Oprichter Spotify wil voetbalclub Arsenal kopen

Oprichter Spotify wil voetbalclub Arsenal kopen

Vorig artikel Volgend artikel

De oprichter van Spotify, Daniel Ek wil de Londense voetbalclub Arsenal kopen. Dat wil hij doen samen met onder andere de Nederlandse ex-speler van Arsenal, Dennis Bergkamp. De Engelse krant The Telegraph komt met het nieuws naar buiten.

Zweed op Twitter

Op Twitter zegt de Zweedse multimiljonair: "Als kind juichte ik al voor Arsenal. Als de huidige eigenaren Arsenal willen verkopen, zou ik mijn steentje bij willen dragen." De 38-jarige oprichter van de muziekstreamingsdienst zou een formeel bod voorbereiden.

Twitter is blij

Op Twitter wordt het nieuws enthousiast ontvangen: "Ik heb net mijn abonnement van Spotify weer verlengd. Steek al dat geld in Arsenal!", zegt iemand op het social media platform.

Bij het overnamebod werkt de Zweed samen met onder anderen drie oud-sterspelers van Arsenal, namelijk Dennis Bergkamp, Thierry Henry en Patrick Vieira. Stan Kroenke is nu nog grootaandeelhouder van de club. De Amerikaan heeft 67 procent van de aandelen van de club in zijn bezit.

Het nieuws over een mogelijke overname komt een week nadat Arsenal zich committeerde aan de Super League. Dat ging, mede door heftige protesten van Engelse voetbalsupporters, niet door. Ook de fans van Arsenal lieten blijken niet achter het plan te staan. Zij staan te springen op een overname door Ek en Co.

[foto: Nelson Ndongala on Unsplash]

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...