Serie over complotdenkers QAnon op HBO

Serie over complotdenkers QAnon op HBO

In Amerika is men argwanend

Vorig artikel Volgend artikel

Als je de nieuwe teaser bekijkt dan heeft het meer weg van een Hollywood-film dan een evenwichtige serieus gemaakte documentaire. Er komt een nieuwe serie op HBO aan over de complotdenkers van QAnon. In Amerika zijn deskundige zeer bezorgd over de toon van de serie. Oordeel zelf en bekijk hier de teaser.

Wat is QAnon eigenlijk?

QAnon is volgens Wikipedia een extreemrechtse complottheorie die de zogenaamde plannen beschrijft van een 'deep state' gericht tegen onder meer de Amerikaanse oud-president Donald Trump en diens aanhangers. De naam verwijst naar het pseudoniem 'Q', dat gebruikt is op verschillende internetfora door een vermoedelijk Amerikaans(e) individu of groep van individuen.


HBO's serie over QAnon

De HBO serie 'Q: INTO THE STORM' is een zesdelige documentaireserie die, volgens HBO, een reis in kaart om het brein achter QAnon te ontmaskeren.

Tijdens het driejarige wereldwijde onderzoek beschrijft de serie de evolutie van 'Q' met toegang tot belangrijke spelers.

De zes afleveringen onderzoeken ook de invloed van QAnon op de Amerikaanse cultuur. De serie stelt ook de vraag wat de gevolgen zijn van de onbelemmerde vrijheid van meningsuiting op het internet.

Zorgen om en start van HBO serie

Deskundigen in Amerika vinden dat 'het meer lijkt op een preview voor een spionagethriller dan op een zorgvuldig onderzoek van de overkoepelende groep complottheorieën'.

De serie is voor het eerst te zien op zondag 21 maart. Het gaat in première op HBO en kan worden gestreamd op HBO Max.

[foto: Ehimetalor Akhere Unuabona on Unsplash]

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...