​Philip Bloemendal Prijs lanceert podcast met oud-winnaars

​Philip Bloemendal Prijs lanceert podcast met oud-winnaars

Vorig artikel Volgend artikel

De Philip Bloemendal Prijs wordt dit jaar voor de tiende keer uitgereikt. In aanloop naar deze jubileumeditie blikken oud-winnaars Brecht van Hulten, Lucella Carasso, Wouter Zwart, Sofie van den Enk, Luuk Ikink, Arman Avsaroglu en Saskia Houttuin terug op hun carrière in de speciale Philip Bloemendal Podcast. Van 30 november tot en met 8 december is dagelijks een andere winnaar te horen. De uitreiking van de Philip Bloemendal Prijs 2020 vindt op woensdag 9 december plaats bij Beeld en Geluid en is live te beluisteren via het NPO Radio 1 programma Stax en Toine

Philip Bloemendal Podcast

In de Philip Bloemendal Podcast spreken zeven oud-winnaars met podcastmaker Astrid Cornelisse over hoe zij in de journalistiek terecht zijn gekomen, wat het winnen van de prijs voor hun carrière heeft betekent en geven zij tips voor aanstormend presentatietalent. Zo vertelt NOS correspondent Wouter Zwart over de enige vraag die hij ooit aan Donald Trump heeft kunnen stellen, legt RTL Boulevard presentator Luuk Ikink uit waarom hij trots is op het winnen van de Philip Bloemendal Prijs en vertelt NOS radiopresentatrice Lucella Carasso over het moment waarop ze moeite had te (blijven) presenteren na het incident met Tarik Z. in het NOS-gebouw.

Beluister hier de trailer van de Philip Bloemendal Podcast.

De eerste podcastaflevering met 5 Uur Show presentatrice Brecht van Hulten is te beluisteren vanaf maandag 30 november via Soundcloud en Spotify. Daarnaast zijn de afleveringen ook te beluisteren via Google podcasts en Apple podcasts. Tot en met de uitreiking op 9 december verschijnen de volgende interviews:

1 december: Lucella Carasso

2 december: Wouter Zwart

3 december: Sofie van den Enk

4 december: Luuk Ikink

7 december: Arman Avsaroglu

8 december: Saskia Houttuin

Over de Philip Bloemendal Prijs

De tweejaarlijkse stimuleringsprijs is genoemd naar Philip Bloemendal, de in 1999 overleden legendarische presentator van het Polygoon bioscoopjournaal. De winnaar ontvangt een geldprijs van 3.500 euro, te besteden aan een opleiding om zich in het vakgebied verder te bekwamen.

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...