Entertainment26.04.2015

Slapen in een militair fort op zee


Op zoek naar een bijzondere locatie voor een overnachting? Wat dacht je van slapen in een oud militair fort, op zee, omgebouwd tot luxe hotel? Het kan!

fort-hotel-01
fort-hotel-01

AmaZing Vanues heeft een negentiende-eeuws zeefort omgebouwd tot een bijzonder en luxe hotel, gelegen ten zuid-oosten van Engeland, op zo’n twee uur van Londen. Het fort met de naam No Man’s Land, is gebouwd tussen 1867 en 1880 en was bedoeld als afweer tegen een verwachte Franse invasie.

Het fort was al een tijdje niet meer in gebruik en is door AmaZing Venues omgebouwd tot luxe hotel met 22 kamers, wat ruimte biedt voor een maximum van 44 personen. Prijzen zijn, zoals je waarschijnlijk wel verwacht had, redelijk hoog, maar niet exorbitant. Prijzen beginnen bij 672 dollar per nacht en lopen op tot 1000 dollar voor de Superior Suite, niet meer dan je in een luxe vijfsterren hotel in Parijs betaalt dus.

fort-hotel-02
fort-hotel-02

En dan heb je ook wat! Omdat het fort een eiland op zich is heb je een 360 graden uitzicht over het water. Je kunt natuurlijk heerlijk loungen in je eigen kamer (met zeezicht), maar je kunt ook mini golf spelen, of laser tag. Hot tubs en andere spa faciliteiten zijn ook aanwezig. Evenals de nodige eetgelegenheden natuurlijk.

Op zoek naar een unieke locatie voor een (bedrijfs)feestje? Ook dat kan op het fort, er kunnen tot 200 man op het fort. Of ben je op zoek naar een bijzondere vergaderlocatie? Ook dát kan. Het is natuurlijk maar net wat je budget is.

fort-hotel-03
fort-hotel-03

Het is niet het eerste militaire fort dat wordt omgebouwd tot hotel. Een paar jaar geleden opende in de buurt van No Man’s Fort al Hotel Spitbank Fort. Eveneens een zeer bijzondere locatie voor een paar overnachtingen, maar een stuk kleiner (drie keer zo klein als) Fort No Man’s Land.

Het fort is zowel per boot als per helikopter te bereiken. Bekijk voor meer informatie de website van AmaZing Venues.

fort-hotel-04
fort-hotel-04
fort-hotel-05
fort-hotel-05
Annemerel de Jongh

Annemerel schrijft op haar eigen lifestyle blog en werkt daarnaast als freelance redacteur. Je maakt haar blij met goed eten, nieuwe gadgets en hardlopen