Entertainment01.01.2017

Vijf redenen waarom 2017 een beter jaar wordt dan 2016


2016 was zo’n klotejaar dat zelfs de observatie van dat feit inmiddels al een dood paard is waar aan getrokken wordt alsof het nog scènes voor Episode VIII moet opnemen (too soon?). Toch nog even uitleggen voor de zekerheid: 2016 was het jaar van bittere gevechten met en zonder wapens, aanslagen, het afscheid van te veel helden van vroeger, Brexit, Trump, Syrië en de ellende die daarop volgde, het jaar waarin we geleerd hebben dat informatie tegen ons gebruikt wordt en we die ook niet kunnen vertrouwen en dan hebben we verdomme ook nog verloren met voetballen.

2017 moet beter. Nee, 2017 wordt beter, al is het maar omdat we dat met zijn allen vurig hopen. Om heel eerlijk te zijn: de feiten staan niet aan onze kant. Trump zal beëdigd worden als president van Amerika, we krijgen zelf verkiezingen en alle modder die daar bij hoort, de babyboom celebrities zijn nu eenmaal allemaal op leeftijd en zullen dus vermoedelijk niet met zijn allen minder gaan sterven dan afgelopen jaar. Oh, en social media gaat ook nergens heen, dus er staan ons weer 365 dagen aan boosheid, nepnieuws, depressie en polarisatie te wachten.

Maar 2017, gaat helemaal goedkomen hoor. Want dit:

Modaal is niet meer wat het geweest is.
Modaal is niet meer wat het geweest is.

1. De economie blijft aantrekken

Jazeker, het gaat weer officieel goed™ met de wereld en Nederland en dus is er meer geld in de economie. Die groeit, dus gaat de werkeloosheid nóg verder dalen, gaan we meer verdienen en gaan we met zijn allen heel veel geld uitgeven in 2017. De statistiek zegt dan dat ook jij iets leuks gaat kopen in het volgende jaar en misschien zelfs een nieuwe baan of loonsverhoging krijgt zodat je niet in de schuldsanering terecht hoeft te komen na aankoop. Top!

Niet alleen dat, je huis (als je er een hebt) zal meer waard worden dus je bent of minder onderwater, of je kunt eindelijk verkopen en afscheid nemen van de ex waar je nog steeds noodgedwongen mee samenwoont. Groter wonen? Ook dat kan, zo lang je niet naar Amsterdam wilt, natuurlijk, want daar woont al iedereen van waarde. Geen huis? Maakt niet uit, de beurs blijft stijgen, geld lenen wordt steeds goedkoper, zelfs nepgeld als Bitcoin zit in de lift. Wat je dus ook hebt, je kunt er meer van maken!

2. De medische wetenschap gaat hard

Alle goede voornemens ten spijt zullen we met zijn allen vermoedelijk niet gezonder worden. Het goede nieuws is echter dat er een aantal dingen aan het borrelen zijn in de medische wetenschap die in 2017 realiteit gaan worden en die een drastische impact gaan hebben op onze huidige en vooral toekomstige gezondheid.

Wat dacht je van het manipuleren van onze en andere genen via Crispr om kanker te bestrijden, voedsel beter te maken en de mens als geheel resistent te maken tegen heel veel vreselijke virussen en ziektes? Daar kan niks mis bij gaan, aangezien de wedloop om de techniek tussen China en de VS gaat.

Ook leuk: we gaan vermoedelijk al snel ex-partydrugs als Ketamine mogen slikken tegen onze depressie, want het werkt veel beter dan Prozac en co. Hoeven we helemaal niet meer naar de oorzaak van de ellende te kijken. Het wordt nog beter: we krijgen pillen die meteen vloeibaar worden als er water bij komt, virtual reality in de operatiekamer en libido-verhogende medicijnen voor vrouwen. Als het meezit krijgen we zelfs de eerste hoofd-transplantatie ter wereld (die ook gelukt is).

Even lekker bingen hoor. Tot volgende week.
Even lekker bingen hoor. Tot volgende week.

3. Er komt NOG meer entertainment aan

Netflix gaat de output bijna verdubbelen in het komende jaar ten opzichte van 2016. Hopelijk is niet alle nieuwe content zo vaag als The OA en krijgen we weer flink wat knallers. Netflix is echter niet alleen: er komen heel, heel veel nieuwe films aan en de andere streaming diensten én de ‘oude’ tv zijn allemaal bezig met het maken van zo veel mogelijk leuke bewegende beelden om ons bezig te houden.

VR was in 2016 nog niet op stoom, maar ook daar kan het alleen maar vooruit gaan en dus zijn er meer mogelijkheden om je te verliezen in een 3D-wereld. Maar ook ‘gewone’ games voor je console, PC of smartphone nemen in aantal alleen maar toe en gelukkig worden bijna alle games er inmiddels op gemaakt om je steeds weer terug te laten komen met gok- en andere verslavende elementen dus zelfs als je er maar ééntje leuk vindt ben je het hele jaar zoet.

Dat betekent allemaal maximaal afschakelen en minimaal interacteren met die irritante mensen die de hele tijd ongevraagd contact zoeken.

Maastricht, zomer 2017.
Maastricht, zomer 2017.

