Entertainment16.05.2019

Wie zijn de grootste concurrenten van Duncan tijdens de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival


Vanavond is het de beurt aan Duncan Laurence

Hij staat al tijden bovenaan de lijstjes van de bookmakers, maar vanavond moet ‘onze’ Duncan het nog wel even waar gaan maken. Na de eerste halve finale van afgelopen dinsdag, staat vandaag de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival op het programma. Onze Nederlandse act, Duncan Laurence, is vanavond als zestiende aan de beurt.

Australië, Wit-Rusland, Cyprus, Tsjechië, Estland, Griekenland, IJsland, San Marino, Servië en Slovenië kwalificeerden zich afgelopen dinsdag al voor de finale komende zaterdag. De winnaar van vorig jaar (Israël) en ‘de grote vijf’ Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittanië, Spanje en Italië zijn ook al zeker van een finale plaats. Vanavond zijn er nog tien plekken te verdelen en volgens de bookmakers heeft Duncan een kans van 91% om die finale plek te bemachtigen.

Zijn grootste concurrenten? Zweden (94% kans), Rusland (93% kans), Azerbeidzjan (92% kans) en Zwitserland (90% kans). Het is redelijk opvallend dat Nederland dit lijstje niet aanvoert. Want als je gaat kijken wie de grootste kans maakt om vanavond de halve finale te winnen, dan staat Nederland heel duidelijk bovenaan (die kans is 34%, gevolgd door een kans van 19% voor Zweden). En ook als we naar de uiteindelijke finale kijken (waar Nederland/Duncan dus nog niet eens zeker van is) staan ‘we’ bovenaan met 33% (gevolgd door Zweden met 13%).

Dat die lijstjes van de bookmakers niet alles zeggend zijn, blijkt wel uit de uitslag van afgelopen dinsdag. Griekenland stond op de eerste plek en ging uiteindelijk als zesde naar de finale. Hongarije en België zouden volgens de lijstjes ook naar de finale gaan, maar zij moesten plaats maken voor San Marino en Wit-Rusland.

Duncan’s vier grootste concurrenten (volgens de Bookmakers)

Hoewel we de lijstjes van de bookmakers dus niet volledig kunnen vertrouwen, gaan we er voor het gemak toch even vanuit dat ze de waarheid spreken. Dit zijn de vier grootste concurrenten van Duncan vanavond.

John Lundvik – Too Late For Love (Zweden)

Zweden stuurt John Lundvik het podium op met het lekkere popnummer Too Late For Love, halverwege het nummer wordt hij bijgestaan door vier Gospel zangeressen, wat het nummer nog ‘groter’ maakt.

Saillant detail: John Lundvik schreef ook het nummer ‘Bigger Than Us’, de inzending van Groot-Brittanië. John zou dit nummer eigenlijk zelf zingen tijdens Melodifestivalen (de voorrondes waarin Zweden hun songfestival inzending kiest), maar uiteindelijk koos hij toch voor Too Late For Love.

Sergey Lazarev – Scream (Rusland)

Sergey Lazarev staat vanavond voor Rusland op het podium en zingt een nogal dramatische ballad. Een greep uit de songtekst: ”Tears won’t fall. While pride stands tall. But tears aren’t quiet things. They burn and scar and sting. They scream…

Chingiz – Truth (Azerbeidzjan)

Truth van Chingiz is de winnaar van meer dan 350 inzendingen in Azerbeidzjan. Chingiz werd geboren in Rusland en kwam op zijn zesde naar Azerbeidzjan. Hij is de winnaar van Pop Idol (een soort Idols) en bracht tot voor kort vooral Flamenco muziek uit. Zijn nummer voor het songfestival is iets compleet anders, het is een radio-vriendelijk popnummer met een aanstekelijke beat.

Luca Hänni – She Got Me (Zwitersland)

In 2012 won Luca de negende editie van ‘Deutschland sucht den Superstar’. Hij was de eerste niet Duitse winnaar van de show. De in Bern-geboren zanger bracht sinds die tijd vier albums uit. She Got Me is een popnummer met ‘Despacito’ invloeden.

