Nog geen PiP voor iOS YouTube app gebruikers

Nog geen PiP voor iOS YouTube app gebruikers

Functie is na de testfase voorlopig niet meer beschikbaar

Vorig artikel Volgend artikel

Tot eind vorige week konden Premium gebruikers van de YouTube app met een iOS toestel nog gebruikmaken van een zogenoemde picture-in-picture functie. Dat betrof een test in aanloop naar de definitieve uitrol van de PiP functie voor iOS. Die uitrol laat echter, zo blijkt na beëindiging van de testperiode, nog even op zich wachten.

Geen PiP voor iOS app

De test is voorbij en er is nog geen nieuws over wanneer de functie voor iOS gebruikers dan de YouTube app beschikbaar komt. Vooralsnog is PiP in de YouTube app alleen nog voorbehouden aan Premium Android gebruikers.

Let wel, dit betreft dus het gebruik van de PiP functie in de YouTube app en niet de streaming service van het videoplatform, YouTube TV. Voor de streaming dienst van YouTube wordt PiP momenteel wél uitgerold. Dat geldt voor zowel Android als iOS gebruikers. Vooralsnog kunnen echter alleen Android gebruikers deze feature ook gebruiken in combinatie met de YouTube app. Mits zij dus een Premium abonnement hebben.

Verwarring over uitrol

Nadat de testfase voor de PiP-functie beëindigd was, 8 april, ontstond her en der wat verwarring onder iOS gebruikers over de beschikbaarheid van de functie. YouTube tweette dat PiP uitgerold ging worden voor alle iOS toestellen, die minimaal over iOS 15 beschikken, maar corrigeerde dat een dag later met de toevoeging dat dit alleen betrekking heeft op YouTube TV en dus niet op de YouTube app voor iOS (zie tweet hierboven).

Of, en zo ja wanneer, de PiP functie voor de iOS versie van de YouTube app uitgerold gaat worden, is niet bekend. Daarover worden ook nog geen (definitieve) uitspraken gedaan. Het laatste officiële ‘nieuws’ daaromtrent, dateert alweer van meer dan een maand gelede. Toen was verhaal dat het platform PiP binnen enkele maanden hoopte te kunnen uit te rollen naar alle iOS gebruikers, ook die zonder een Premium abonnement.

Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist,...