Entertainment25.08.2020

Raised by Wolves: alles wat je moet weten over de “nieuwe Ridley Scott”


Laat HBO Max maar komen

Zeg je Ridley Scott, dan zeg je science fiction. De regisseur van Prometheus, The Martian en Alien is normaliter vooral van de films, maar maakt voor HBO’s nieuwe streamingdienst HBO Max een serie genaamd Raised by Wolves. Hoewel de titel een Jungle Book-achtig verhaal doet vermoeden, is de schoenmaker niet te ver van zijn leest gegaan. Scott levert met Raised by Wolves weer verse sci-fi af, waarvoor menig entertainmentliefhebber al flink gehyped is.

Raised by Wolves

Een belangrijk detail is trouwens dat Ridley Scott producent is van Raised by Wolves. De showrunner is Aaron Guzikowski, die daarentegen wel Scott het roer gaf van de eerste twee afleveringen. De reeks draait om twee androïdes die de taak hebben om kinderen van mensen groot te brengen.

Ze doen dat op een nieuw ontdekte planeet die volop mysterie bevat. Op zich lijkt het een goede plek om een mensenkolonie te starten, maar de conflicten rondom religie zorgen dat mensen het elkaar moeilijk maken. De androïdes starten daarmee op hun beurt het geloof van de mensen te beïnvloeden.

Ridley Scott

Eén robot wordt gespeeld door Amanda Collin, de ander door Abubakar Salim. Een andere belangrijke rol is weggelegd voor Travis Fimmel, die een soldaat speelt. Ook Matias Varela, Jordan Loughran, Winta McGrath, Niamh Algar en Abubakar Salim zijn in de serie te zien. De reeks bevat 10 afleveringen, geschreven door onder andere Heather Bellson, Karen Campbell, Sinead Daly en Aaron Guzikowski.

Het is een interessante serie waarover nog maar weinig bekend is. Dat past helemaal bij de stijl van Ridley Scott, die vaak voor een ietwat mysterieuze benadering kiest. Vaak in een heel nieuwe wereld, waardoor er ook veel ruimte is voor dat mysterie. En, laten we vooral de plottwists niet vergeten, iets waar Scott door de jaren heen zowel vriend als vijand mee heeft weten te maken.

Raised by Wolves is vanaf 3 september op HBO Max te zien.

Laura Jenny
Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.

Verder lezen over HBO

Oh nee: The Last of Us seizoen 2 wordt korter

“We denken dit verhaal niet binnen de twee seizoenen te kunnen vertellen”. Dat kunnen we ons als gamers wel voorstellen over The Last of Us.

Entertainment06.06.2024

Oh nee: The Last of Us seizoen 2 wordt korter

Dit is het eerste beeld van The Last of Us seizoen 2

Als een soort hongerige wolven springen we op alles wat voortkomt uit de productie van seizoen 2 van The Last of Us, zo ook de eerste beelden waarop we Joel en Ellie beiden zien.

Entertainment18.05.2024

Dit is het eerste beeld van The Last of Us seizoen 2

Dé officiële trailer voor House of the Dragon seizoen 2

Op 17 juni gaat het achtdelige tweede seizoen van de HBO Original-serie House of the Dragon in première op HBO Max. De eerste beelden zagen we al in december 2023 voorbij komen.

Entertainment14.05.2024

Dé officiële trailer voor House of the Dragon seizoen 2

War is coming
Levenslange korting HBO Max krijgt andere vorm vanaf 11 juni

We wisten al langer dat HBO Max en Discovery+ samen zouden gaan, maar nu komt dat op 11 juni ook tot uiting in de HBO Max-app. Dit gaat er veranderen, dit gebeurt er met je levenslange korting en met Discovery+ zelf.

Entertainment07.05.2024

Levenslange korting HBO Max krijgt andere vorm vanaf 11 juni

Wat gebeurt er met Discovery+?
Wordt Fallout net zo’n succes als The Last of Us?

Fallout en The Last of Us. Als het om series gaat is de vergelijking snel gemaakt. Beide series zijn gebaseerd op videogames. The Last of Us is al een doorslaand succes is en Fallout lijkt in zich te hebben dat ook te worden.

Entertainment17.04.2024

Wordt Fallout net zo’n succes als The Last of Us?

Teaser trailer: Colin Farrell is The Penguin

HBO Max heeft een nieuwe teaser uitgebracht van de nieuwe Max Original-serie The Penguin, die komend najaar in première zal gaan. Hierin zien we Colin Farrell in de hoofdrol als Oz Cobb, beter bekend als 'The Penguin'....

Entertainment24.03.2024

Teaser trailer: Colin Farrell is The Penguin

HBO Max krijgt op 17 juni ook Discovery+: kortingsactie blijft

HBO Max wordt vanaf 17 juni samengevoegd met Discovery+. Dat is elders al gebeurd, maar onder andere in Nederland nog niet. In andere landen heet het ook Max, maar dat schijnt door onze eigen Omroep Max niet te kunnen....

Entertainment21.03.2024

HBO Max krijgt op 17 juni ook Discovery+: kortingsactie blijft

Tweede seizoen ​House of the Dragon zie je vanaf 17 juni

Het achtdelige tweede seizoen van House of the Dragon gaat op 17 juni a.s. in première op HBO Max. Francesca Orsi, Executive Vice President, HBO Programming, Head of HBO Drama Series & Films, introduceerde vandaag HBO'...

Entertainment21.03.2024

Tweede seizoen ​House of the Dragon zie je vanaf 17 juni

Kies je kant in een "duellerende" trailer