Entertainment11.04.2024

The Blair Witch Project krijgt een vervolg: dit is wat we nu weten


'I'm afraid to close my eyes'

Goed nieuws voor horrorfans: Blumhouse, dé filmstudio voor horror (en zeker het homevideo-genre) gaat een nieuwe The Blair Witch Project maken. De film uit 1999 was meteen een klassieker en is dat altijd gebleven, ondanks het slechte vervolg. Nu komt er een nieuw vervolg en we zijn heel benieuwd. 

Handycam-horror

The Blair Witch Project is gefilmd met een handycam-achtige camera in dagboekstijl en dat maakt het een enorm meeslepend geheel. Het draait allemaal om drie filmstudenten die in een bos in Maryland gaan wandelen om een documentaire te maken over een fenomeen dat de Blair Witch heet. Echter is ze nooit meer wat van ze vernomen, tot de bandjes worden gevonden die je als kijker in The Blair Witch Project te zien. Het is nog steeds een film die beroemd is om zijn zeer beangstigende einde, na een wervelende opbouw. Maar ook de marketingcampagne eromheen: mensen dachten dat het echt was, mede omdat er posters in steden werden opgehangen en zelfs op internet informatie werd gezet die erop leek dat het allemaal echt een legende was die het einde van drie jonge mensen had betekend. Iconisch.

The Blair Witch Project

Eén van de redenen die The Blair Witch Project (waarvan ook een game werd gemaakt) zo’n succes maakte, is de cast. Heather Donahue, Joshua Leonard en Michael Williams waren tot op dat moment niet zo bekend, maar door deze rollen -waarin ze overigens gewoon hun eigen namen gebruikten- werden ze in één klap wereldberoemd. Echter, en we denken dat dat nog steeds bijdraagt aan de bijzondere cultstatus van Blair Witch, hebben zij daarna nooit echt een carrière in film gehad. Ze zijn dus echt een beetje verdwenen door die Blair Witch. Heather heeft ooit gezegd dat het succes van The Blair Witch Project haar een getypecaste actrice maakte en ze is dan ook binnen 10 jaar gestopt met acteerklussen. Ze is uiteindelijk boer geworden.

Maar goed, we verwachten niet dat zij terugkeren. Vers bloed voor de heks graag. De regisseur en cast zijn nog onbekend, maar Blumhouse is in ieder geval heel blij om hier van Lionsgate toestemming voor te krijgen. Jason Blum, de eigenaar van Blumhouse, zegt: “Ik ben een groot bewonderaar van The Blair Witch Project, een film die ervoor zorgde dat footage-horror mainstream ging. Ik denk dat er geen Paranormal Activity had bestaan zonder Blair Witch, dus het is heel speciaal om dit te mogen doen en ik ben benieuwd waar dit naartoe gaat.”

De horrorklassieker wordt straks dus toegankelijker gemaakt voor een nieuwe generatie. Al dagen we ze uit om ook alsnog die oude te bekijken terwijl we wachten op de moderne variant.

Laura Jenny
Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.

Verder lezen over Movie

Bekijk de geremasterde trailer van Star Wars: The Phantom Menace

The Phantom Menace is een populaire Star Wars-film, want Darth Maul. Zeker de geremasterde versie is de moeite waard: bekijk nu de trailer.

Entertainment21.05.2024

Bekijk de geremasterde trailer van Star Wars: The Phantom Menace

Ook NLZIET komt met een goedkoper abonnement met reclame

Vandaag, maandag 13 mei 2024, introduceert de Nederlandse tv-streamingdienst NLZIET een nieuw en goedkoper Basis-abonnement. Dit nieuwe abonnement kost €7,95 per maand en bevat reclame in de VOD-content van de RTL- en Talpa-zenders.

Entertainment13.05.2024

Ook NLZIET komt met een goedkoper abonnement met reclame

Waarom de wereld stil werd in A Quiet Place: bekijk de Day One trailer

A Quiet Place, we gaan er helemaal in mee, mede door het geweldige werk van Emily Blunt en John Krasinski. Maar hoe het precies zo heeft kunnen gebeuren is tot nu toe een mysterie geweest.  

Entertainment11.05.2024

Waarom de wereld stil werd in A Quiet Place: bekijk de Day One trailer

Gollum regisseert nieuwe Lord of the Rings-film: komt in 2026

Warner Bros. Discovery werkt aan meerdere Lord of the Rings-films en de eerste die uitkomt is een verhaal over Gollum. We kennen het wezen wel van zijn obsessie met zijn precious, de ring, maar wat weten we nou eigenlijk echt van hem?

Entertainment09.05.2024

Gollum regisseert nieuwe Lord of the Rings-film: komt in 2026

Megalopolis stopt de tijd: check de trailer

Francis Coppola is terug. De maker van onder andere The Godfather stopt in deze nieuwe film Megalopolis de tijd.

Entertainment08.05.2024

Megalopolis stopt de tijd: check de trailer

Zo ziet de nieuwe Superman eruit

Regisseur James Gunn heeft zijn Superman onthuld. We wisten al dat het David Corenswet is, maar nu weten we ook hoe hij eruitziet als het alter ego van Clark Kent.

Entertainment06.05.2024

Zo ziet de nieuwe Superman eruit

Films bevatten tegenwoordig 40 procent minder seksscènes

Slecht nieuws voor liefhebbers van een stevige vrijpartij in films: die scènes komen steeds minder vaak voor. Maar waarom is het? Daar zijn meerdere redenen voor te bedenken.

Entertainment06.05.2024

Films bevatten tegenwoordig 40 procent minder seksscènes

Star Wars day: Apple, LEGO en Fortnite eren May the Fourth

May the Fourth be with you. Het is vandaag 4 mei en die staat wereldwijd in het teken van Star Wars. Deze merken besteden er aandacht aan.

Nieuws04.05.2024

Star Wars day: Apple, LEGO en Fortnite eren May the Fourth