Netflix Geeked Week: aankondigingen van nieuwe films en series

Netflix Geeked Week: aankondigingen van nieuwe films en series

Vorig artikel Volgend artikel

Het is deze week Geeked Week op Netflix en dat betekent op de streamingdienst zelf op dit moment niet veel, maar qua aankondigingen van wat eraan komt wel. We nemen je mee in de grootste nieuwe aankondigingen van de rode N.

Wednesday

De maandag van Geeked Week staat in het teken van tv-series en daar heeft Netflix er een flink aantal van klaarstaan. Eén van de grootste projecten is waarschijnlijk dat van de uit de pas lopende regisseur Tim Burton, die met Wednesday een spin-off maakt van Addams Family. In een supersnelle teaser zien we Jenna Ortega (Scream) in de rol van de dochter van het gezin. Wanneer de serie precies verschijnt is echter net zo mysterieus als de hele familie zelf.

One Piece

One Piece heeft een nieuwe teaser, waarin je vooral veel art direction-werk in actie ziet. One Piece is van origine een mangareeks (en een populaire gamereeks), maar wordt speciaal voor Netflix in een live action-jasje gegoten. We hebben er verder nog weinig van gezien, maar je kunt in ieder geval vast het sfeertje proeven:

Resident Evil

Er is nog een populaire gamereeks die van een live action-serie wordt voorzien, namelijk Resident Evil. De altijd weer onaangenaam voelende games staan bekend om hun schrikmomenten en in de nieuwe trailer doet Netflix zijn best om je in ieder geval vast klaar te maken voor de griezelige serie door je enkele zombie-achtige honden voor te schotelen:

The Midnight Club

The Midnight Club is een horrorserie in de stijl van The Haunting of Hill House en Midnight Mass. Mike Flanagan staat aan de leiding van dit project en hij is inmiddels een horrorlegende aan het worden. Kijken of hij dat op 7 oktober nog steeds waarmaakt, want dan verschijnt Midnight Club op de streamingdienst.

Cabinet of Curiosities

Wat ook dit jaar verschijnt, al is nog onbekend wanneer, dat is Cabinet of Curiosities van Guillermo del Toro. De iconische regisseur is bekend van Pan’s Labyrinth en Hellboy, en eigenlijk vooral van een genre waarbij horror wordt geserveerd op een wat luchtigere en sprookjesachtige, maar niet per se flauwe humoristische manier. Cabinet of Curiosities heeft een aantal goede acteurs weten te binden, zoals Sofia Boutella (Kingsman) en Eric André (Bad Trip).

The Sandman

The Sandman kiest ook een beetje het pad van menig Del Toro-productie, want hierin wordt je in een soort dromerige nachtmerrie meegenomen door Neil Gaiman (Good Omens). De serie verschijnt 5 augustus op de Flix.

Meer Netflix-aankondigingen

Daarnaast heeft Netflix ook laten weten dat het tweede seizoen Sweet Tooth binnenkort verschijnt. Het derde seizoen van Locke and Key heeft een nieuwe teaser gekregen en gaat om 10 augustus van start. Fate: The Winx Saga seizoen 2 is voorzien van een mini-clip (het komt ‘binnenkort’ uit) en Shadow of Bone is net klaar met het filmen van het tweede seizoen.

Het vrij bizarre Warrior Nun krijgt een tweede seizoen dat in de winter verschijnt en is voorzien van een nieuwe trailer, terwijl Manifest met een nieuwe trailer van seizoen 4 ook opvalt (al is hiervan nog niet bekend wanneer het verschijnt). All of Us are Dead wordt voorzien van een tweede seizoen en de eerste teaser van 1899 is ook een feit, al is onbekend wanneer die verschijnt op de streamingdienst. Tot slot heeft ook The Umbrella Academy een nieuwe video, waarin we een glimpje krijgen van het derde seizoen dat al op 22 juni verschijnt.

Nieuwe films op Netflix

Inmiddels zijn ook de films toegevoegd onder het mom van Geeked Week en daar zitten zo te zien pareltjes bij. Hieronder bespreken we ze.

The Sea Beast

Het Disney-achtige Sea Beast is een nieuwe animatiefilm van Netflix waar al veelvuldig over wordt gesproken. Waarschijnlijk onder andere omdat niet de minste regisseur meewerkt: Chris Williams. Hij stond ook aan het roer van de geliefde underdog Big Hero 6 en hij schreef Vaiana. 8 juli zien we op Netflix hoe hij het buiten Disney maar binnen Netflix doet:

Day Shift

Netflix heeft ons ook een klein kijkje achter de schermen gegeven bij Day Shift. Deze nieuwe comedy-actiefilm met Jamie Foxx draait om een man die overdag zwembaden schoonmaakt, maar in de avonduren vampiers jaagt. Je bedenkt het niet, maar je wil het wel zien. 12 augustus verschijnt de film op de Flix.

Troll

Het doet aan Troll Hunter denken, de live action film Troll op Netflix. Deze Noorse film heeft nog geen releasedatum, maar het belooft een bijzonder avontuur te worden waarin trollen gewoon bestaan en in de fjorden van het mooie land wonen. Noorwegen heeft een goed trackrecord als het gaat om films, dus we zijn benieuwd of Troll aan dat lijstje kan worden toegevoegd.

Blasted

Nou was Day Shift al een beetje gek, het kan gekkerd hoor. Blasted is ook een Scandinavische film en hierbij wordt er zowel getrouwd als gelasergamed. Er schiet vervolgens vanalles langs wat eruit ziet als een enorm vermakelijke film, dus als je toch in Noorse sferen bent door de trollen, dan kun je meteen door met een heel andere Noorse film. 28 juni verschijnt deze op Netflix.

Wendell and Wild

Alles wat je over deze serie hoeft te weten is wie er achter deze film zitten: Jordan Peele en Keegan-Michael Key. Als die twee samenkomen, dan is het magie en dat is te zien in deze prachtige stop-motion animatiefilm die vanaf oktober op Netflix staat.

Spiderhead

Spiderhead is hier en daar al een paar keer enorm geteased en dat komt omdat het een flick is met Chris Hemsworth in de hoofdrol. Het gaat over een sci-fi gevangenis die experimenten uitvoert op zijn gevangenen. 17 juni verschijnt hij al op Netflix, dus dat schiet al op!

The Gray Man

Een andere film die al erg gehyped wordt, dat is The Gray Man. De naam is niet zo aantrekkelijk misschien, maar het schijnt een geweldige actiefilm te zijn die het meest kostte van alle Netflix-films tot nu toe. Komt ook waarschijnlijk door het salaris van de hoofdrolspelers: Chris Evans en Ryan Gosling.

The School for Good and Evil

De laatste must-see is The School for Good and Evil. We hebben al gezien hoe eng Charlize Theron durfde te zijn in de live action-vertolking van Snow White, maar in het sprookjesachtige The School for Good and Evil pakt ze het weer even anders aan. De steractrice is niet bepaald alleen: Laurence Fishburne, Kerry Washington en Michelle Yeoh zijn ook van de partij. Het is nog onbekend wanneer we naar deze school van goed en kwaad kunnen, maar waarschijnlijk in de herfst.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...