Entertainment06.10.2019

Nieuw seizoen van de Nederlandse First Dates begint morgen


Ook Sergio en Victor zijn er weer bij

Maandag 7 oktober begint het nieuwe seizoen van het populaire tv-programma First Dates op NPO3. We kunnen ons dus weer verheugen op ongemakkelijke stiltes, lieve verhalen, bijzondere types en totale mismatches. First Dates zorgt soms voor plaatsvervangende schaamte en het is net of je stiekem toeschouwer bent van iets wat je niet mag zien. En juist dat maakt het natuurlijk heerlijk om naar te kijken.

Bijzondere ontmoetingen

Nog nooit van het programma gehoord? Vrijgezellen worden door het programma aan elkaar gematcht en gaan eten in een restaurant, terwijl ze door camera’s gevolgd worden. En dat levert bijzondere ontmoetingen op.

Kijkcijferkanon

Barman Victor en maître Sergio keren terug in het nieuwe seizoen. First Dates van BNNVARA is een kijkcijferkanon. Het programma wordt ontzettend goed bekeken en zorgt voor veel inhakers op social media. Begin dit jaar zond de omroep een serie van ‘First Dates Hotel’ uit en dat trok soms meer dan 1 miljoen kijkers.

Enorme ophef

Af en toe zorgt het programma voor enorme ophef. Bijvoorbeeld de date tussen Jaimy en Lisa, die een nogal ongemakkelijk afspraakje hadden. De houding van Lisa, die door kijkers als ‘arrogant’ werd bestempeld, zorgde voor bedreigingen en scheldpartijen op social media. Het is wel duidelijk dat het programma leeft onder de kijkers.

First Dates-huwelijk

De Nederlandse versie is een remake van het Britse origineel. Overigens is dit net zo fijn om naar te kijken en zendt BNNVARA dit ook regelmatig uit. Hoewel het soms lijkt of er meer mismatches zijn dan succesvolle dates, gebeurt het laatste gelukkig ook. Het eerste Nederlandse First Dates-huwelijk tussen Noëlle en Kevin werd in februari aangekondigd.

Vanaf morgen op NPO3 kun je elke werkdag om 19.25u weer genieten van een nieuw seizoen van de Nederlandse First Dates. Bekijk hieronder alvast de trailer!

Irene Boskma

Irene is tekstschrijver en blogger. Naast schrijven vindt ze het leuk om hard te lopen en de wereld rond te reizen. Of dat nu korte of lange trips zijn, een verre reis of een bestemming in eigen land. Ze leest dan ook veel reisverhalen om inspiratie op te doen en schrijft graag haar eigen belevenissen op. Omdat ze vindt dat elke plek iets bijzonders heeft, reist ze voor Travelvalley overal naartoe. Ook in haar vrije tijd ontdekt ze graag de wereld en af en toe gaat ze een tijdje weg om als digital nomad vanaf de andere kant van de wereld te werken.