Entertainment17.04.2024

Interview met de acteurs uit Abigail: “Bloed? Gebruik scheerschuim!”


Ze lijkt een prima ballerina, maar ze is een bloeddorstige vampirella. Toch lastig, als je denkt dat je een lief meisje kidnapt en je uiteindelijk met zo’n monster bent opgesloten… Vanaf deze week is er een nieuwe film met een flinke twist in de bioscoop te zien: Abigail. Een twist waarvan het niet erg is als je hem van tevoren weet, getuige de trailers die we er al van hebben gezien. En een film met iconische momenten, zoals de opvoering van Black Swan en een zwembad vol bloed. We interviewden vier leden van de cast over hun avonturen op de set: Kathyn Newton, Dan Stevens, Kevin Durand en William Catlett.

Abigail

Kathryn, je personage is nogal een techvrouw, hoe heb je je voorbereid op deze rol?

Kathryn: “Ik ben vrij tech savvy ja, dat is een generatie-ding. Ik was altijd al goed met een computer en ik denk altijd wel dat ik er wel achter kom hoe het werkt. Ik kan bijvoorbeeld ook heel snel berichtjes tikken op mijn telefoon. Dat zit in mijn bloed.”

Je personage is erg dol op haar telefoon: is dat wel zo gezond en welke relatie heb je met je telefoon?

Kathryn [Haalt haar telefoon uit haar zak]: “Ik heb hem hier! Ik ben er constant mee bezig. Ik was vorige week op een golftoernooi en daar waren telefoons niet toegestaan. Ik dacht steeds maar dat ik iets miste of iets vergat, want ik heb dat ding altijd in mijn hand. Ik wilde dat het niet zo was, maar mijn telefoon is mijn beste vriend.”

 

Dan, wat in deze film zorgde ervoor dat je ‘ja’ zei?

Dan: “De mannen achter Radio Silence. Ik wilde altijd al met ze werken. Ze staan erom bekend dat ze vriendelijk en fun zijn, maar ook dat ze de randjes opzoeken als het om gore gaat en andere horrorklassiekers. En ze stelden niet teleur…”

Nu je dat zegt, Kathryn, we moeten het ook echt even hebben over die scène met dat zwembad aan bloed en lichaamsdelen. Hoe was dat?

Kathryn: “Die scène gaat de geschiedenisboeken in. Het was mijn beste dag, maar fysiek de meest uitdagende. De rol is geweldig en je wordt echt verliefd op Sammy, maar vervolgens wil je haar vermoorden. Het was een droom die uitkwam en ik zou het zo weer opnieuw doen. Die bloed en gorigheid rook wel ja. Iedereen met bloed kreeg dat in een soort sIroopfles, maar ik kreeg banaan. Dat was wel een lucht.”

Kevin, wat was voor jou een bepalende factor om deze film te doen?

Kevin: Ik vond het script meteen geweldig, maar ook daarvoor was ik al overtuigd: ik had Ready or Not gezien en toen dacht ik al: wie hebben dit gemaakt? Ook verwachtte ik wel wat leuks te kunnen doen met mijn personage Peter en dat klopte ook. Ze stonden open voor mijn ideeën en zo kon ik hem bijvoorbeeld in mijn natuurlijke accent spelen, ik ben Frans-Canadees. Dat was heel comfortabel voor me.

William, het script moet fantastisch zijn geweest om te lezen. Wat dacht je toen je het voor het eerst las?

William: “Toen ik het las, dacht ik alleen maar: oke, hoe lang overleef ik in dit stuk? Ik weet nog wel dat ik een Zoom-gesprek had met Matt (Bettinelli-Olpin) en Tyler (Gillett) en dat ze zeiden: we gaan het heel tof hebben in Ierland, het wordt een geweldige trip! En toen dacht ik: “Ja, ik wil van deze familie deel uitmaken.” 

En je hebt ook speciale training gehad, hebben we vernomen. Hoe zit dat?

William: “Ik kreeg guntraining om te leren hoe je een pistool hanteert op de goede manier. Militairen zien het meteen wanneer je niet goed door het vizier kijkt. Dat vond ik heel belangrijk: ik wilde niet die persoon zijn. Ik wilde dat ook politieagenten trots konden zijn.”

 

Dan, je bent onder de indruk van ons vampiermeisje, Alisha Weir, welke scène met haar vond je het leukst?

Dan: “Er waren vele leuke scènes met haar, maar er zijn er twee die bij elkaar horen. Het is wanneer ik een pistool tegen haar hoofd houdt om haar te testen en te checken of ze de kleur van mijn ogen kon zien. Vervolgens draait zij even later de rollen om en vraagt welke kleur haar ogen zijn. Zij heeft dat bedacht en dat is echt een goed voorbeeld van hoe indrukwekkend ze was.”

