumenten als op zakelijke gebruikers, die steeds meer behoefte hebben aan een grote opslagcapaciteit voor het eenvoudig delen van gegevens of het maken van een backup. En dat alles in een klein, handig ‘meeneem’-formaat.

De nieuwe XXS is precies op die behoefte afgestemd en is daarnaast voorzien van een rubberen afwerking, voor een betere, goede grip.

Behalve een versie met een capaciteit van 320GB – waar bijv. 64.000 MP3’s of 70 volledige DVD-films op passen, komen er ook uitvoeringen van 160GB en 250GB, zodat er voor iedereen met behoefte aan mobiele opslag een perfecte Mobile Drive XXS is, ongeacht de toepassingen en het budget. Er is geen externe voeding of elektriciteitssnoer nodig, zodat de gebruiker geen extra gewicht hoeft te dragen en de harde schijf gemakkelijk in een laptoptas of een jas/broekzak past.

Hij is vanaf begin augustus 2008 wereldwijd verkrijgbaar.