Entertainment14.05.2019

Wat we vanavond verwachten kunnen in de eerste halve finale van het songfestival


Wie zien we zaterdag terug in de finale?

Vanavond is het zover, de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv. ‘Onze’ Duncan moet nog twee dagen wachten voordat hij zichzelf mag gaan waarmaken (de bookmakers voorspellen nog steeds winst voor Duncan), maar vanavond mogen de eerste 17 landen aan de bak. We blikken alvast vooruit.

De avond zal geopend worden door Netta Barzilai, de Israëlische die vorig jaar met ‘Toy’ de winst voor Israël opeiste in Portugal. Ze zal een speciale versie van het nummer ten gehore brengen. Daarna begint het ‘echte’ spektakel.

eerstehalvefinale
eerstehalvefinale

Cyprus mag vanavond als eerste aan de bak en is samen met Griekenland (1) en Australië (3) de favoriet van deze halve finale, als we de bookmakers mogen geloven. IJsland, Hongarije, Servië, Tsjechië, Slovenië, België en Estland maken de top 10 volgens de bookmakers compleet.

Drie opvallende acts

Eliot – Wake Up (België)

Onze zuiderburen hebben Eliot naar Tel Aviv af laten reizen. Met zijn nummer ‘Wake Up’ is ‘ie redelijk populair. Het zal er toch nog om spannen of hij de finale zal halen. De bookmakers voorspellen een negende plek, wat net genoeg zal zijn voor een plekje in de felbegeerde finale.

Hatari – Hatrid mun sigra (IJsland)

IJsland is populair met deze heavy metal act. De artiesten staan in leren SM-achtige pakjes op het podium en het gezang lijkt meer op schreeuwen dan echt zingen. Populair zijn ze er wel mee. Ze hangen volgens de bookmakers rond een derde/vierde plek. Dus de kans is groot dat we ze niet alleen vanavond, maar ook zaterdagavond op het podium zien staan.

Katerina Duska – Better Love (Griekenland)

In de peilingen de nummer een van deze eerste halve finale. Het is een ballad over onvoorwaardelijke liefde. Het nummer begint met:

“Live for the mess
Make me feel ageless
No pain, no gain
Teach me carelessness”

Better Love klinkt vrij internationaal en had net zo goed een inzending uit Groot-Brittanië kun zijn. Niet gek, Katerina is half Grieks half Canadees. Katerina is pas als zestiende aan de beurt vanavond, even geduld dus als je deze act live wil zien.

Annemerel de Jongh

Annemerel schrijft op haar eigen lifestyle blog en werkt daarnaast als freelance redacteur. Je maakt haar blij met goed eten, nieuwe gadgets en hardlopen

Verder lezen over Muziek

Je krijgt Spotify Wrapped nu het hele jaar door met My Spotify

Spotify komt met iets nieuws: My Spotify, en dat is eigenlijk een Wrapped die je elke dag kunt bekijken.

Entertainment11.06.2024

Je krijgt Spotify Wrapped nu het hele jaar door met My Spotify

Documentaire ‘Tomorrow is a Mystery’ over de diepere betekenis van festivals

Vandaag heeft Mysteryland, een van ’s werelds langstlopende dance festivals, ‘Tomorrow is a Mystery’ – een documentaire uitgebracht op Prime Video over de diepere betekenis van festivals. Vol nostalgische archiefbeelden van de afgelopen drie decennia.

Entertainment06.06.2024

Documentaire ‘Tomorrow is a Mystery’ over de diepere betekenis van festivals

Deze Nissan is een karaokelounge op wielen

Nissan geeft in-car entertainment een nieuwe betekenis met de nieuwe Townstar Karaok-e. Deze bestelwagen maakt het niet alleen mogelijk om onderweg je favoriete nummers luidkeels mee te zingen, maar toont ook de oneindige mogelijkheden van de Townstar-modellen.

Automotive15.05.2024

Deze Nissan is een karaokelounge op wielen

Na wetenschappers nu ook AI-brandbrief vanuit muziekindustrie

Billie Eilish, CAKE, J Balvin, Imagine Dragons, Jadakiss, Katy Perry, Kim Petras, Pearl Jam: allemaal staan ze op een brandbrief tegen AI. Kunstmatige intelligentie maakt veel mensen in vooral de creatieve industrie bang...

Online03.04.2024

Na wetenschappers nu ook AI-brandbrief vanuit muziekindustrie

​Zoveel verdient een artiest met spatial audio op Apple

Apple Music heeft van alle muziekstreamingdiensten de meeste opties voor audio. Je kunt lossless luisteren, maar ook spatial. Die laatste categorie zou Apple duidelijk wat groter willen maken: het biedt artiesten zelfs m...

Online23.01.2024

​Zoveel verdient een artiest met spatial audio op Apple

Top 2000: elke jaar dezelfde oude liedjes? Of toch niet?

Het is dit jaar alweer de 25e editie van de Top 2000. Al jaren verreweg de baas van alle ‘lijstjes’ die aan het eind van een jaar samengesteld en gepresenteerd wordt. In tegenstelling tot veel andere eindejaarslijste...

Entertainment25.12.2023

Top 2000: elke jaar dezelfde oude liedjes? Of toch niet?

Fijne kerstdagen! Dit wordt nu het meest geluisterd op Spotify

Het is kerst! Fijne feestdagen! Wist je dat naast de decembermaand 26 november de dag is waarop de meeste kerstmuziek wordt afgespeeld? En dat de zondagen vooral populair zijn als het gaat om kersthits luisteren? Spotify...

Entertainment25.12.2023

Fijne kerstdagen! Dit wordt nu het meest geluisterd op Spotify

​Taylor Swift is TIME Person of the Year: 5 redenen waarom

Ze is de strijd aangegaan met Spotify, ze neemt zelf gewoon haar oude albums opnieuw op omdat een ex-manager de rechten kocht, ze weet hele volksstammen jonge mensen te inspireren en zelfs op datingapp Tinder is de meest...

Entertainment07.12.2023

​Taylor Swift is TIME Person of the Year: 5 redenen waarom