Helaas is deze film een van de laatste keren dat we acteur Angus Cloud op het witte doek zien. Kun je iets vertellen over hoe het was om met hem te werken?

Kevin: “Hij was echt een lichtpuntje. We zijn allemaal dol op hem geworden. Wij zijn allemaal oude rotten in het vak, we gingen er gewoon voor, maar Angus pakte het heel anders aan. Hij maakte ons echt losser en hij deed dingen vaak net even anders en dat deed hij briljant. Ik was echt verbaasd door hoe echt het was. 

William: “We hopen dat hij nu van het paradijs geniet en we voelen ons zeer vereerd dat we hier deel van uitmaken.”

In deze film zijn jullie allemaal opgesloten in één huis, was er een acteur die de grootste uitdaging was om mee opgesloten te zijn?

Kevin: “We zaten allemaal in hetzelfde gebouw en we begonnen samen te eten gezellig. Soms was het wel een uitdaging, want eigenlijk mochten we elkaar nog niet kennen voor de film natuurlijk, maar ja, ze stopten ons allemaal in hetzelfde gebouw. Maar de sfeer was goed, er hing een goede vibe. Alleen Dan, die bleef steeds in character en ging niet mee bij onze vrijdag-avondetentjes, haha!”

En als je nu echt met een vampier te maken zou krijgen, wat zou je dan het eerst proberen?

Dan: “Ja, zonlicht, een staak door het hart, een zilveren kogel. Ik denk dat voor de staak zou gaan.”

Kathryn: “Ik zou proberen bevriend met hem te raken: dat ziet-ie nooit aankomen!”

Wat hebben jullie geleerd door deze film te doen?

Kathryn: “Dat het scheerschuim is waarmee je het bloed er het beste afkrijgt!”

Wat willen jullie dat mensen meenemen van deze film?

Kevin: “Ik wil dat mensen uit de bios weglopen met het gevoel dat ze net een heerlijk buffet hebben gegeten en helemaal vol zitten. Deze film raakt op zoveel verschillende niveaus. Ik wil niet voor Matt en Tyler spreken, maar ik wil gewoon dat deze film je vermaakt. We willen zeer dienstbaar zijn in de taak van vermaak.”

William: “Ik wil dat je de bios uitloopt en denkt: God, wat was dit goed! En dat je leert dat er geen shortcuts zijn in het leven, en dat shortcuts consequenties hebben, ha.”

Kathryn: “Een lach.”

Dan: “Een bloody good time!”

 

Abigail draait vanaf nu in de bioscoop.

 

Laura Jenny
Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.

Verder lezen over Interview

​Solliciteren doe je tegenwoordig gewoon via TikTok

Vroeger als je in een vacature las dat je een video van jezelf moest maken, dan zou je er bijna de baan van je dromen voor opgeven: het was allemaal wat ongemakkelijk. Tegenwoordig leven we in een wereld die aan elkaar h...

Social Media25.09.2023

​Solliciteren doe je tegenwoordig gewoon via TikTok

Oxenfree II: “Moet voelen alsof je in Stranger Things meespeelt”

Netflix heeft in zijn poging serieuzer te worden genomen in de gamewereld studio Night School bereid gevonden om zijn verhalende, kunstige avontuur Oxenfree van een tweede deel te voorzien. Een logische keuze, want Oxenf...

Gaming12.07.2023

Oxenfree II: “Moet voelen alsof je in Stranger Things meespeelt”

​Citadel-actrice Ashleigh Cummings: “Ik moet nog 2 afleveringen zien”

Hij hangt in de abri’s, hij wordt veel bekeken en hij is sinds vandaag over de helft van zijn eerste seizoen: Citadel. De nieuwe serie van Amazon Prime Video kreeg gemengde reviews, maar wordt desondanks toch veel beke...

Entertainment12.05.2023

​Citadel-actrice Ashleigh Cummings: “Ik moet nog 2 afleveringen zien”

​Huawei werkt met Gentle Monster aan nieuwe slimme zonnebril

Huawei komt in de tweede helft van 2022 met een nieuwe slimme zonnebril, in samenwerking met het merk Gentle Monster. Dat zegt Huawei countrymanager Carlos Wubilin in een interview met ons. Virtual Reality-bril Huawei H...

