Social Media07.05.2014

Moves past ‘privacy policy’ aan om data te delen met Facebook


moves-past-privacy-policy-aan-om-data-te.jpg
moves-past-privacy-policy-aan-om-data-te.jpg

Eind april werd bekend dat Facebook de activity tracker Moves over had genomen, een app die die de dagelijkse activiteiten en lichaamsbewegingen volgt. In de aankondiging, in de vorm van een blog post, heeft de Finse startup toen laten weten dat de Moves app zal blijven opereren als een standalone app, en dat er geen plannen zijn om dat te gaan veranderen.

Elf dagen na de overname door Facebook heeft Moves nu het privacybeleid aangepast om gebruikersgegevens te kunnen delen met moederbedrijf, Facebook. Dit ondanks een eerdere belofte dat er geen data tussen de bedrijven uitgewisseld (‘commingle‘) zou worden.

De nieuwe versie van de privacy policy van de app staat het toe “to share information, including personally identifying information, with our affiliates (companies that are part of our corporate groups of companies, including but not limited to Facebook)“.

Moves gebruikt de bewegings sensoren van Apple en Android telefoons, als mede ook de GPS informatie, om de locatie en activiteiten van de gebruiker heel de dag te volgen, en zo weet het ook te melden of de afstand is afgelegd te voet, met de fiets of met bijv de bus.