10 foute kersttruien voor techies, gamers en geeks

10 foute kersttruien voor techies, gamers en geeks

Vorig artikel Volgend artikel

Sinterklaas is de deur uit en dat betekent dat we vol overgave kunnen uitkijken naar Kerstmis. De feestdagenperiode zorgt met al zijn sociale evenementen wel vaak voor wat outfitstress, maar gelukkig is daar een oplossing voor: de kersttrui. Je kunt hem op een broek dragen, maar ook op een rok of jurk en je zit er bij bijna elk evenement wel goed mee. Maar je wil er natuurlijk niet zomaar een met een rendier of de kerstman erop, je wil er een met helden uit je favoriete films, series of games. We noemen tien toffe en soms heel foute kersttruien op.

1. Star Trek

Ben je een Trekkie, dan is de kersttrui van Captain Jean-Luc Picard bij Large echt wat voor je. Er staat op 'Make it snow' inclusief het hoofd van de kap'tein. Het is geen goedkope: hij kost 53,99 euro, maar het voordeel is dat je er heel wat jaren mee vooruit kunt.

2. Gamertrui

C&A heeft een kersttrui die echt voor gamers is: hij heeft een PlayStation-controller slash Game Boy-patroon met daarbij de tekst 'Level Up'. Zo kun je zonder dat je de hele tijd op je Switch zit te kijken toch laten zien dat je een gamer bent. Ook altijd een leuk gespreksonderwerp tijdens een kerstborrel, dus zeker een goed idee. En niet zo duur: hij kost maar 18 euro.

3. Star Wars-trui

Amazon wint waarschijnlijk de prijs voor de schattigste kersttrui, want met dit exemplaar met Baby Yoda (Grogu) krijg je waarschijnlijk extra veel waardering. Hij is niet de hoofdrolspeler van The Mandalorian, maar hij heeft zich in een mum van tijd ontpopt tot de mascotte van de Disney+-serie. En hij is blijkbaar een goed object om een mooie trui van te maken. Deze trui kost een flinke 60 euro, maar is wel een van de meer stijlvolle foute kersttruien.

4. Tree-Rex-trui

Ben je een beetje een nerd die van dinosaurussen houdt? Als je daarnaast ook nog van woordgrappen houdt, dan is deze Tree-Rex kersttrui van Boohoo een heel goede kandidaat. Hij kost maar 21 euro en zal zeker een lach op het gezicht brengen van de mensen waarmee je de feestdagen doorbrengt. Hij is ook nog zwart, wat hem iets subtieler maakt dan de meeste andere kersttruien: hoewel, de T-Rex is natuurlijk wel écht heel groen.

5. Meme-trui

Ben je vooral een groot fan van memes, dan is deze lelijke kersttrui echt iets voor je. Het voordeel is dat het niet echt een wollen trui-achtig exemplaar is, maar meer een soort sweater. Dat betekent dat hij iets minder heet is wanneer je hem draagt. Deze geweldige Django Unchained-kersttrui is te vinden op Etsy, waar sowieso dankzij alle creatievelingen op dat platform veel geweldige truien te vinden zijn.

6. Disney-trui

Ben je heel erg dol op Disney, maar hoef je niet per se allemaal cartoonfiguren op je lijf? De kersttrui van Pull&Bear (via Zalando) heeft een heel subtiel Mickey Mouseje hier en daar, maar is verder vrij rustig en daardoor best stijlvol te noemen. Hij kost maar 30 euro en is verkrijgbaar in heerlijk kerstboomgroen.

7. QR-codetrui

Deze is totaal niet geschikt voor de kerstborrel, maar wel voor kerstmis met je date (en alleen je date): Blokker heeft een QR-code-kersttrui. Eentje waarbij je, als je hem scant, te zien krijgt: you naked. Kortom: ik wil je naakt, deze kerst. Ook niet heel geschikt voor zomaar een eerste date, maar in bepaalde relaties kan deze trui uitmonden in heel goede dingen. En een QR-code, dat is toch wel heel grappig bedacht. Voor 26,69 euro is hij de jouwe.

8. IT'erstrui

Werk je in de IT, dan is dit de kersttrui voor jou. Bol.com heeft een grappig exemplaar waarop een kerstzuurstok staat als 'loading', en dat wat nog even moet laden is de zin in kerst. Heel erg leuk, want het is nog aan het laden, dus het komt eraan en dat biedt anticipatie voor de mensen die je in die trui zien. Er staan ook nog grappige kerstlampjes op, wat wil je nog meer? Voor 34,95 is deze kersttrui de jouwe.

9. Bandtrui

Houd je heel erg van de band Slayer, dan is dit de kersttrui voor jou. Hij is techie door de lampjes die erinzitten, grappig door het plaatje en de tekst 'Sleigher' klinkt als Slayer, maar betekent slederijder. Helemaal perfect voor elke kerstkiek die later op Instagram verschijnt. Nu bij Lightinthebox voor 35,99 euro.

10. Nostalgietrui

Hij was altijd mega-irritant, maar nu onthalen we hem als een held. Clippy komt in steeds meer uitingen van Microsoft voor, zo ook in deze geweldige trui van het merk. Hij kost 75 euro en dat maakt hem de duurste in deze lijst, maar wat is hij leuk. Hiermee krijg je op kantoor zéker opmerkingen.

Clippy

11. Goede doelentrui

Je moet er wel voor met het hoofd van Dries Roelvink op je lijf lopen, maar deze wildcardtrui is erg goed voor mensen die goed willen doen in de wereld. Het is een exclusieve trui die alleen bij Amazon verkrijgbaar is en alles te maken heeft met Roelvinks nieuwe influencerstatus als wijncriticus op TikTok. Maar vooral heeft deze trui alles te maken met het Prinses Maxima Centrum dat zieke kinderen helpt: elke cent van de 40 euro die deze kersttrui kost gaat namelijk naar dat goede doel. Helemaal niet fout dus, deze kersttrui, maar juist heel goed.

IMG20221206171855
Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...