Gadgets07.02.2022

​Huawei werkt met Gentle Monster aan nieuwe slimme zonnebril

Interview met DJ Sam Feldt tijdens TNW 2021 editie

DC blogger-vlogger Patrick Petersen interviewt Sam Feldt tijdens de TNW 2021 editie. Deze hybride editie van The Next Web vond in het ‘Taets Art and Event Park’ in Amsterdam plaats. Sam Feldt Sam Feldt (Boxtel, 1993...

Video12.10.2021

Interview met DJ Sam Feldt tijdens TNW 2021 editie

Disney Imagineer Sylvie Massara: “Je moet dromen laten uitkomen”

Disneyland Paris heeft meerdere officiële Disney-hotels. Je hebt het zeer luxe Disneyland Hotel, dat de ingang is van het park, maar er is ook een meertje met daaromheen enkele hotels: Hotel New York, Newport Bay Club e...

Entertainment14.07.2021

Disney Imagineer Sylvie Massara: “Je moet dromen laten uitkomen”

Investeerder en ondernemer Pieter Schoen “Onlinediensten zijn kansrijk in deze tijd”

Bij DutchCowboys houden we interessante startups al jaren nauwlettend in de gaten. Dit keer kregen we de kans om een gesprek te voeren met iemand die interessante startups ook in de gaten houdt, namelijk de Rotterdamse o...

Startups17.04.2020

Investeerder en ondernemer Pieter Schoen “Onlinediensten zijn kansrijk in deze tijd”

​Dakar 2020: een vooruitblik door Bernhard ten Brinke

5 januari 2020 start de 42 editie van de Dakar Rally in Saudi-Arabië. Coureur Bernhard ten Brinke wist als eerste Nederlander ooit een etappe te winnen in de Dakar Rally met een auto. Hij neemt voor de derde keer deel a...

Automotive01.01.2020

​Dakar 2020: een vooruitblik door Bernhard ten Brinke

Verder lezen over Movie

Het huis uit Home Alone is te koop en dit is de schade

Het huis is aan de binnenkant wel flink onder handen genomen, zoals je ziet in de video. Het moest ook wel, nadat onze Kevin ermee klaar was…

Entertainment28.05.2024

Het huis uit Home Alone is te koop en dit is de schade

Bekijk de geremasterde trailer van Star Wars: The Phantom Menace

The Phantom Menace is een populaire Star Wars-film, want Darth Maul. Zeker de geremasterde versie is de moeite waard: bekijk nu de trailer.

Entertainment21.05.2024

Bekijk de geremasterde trailer van Star Wars: The Phantom Menace

Ook NLZIET komt met een goedkoper abonnement met reclame

Vandaag, maandag 13 mei 2024, introduceert de Nederlandse tv-streamingdienst NLZIET een nieuw en goedkoper Basis-abonnement. Dit nieuwe abonnement kost €7,95 per maand en bevat reclame in de VOD-content van de RTL- en Talpa-zenders.

Entertainment13.05.2024

Ook NLZIET komt met een goedkoper abonnement met reclame

Waarom de wereld stil werd in A Quiet Place: bekijk de Day One trailer

A Quiet Place, we gaan er helemaal in mee, mede door het geweldige werk van Emily Blunt en John Krasinski. Maar hoe het precies zo heeft kunnen gebeuren is tot nu toe een mysterie geweest.  

Entertainment11.05.2024

Waarom de wereld stil werd in A Quiet Place: bekijk de Day One trailer

Gollum regisseert nieuwe Lord of the Rings-film: komt in 2026

Warner Bros. Discovery werkt aan meerdere Lord of the Rings-films en de eerste die uitkomt is een verhaal over Gollum. We kennen het wezen wel van zijn obsessie met zijn precious, de ring, maar wat weten we nou eigenlijk echt van hem?

Entertainment09.05.2024

Gollum regisseert nieuwe Lord of the Rings-film: komt in 2026

Megalopolis stopt de tijd: check de trailer

Francis Coppola is terug. De maker van onder andere The Godfather stopt in deze nieuwe film Megalopolis de tijd.

Entertainment08.05.2024

Megalopolis stopt de tijd: check de trailer

Zo ziet de nieuwe Superman eruit

Regisseur James Gunn heeft zijn Superman onthuld. We wisten al dat het David Corenswet is, maar nu weten we ook hoe hij eruitziet als het alter ego van Clark Kent.

Entertainment06.05.2024

Zo ziet de nieuwe Superman eruit

Films bevatten tegenwoordig 40 procent minder seksscènes

Slecht nieuws voor liefhebbers van een stevige vrijpartij in films: die scènes komen steeds minder vaak voor. Maar waarom is het? Daar zijn meerdere redenen voor te bedenken.

Entertainment06.05.2024

Films bevatten tegenwoordig 40 procent minder seksscènes