Entertainment27.01.2019

Wie is de mol aflevering 4: de mol doet goede zaken


En er gaan 2 kandidaten naar huis

Ein-de-lijk weten we welke kandidaat naar huis moet en bovenop een dak in Medellin een rood scherm te zien kreeg. De kandidaten druppelen een voor een binnen in een hotel, Robert komt als laatste de lift uit. Nikkie heeft het spel moeten verlaten. In haar dagboek lezen we hoe zij haar deelname aan Wie is Mol heeft ervaren.

Na 3 afleveringen maakt Rik nog even duidelijk dat de pot nog niet echt is gespekt, er zit € 3500,- in en dat had € 12000,- kunnen zijn.

Aflevering 4: ‘Drukker worden’

Na de bekendmaking van de afvaller verlaten de kandidaten Medellin en vertrekken naar Guatapé. We zien prachtige drone-beelden van de rots El Peñón de Guatapé en de omringende meren. Dit is ook de plek waar de eerste opdracht wordt gespeeld (daarover later meer). In deze aflevering doet de mol goede zaken. Niet alleen wordt er weinig geld voor de pot verdiend, kandidaten zijn fanatiek en de sfeer is soms grimmig. Als kijker voel je de spanning die er onderling is, zeker tijdens het ‘nabespreken’ van de tweede opdracht.

Min of meer
Min of meer

De opdrachten: een behoorlijke chaos

De eerste opdracht (‘min of meer’) vindt plaats op een meer rondom Guatapé en de instructies zijn niet voor alle kandidaten helder. Sinan en Jamie zijn het reddingsteam en de andere kandidaten gaan in duo’s het meer op. Ze zitten in een bootje dat is omheind door een hek en te ontgrendelen met een code die op de buitenkant hangt. Het reddingsteam weet al snel alle duo’s van de juiste code te voorzien.

De duo’s mochten zo lang als ze wilden in het bootje en de omheining blijven zitten, een timer telde af en liet een (min)bedrag zien. Kandidaten moesten zo lang mogelijk wachten met terugkeren en binnen de tijd de finish bereiken, waarna dat geld in de pot kwam. We zagen dat de kandidaten, zodra ze waren ‘bevrijd’, snel terugkeerden en weinig oog hadden voor de timer. Uiteindelijk haalden ze met deze opdracht € 500,- binnen (in plaats van € 2250,). Hadden ze niet door hoe het spel in elkaar stak? Lieten ze zich overhalen door de andere kandidaten? Of heeft de mol hier heel slim en tactisch gespeeld?

Serenade
Serenade

Complete chaos op de balkons

In opdracht 2 (Serenade) krijgen de kandidaten de instructie om binnen 15 minuten hun eigen balkon te vinden. Dat mogen ze doen mét of zonder hun molboekje. Ze kiezen ervoor het zonder te doen, want daarmee is meer geld te verdienen. Al snel wordt het een complete chaos, met kandidaten die onderling niet goed communiceren en van het ene naar het andere balkon rennen. Het komt dan ook niet als een verrassing dat de helft uiteindelijk op een verkeerd balkon blijkt te staan. En er dus geen geld in de pot komt.

Na het spel zien we een discussie ontstaan tussen een aantal kandidaten. Niels beschuldigt Jamie ervan niet goed te hebben opgelet en daarna wordt er over en weer gekibbeld. We kunnen na de uitzending in ‘moltalk’ zien wie er wel een niet op de goede plek stonden.

Koffiepedia

Zodra opdracht 3 begint, heb ik goede hoop dat hiermee toch wel wat geld in de pot gebracht kan worden. De kandidaten hoeve tenslotte alleen maar vragen te beantwoorden en die antwoorden stonden op hun eigen overalls. 40 vragen, verdeeld over 4 tablets. Sinan is ‘vliegende keep’, maar ook deze opdracht verloopt behoorlijk chaotisch. De beantwoording van de vragen is niet alleen verkeerd, soms is het antwoord wel goed maar wordt het verkeerd gespeld. Zonde! Resultaat? Helemaal niks verdiend!

Koffiepedia
Koffiepedia

Niemand neemt de leiding

Er is nog niemand in de groep die de leiding neemt tijdens de opdrachten. Volgens mij is dat een van de redenen waarom er weinig geld is verdiend. Eindstand na deze aflevering? € 4000,-…..

Tijdens de executie meldt Rik dat Evelien een ongeldige joker heeft ingezet, deze was namelijk al geopend en dus niet meer bruikbaar. Uiteindelijk krijg zij een rood scherm. Na haar vertrek biecht Niels bij Rick Paul op dat hij de jokers heeft verwisseld. Een slimme zet of een actie van de mol?

Mijn verdenkingen gaan alle kanten op, zeker na deze aflevering. Merel en Rick Paul verdenk ik nu het meest, Niels plaats ik voorlopig nog in de categorie ‘fanatieke kandidaat’.

Twitter tijdens en na de vierde aflevering

Het is altijd leuk om Twitter door te spitten, op zoek naar aanwijzingen en grappige tweets over de laatste aflevering. Sommige hints vind ik heel ver gezocht, maar er zitten ook heel interessante verdenkingen tussen.

Irene Boskma

Irene is tekstschrijver en blogger. Naast schrijven vindt ze het leuk om hard te lopen en de wereld rond te reizen. Of dat nu korte of lange trips zijn, een verre reis of een bestemming in eigen land. Ze leest dan ook veel reisverhalen om inspiratie op te doen en schrijft graag haar eigen belevenissen op. Omdat ze vindt dat elke plek iets bijzonders heeft, reist ze voor Travelvalley overal naartoe. Ook in haar vrije tijd ontdekt ze graag de wereld en af en toe gaat ze een tijdje weg om als digital nomad vanaf de andere kant van de wereld te werken.