Entertainment07.02.2016

Wie is de Mol hints: Misplaatst #widm2016


Ik had vanmorgen – ik keek de herhaling want: carnaval in Brabant – een Chris Zegers-momentje. Of noem het een Tygo Gernandt-momentje. Ik was namelijk onwijs fan van Chris en van Tygo, maar zij moesten allebei voor de finale naar huis. Zo’n moment dat je favoriete televisieprogramma ineens niet meer zo leuk is omdat je favoriete hoofdpersoon vertrekt. Natuurlijk gaat het in dit spel om het ontmaskeren van Klaas de Mol, maar zonder Cécile gaat dat gewoon een stuk minder leuk worden. Zo jammer. Ze had Klaas de Mol beter in de gaten moeten houden.

Maar wat was het een topaflevering, van begin tot eind. Het decoreren op het toneel, dat had natuurlijk met geen mogelijkheid goed kunnen gaan, ook al speel je niet het spel Wie is de Mol. Dus dat Klaas de tafel een tikkie geeft, dat was eigenlijk ook niet eens nodig. Want naast de tafel die dus misplaatst was, ging er op het toneel nog wel meer mis maar dat komt volgens mij vooral omdat Taeke denkt dat het een schoolreisje is.

Een ritje met de kabelbaan

Als er één dier is dat regelmatig letterlijk down to earth gaat dan is het een mol. Dan is het natuurlijk wel zo leuk als de Mol in dat team terecht zou komen, en dat ging verrassend makkelijk. Tijdens het spel hoefde Klaas de Mol niet zo heel veel te doen, want tien woorden opzoeken in een woordenboek – in pak ‘m beet 5 minuten – dat is sowieso een onmogelijke opgave. Oh nee, dat is normaal gesproken heel erg makkelijk, maar in Wie is de Mol lukt dat niet.

En dan misschien wel het leukste spel van dit seizoen: met rode cabrio’s door Santiago crossen om ‘jezelf te vinden’. Achterop de pop van Klaas zat een briefje met de tekst ‘kandidaat’ maar dat is natuurlijk misplaatst. En dat Rop Klaas de schuld geeft van het mislukken van de groepsfoto is ook misplaatst want er stond zo ongeveer niemand op de goede plek. En hoe de pop van Annemieke op ware grote en dus met 1.88 meter weet te verdwijnen achter Cécile is echt een raadsel.

groepsfoto-afl-1-wie-is-de-mol
groepsfoto-afl-1-wie-is-de-mol

Er zijn inmiddels nog maar 5 spelers over en dus wordt het spel spannender. Zowel Annemieke als Rop hebben verdenkingen op Klaas geuit. Van Tim mochten we niet zien op wie hij gestemd heeft maar in de vorige aflevering had hij het nog over Marjolein, Cécile en Klaas en aangezien die eerste twee eruit zijn en Tim er nog in zit, kunnen we ervan uitgaan dat hij ook op Klaas heeft gestemd. Wat dat ons leert voor de volgende aflevering is dat Taeke de volgende afvaller zijn, hij stemde namelijk op Rop en dat is niet de Mol (want dat is Klaas al). En we weten overigens ook dat Taeke al eerder thuis was dan de rest dus kunnen we voorzichtig de finale gaan voorspellen. Ik houd het voor nu op dit rijtje:

  • Klaas is de Mol
  • Rop is de winnaar
  • Tim is de verliezer
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en editor in chief van Travelvalley. Ze schreef ook de boeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen. E-mail: marloes@travelvalley.nl