Social Media22.05.2012

Gleefy: Nederlandse Facebook-app voor het plannen van een uitje


gleefy-nederlandse-facebook-app-voor-het.jpg
gleefy-nederlandse-facebook-app-voor-het.jpg

Na een intensieve testperiode en de recente beursgang van Facebook gaat vandaag de Nederlandse Facebook-app Gleefy live. 

Gleefy is een app waarbij mensen via Facebook met een paar klikken groepsuitjes kunnen regelen en boeken bij een groot deel van de Nederlandse amusementswereld. Gleefy is dus handig voor een avontuurlijke date met familie, vrienden of collega’s: gemakkelijk, voordelig en snel via de social mediatopper Facebook.

Mede-oprichter Willem Bleeker: “Wij zijn begonnen met Gleefy tijdens de eindfase van onze studies. Alle oprichters zijn vers afgestudeerde master studenten van de Universiteit Utrecht en Erasmus Universiteit. Het idee erachter is dat het regelen van een uitje met een groep veel veel stress, moeite en geregel met zich mee brengt. Dit probleem ondervonden wij zelf  en uit marktonderzoek is gebleken dat veel mensen hetzelfde ervaren.

Hij vervolgt: “Als iemand nu een uitje wil regelen voor een groep kost dat veel tijd. Denk aan groepsmailtjes, veel telefoontjes, het overeenkomen van een datum, geregel met het voorschieten van geld, terugbetalen en boeken van een uitje. Wij vinden dat het regelen van een uitje makkelijker, leuker en sneller moet kunnen. Daarom komen wij nu met Gleefy waarbij alle services rondom het regelen van een uitje geintegreerd zijn in een app.

Tegelijk met de lancering vandaag ondertekende de directie van attractiepark Walibi een overeenkomst. Walibi-directeur Mascha van Till-Taminiau is blij met de strategische samenwerking en razend enthousiast over de Gleefy-app. “De app is heel gebruiksvriendelijk en in het hart van onze doelgroep. Aansluiting bij Gleefy is voor ons een strategische keuze om onze marktpenetratie te vergroten.

Naast Walibi zijn er eerder overeenkomsten gesloten met tientallen aanbieders van uitjes. Onder hen Attractiepark Slagharen, Avonturenpark Hellendoorn, Vogelpark Avifauna, Dutch Water Dreams, Bleekemolens Race Planet, Coronel Kartracing, Deltapark Neeltje Jans en SnowWorld. In de toekomst komen daar nog nieuwe partners (ondermeer de Efteling en de Beekse Bergen) bij.

De Gleefy-app kan eenvoudig worden toegevoegd aan ieders Facebook-account of via gleefy.com. Ook personen zonder Facebook-pagina kunnen gebruik maken van de dienst. De combinatie van deze features zit in één app:

· Duidelijk overzicht van beschikbare uitjes.

· Ingebouwde datumplanner voor overeenstemming en communicatie over datum en tijd.

· Gemakkelijk vrienden uitnodigen op Facebook. Ook mensen zonder Facebook kunnen worden uitgenodigd.

· Mogelijkheid tot individueel betalen: niet meer grote bedragen voorschieten.

· Direct ontvangst van toegangsbewijs met korting.

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.