Gadgets14.09.2007

Web 2.0 kan nóg socialer met E


1189754711dc-exo.jpg
1189754711dc-exo.jpg

Je loopt over straat en de “Evo” die om je nek hangt begint te trillen, hét teken dat er nóg iemand met een Evo bij jou in de buurt is. Wanneer je de persoon met die andere Evo ontmoet en een gesprek aanknoopt besluiten jullie vrienden te worden door de Evo’s tegen elkaar te houden.

Dat is een van de scenario’s die je kunt meemaken met “hellomynameis e” een geniaal afstudeer project van 4 studenten interaction design van de HKU.

Je zou het project kunnen bestempelen als de ultieme vorm van social networking. Met de Evo – een soort eitje aan een keycord – kun je in het dagelijks leven vrienden worden met iedereen die je tegen het lijf loopt door de Evo’s tegen elkaar te drukken. Wanneer je thuis komt maakt je Evo direct verbinding met je Exo, zeg maar een basisstation die weer in verbinding staat met je computer. Je nieuwe vriend wordt direct toegevoegd aan je Eco, zo heet het social network. Op die manier bouw je online een social network van mensen die je in het dagelijks leven echt bent tegengekomen.

Dat is nog niet alles want via het basisstation – de Exo – kun je je emotionele status of behoeften van dat moment doorgeven aan je vrienden. Door het basis station van je af te draaien geef je bijvoorbeeld aan dat je boos bent, door de Exo rustig heen en weer te wiegen geef je aan dat je verdrietig bent. Die status wordt weergegeven met een icoon wat je ook nog zelf mag ontwerpen mits het binnen de matrix van 10 x 10 pixels blijft.

Het mooie is dat de studenten het helemaal werkend hebben gekregen, van Bluetooth 2.0 verbindingen tot de elektronica, de vormgeving (zowel product- als graphic design) en het socialnetwork het werkt allemaal en ziet er slick uit. Onderandere ’s werelds populairste tech/ gadget website Engadget.com aandacht gisteren ook al aandacht aan het project. Ze zijn nog opzoek naar investeerders of partijen waarmee ze kunnen samenwerken.

Henkey
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.