4. Het wordt weer een warm jaar

Aangezien we in Nederland geen idee hebben dat klimaatverandering iets is om je zorgen over te maken en die mening door bepaalde iemanden die iets te zeggen hebben gedeeld wordt zal de opwarming van de aarde voorlopig nog doorgaan. Ok, we moeten eerlijk zijn: het is wel een langzaam proces dus het wordt nog niet meteen Zuid-Frankrijk-maar-dan-zonder-de-Fransen (een veel gedeelde droom) in Nederland, maar elke graad helpt!

Klein neveneffect is dat er wellicht wat dingetjes onder water komen te staan. De zeespiegel is nog niet dramatisch gestegen, maar er kan zomaar een stukje poolijs in de oceanen plonzen en aangezien we geen geld meer over hebben voor dijken en stormvloedkeringen. Ach, de kans dat er een storm opsteekt is toch vrij minimaal in 2017, of het moet een storm aan kritiek zijn. Wat ons meteen brengt bij…

5. Alles wordt volgend jaar anders

Wat er ook gebeurt met het nieuwe leiderschap dat het voor het zeggen krijgt in de wereld het komende jaar, het zal in elk geval een hoop veranderingen teweeg brengen. De logica dicteert dan dat het met het teleurstellende jaar achter ons, ‘anders’ automatisch een groot gedeelte van de bevolking gelukkig zal maken. We moeten ook niet doemdenken, de schouders gaan er in 2017 onder en we gaan in elk geval Nederland weer fantastisch maken!

De verkiezingen worden in elk geval interessant met – als de trend doorzet – net zoveel partijen als kamerleden en een parlement dat net zo verdeeld is als de bevolking over wat we eigenlijk moeten met zijn allen en tegen ‘hun’. Maar hey, we hebben in elk geval geen sportzomer, dus we hebben tijd zat om het er over te hebben op social media. Er zal af en toe een uitspraakje of feitje tussen zitten dat niet helemaal klopt, maar daar komen we samen vast wel uit.

2017 wordt echt top. He-le-maal top.

Patrick Smeets

Game-enthousiast, tech blogger en presentator. Was ooit rockster. Local celebrity in Limburg maar ziet graag veel van de wereld. Er zijn niet genoeg kattenGIFjes in de wereld.

Verder lezen over Fun

1 april 2024: dit zijn de leukste inhakers en grappen

Het is weer bijna 1 april, de dag om leuke grappen en grollen uit te halen. Wist je dat de oudst bekende 1 april grap voor het eerst werd vermeld in een Franse bron in het jaar 1508. In Engelstalige landen viert men Apri...

Nieuws01.04.2024

1 april 2024: dit zijn de leukste inhakers en grappen

​30 goede stellingen om mensen bij Truth or Dare uit de tent te lokken

Never Have I Ever, Dilemma Dinsdag: er zijn veel leuke drankspelletjes waarin je elkaar beter leert kennen. Er is er echter maar één de ongekroonde koning: Truth or Dare. In het Nederlands wordt het ook wel Doen, durf...

Lifestyle07.12.2023

​30 goede stellingen om mensen bij Truth or Dare uit de tent te lokken

​5 thrills die je kunt vinden op de Waddeneilanden

Zijn de waddeneilanden alleen voor oude mensen? Zeker niet. Thrillseekers kunnen volledig hun ei kwijt op de TVTAS: je kunt er terecht voor allerlei spannende bezigheden, naast natuurlijk rust, natuur en gezellige horeca...

Lifestyle07.12.2023

​5 thrills die je kunt vinden op de Waddeneilanden

Bas Hoeflaak en Henry van Loon keren terug in LOL seizoen 2

Prime Video maakt vandaag bekend dat de comedians Henry van Loon en Bas Hoeflaak (van het Fluitlied) wederom hun opwachting maken in het tweede seizoen van de succesvolle Prime Video comedy show: LOL: Last One Laughing....

Entertainment20.11.2023

Bas Hoeflaak en Henry van Loon keren terug in LOL seizoen 2

Vanaf 27 december op Prime
Wanted: Een waaghals die achtbanen gaat testen

Ben jij nog op zoek naar het perfecte zomerbaantje van 2023? Hou je van pretparken bezoeken met goed gezelschap én kan je achtbanen kritisch beoordelen? De website uitmetkorting.nl is namelijk op zoek naar een échte...

Vacatures02.08.2023

Wanted: Een waaghals die achtbanen gaat testen

1 april 2023: een overzicht van de leukste inhakers en grappen

Vandaag is het weer 1 april, de dag om leuke grappen en grollen uit te halen. Wist je dat de oudst bekende 1 april grap voor het eerst werd vermeld in een Franse bron in het jaar 1508. In Engelstalige landen viert men A...

Online01.04.2023

1 april 2023: een overzicht van de leukste inhakers en grappen

St Patrick’s day wordt in steeds meer Nederlandse steden gevierd

Vandaag is het St. Patrick’s Day, de nationale feestdag van Ierland, en dat kenmerkt zich als één van de gezelligste en groenste dagen van het jaar. Op 17 maart wordt wereldwijd door meer dan 75 miljoen mensen het le...

Events17.03.2023

St Patrick’s day wordt in steeds meer Nederlandse steden gevierd

"Today we're all a bit Irish"
​Zo schrijf je een leuke Tinder-bio voor je datingprofiel

Geen ONS, alleen sportieve types: veel mensen grijpen hun Tinder-bio aan om te vertellen wat ze willen. Andere mensen proberen het met humor (vrouwen zeggen vaak een man met humor te zoeken), maar gaan daarin weer net ie...

Lifestyle28.07.2022

​Zo schrijf je een leuke Tinder-bio voor je datingprofiel