Goed, heel leuk al die andere inzendingen, maar wij zijn natuurlijk voor Duncan. Hij mag – zoals gezegd – vanavond als zestiende het podium betreden en de zaal, de jury en alle kijkers thuis inpakken. We zijn er klaar voor.

Annemerel de Jongh

Annemerel schrijft op haar eigen lifestyle blog en werkt daarnaast als freelance redacteur. Je maakt haar blij met goed eten, nieuwe gadgets en hardlopen

Verder lezen over Muziek

Je krijgt Spotify Wrapped nu het hele jaar door met My Spotify

Spotify komt met iets nieuws: My Spotify, en dat is eigenlijk een Wrapped die je elke dag kunt bekijken.

Entertainment11.06.2024

Je krijgt Spotify Wrapped nu het hele jaar door met My Spotify

Documentaire ‘Tomorrow is a Mystery’ over de diepere betekenis van festivals

Vandaag heeft Mysteryland, een van ’s werelds langstlopende dance festivals, ‘Tomorrow is a Mystery’ – een documentaire uitgebracht op Prime Video over de diepere betekenis van festivals. Vol nostalgische archiefbeelden van de afgelopen drie decennia.

Entertainment06.06.2024

Documentaire ‘Tomorrow is a Mystery’ over de diepere betekenis van festivals

Deze Nissan is een karaokelounge op wielen

Nissan geeft in-car entertainment een nieuwe betekenis met de nieuwe Townstar Karaok-e. Deze bestelwagen maakt het niet alleen mogelijk om onderweg je favoriete nummers luidkeels mee te zingen, maar toont ook de oneindige mogelijkheden van de Townstar-modellen.

Automotive15.05.2024

Deze Nissan is een karaokelounge op wielen

Na wetenschappers nu ook AI-brandbrief vanuit muziekindustrie

Billie Eilish, CAKE, J Balvin, Imagine Dragons, Jadakiss, Katy Perry, Kim Petras, Pearl Jam: allemaal staan ze op een brandbrief tegen AI. Kunstmatige intelligentie maakt veel mensen in vooral de creatieve industrie bang...

Online03.04.2024

Na wetenschappers nu ook AI-brandbrief vanuit muziekindustrie

​Zoveel verdient een artiest met spatial audio op Apple

Apple Music heeft van alle muziekstreamingdiensten de meeste opties voor audio. Je kunt lossless luisteren, maar ook spatial. Die laatste categorie zou Apple duidelijk wat groter willen maken: het biedt artiesten zelfs m...

Online23.01.2024

​Zoveel verdient een artiest met spatial audio op Apple

Top 2000: elke jaar dezelfde oude liedjes? Of toch niet?

Het is dit jaar alweer de 25e editie van de Top 2000. Al jaren verreweg de baas van alle ‘lijstjes’ die aan het eind van een jaar samengesteld en gepresenteerd wordt. In tegenstelling tot veel andere eindejaarslijste...

Entertainment25.12.2023

Top 2000: elke jaar dezelfde oude liedjes? Of toch niet?

Fijne kerstdagen! Dit wordt nu het meest geluisterd op Spotify

Het is kerst! Fijne feestdagen! Wist je dat naast de decembermaand 26 november de dag is waarop de meeste kerstmuziek wordt afgespeeld? En dat de zondagen vooral populair zijn als het gaat om kersthits luisteren? Spotify...

Entertainment25.12.2023

Fijne kerstdagen! Dit wordt nu het meest geluisterd op Spotify

​Taylor Swift is TIME Person of the Year: 5 redenen waarom

Ze is de strijd aangegaan met Spotify, ze neemt zelf gewoon haar oude albums opnieuw op omdat een ex-manager de rechten kocht, ze weet hele volksstammen jonge mensen te inspireren en zelfs op datingapp Tinder is de meest...

Entertainment07.12.2023

​Taylor Swift is TIME Person of the Year: 5 redenen waarom