Entertainment29.12.2018

Recordaantal kijkers voor Netflix film Bird Box


De Netflix thriller Bird Box recordaantal keer bekeken

Heb jij de nieuwe Netflix thriller Bird Box al gezien? De film staat inmiddels een week online en heeft nu al een record gebroken. Meer dan 45 miljoen Netflix accounts hebben de film bekeken. Daarmee is het de Netflix film die het meest bekeken is in de eerste week. Dit maakte de streamingdienst gisteravond zelf bekend via Twitter.

Bekendmaken van cijfers niet gebruikelijk

Het is voor Netflix niet gebruikelijk om cijfers bekend te maken over het aantal keer dat films en series gestreamd zijn. Dit gebeurt alleen wanneer het echt de moeite waard is, zoals in het geval van Bird Box. In juni maakte Netflix bekend dat de Oscar-winnende film ‘Mudbound’ (november 2017)’ 20 miljoen uur is gestreamd. En in oktober werd naar buiten gebracht dat de‘romantische zomerfilms’ door meer dan 80 miljoen abonnees zijn bekeken. Als voorbeeld werden ‘Kissing Booth’. en ‘To All the Boys I’ve Loved Before’ genoemd.

Gemengde reacties over de film

De reacties over de film zijn gemengd. Eerste kritieken vanuit de experts waren niet al te best, terwijl het publiek Bird Box wel degelijk lijkt te waarderen. Op de site van Rotten Tomatoes is dit verschil goed te zien:

Bron: Rotten Tomatoes (29 december 2018)
Bron: Rotten Tomatoes (29 december 2018)

Heb jij de film al gezien en wat vind je ervan? We zijn heel benieuwd!