Entertainment15.10.2014

Nieuwe achtbaan Efteling heet Baron 1898 en gaat 90 km/u


Eindelijk zijn er meer details bekend over de nieuwste achtbaan van de Efteling: de dive coaster gaat Baron 1898 heten en laat je met 90 km/u in een mijnschacht storten! De nieuwste achtbaan van de Efteling gaat open in de zomer van 2015. Als bezoeker wordt je meegenomen naar de tijd dat Nederlanders in de mijnen werkten, in de 19e eeuw. De dive coaster laat dare devils – mijnwerkers – een vrije val maken van ongeveer 37 meter.

Animatie van Baron 1898
Animatie van Baron 1898

Het verhaal van Baron 1898

Iedere attractie in de Efteling heeft een bijzonder verhaal, zo ook de Baron 1898. Het verhaal van deze achtbaan gaat over een hebzuchtige mijnbaron die een goudader vindt in het zuiden van het land. Mijnbaron Gustave Hooghmoed wil zoveel mogelijk goud uit de grond halen, maar de vruchtbare grond aldaar wordt beschermd door de Witte Wieven. Hooghmoed roept zijn kompels op hem te helpen en belooft hen gouden bergen. Tijdens de rit in de achtbaan wordt duidelijk dat de Witte Wieven uit alle macht proberen de gouddelving te saboteren.

De bouw van deze nieuwe attractie is geen koopje: het kost de Efteling ongeveer 18 miljoen euro. De attractie moet het vooral voor tieners aantrekkelijker maken om naar het park te komen. Op dit moment is de Python nog steeds de meest spannende attractie van het park, maar die is alweer ruim 30 jaar oud. Het is dus wel tijd voor iets nieuws wat écht spannend is.

Bron: Omroep Brabant.

Op YouTube is een making-of video van Baron 1898 te zien.

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.