Entertainment09.02.2017

‘Geslacht’ maakt indruk, niet alleen op tv maar ook op sociale media


Misschien heb je het al wel gezien, de eerste aflevering van het BNN-programma Geslacht. Daarin gaat Ryanne van Dorst op zoek naar alles rondom genderidentiteit. Ryanne ken je wellicht, als zangeres Ella Bandita of als deelnemer aan Expeditie Robinson 2015. En ze had ook ooit eens verkering met Christina Curry.

In het intro vertelt ze dat ze is geboren als hermafrodiet: ze is tweeslachtig en men heeft geprobeerd van haar een meisje te maken. Naar eigen zeggen is dat mislukt. In Geslacht wil ze op zoek gaan naar of er meer is dan man of vrouw-zijn en welke rol gender speelt in onze maatschappij.

Veel reacties via sociale media

Nu is het onderwerp waar het programma zich mee bezig houdt al reden genoeg voor gesprek, maar ook de onbevangen manier waarop Ryanne presenteert maakt indruk. En dat hebben we gezien op sociale media. Nog steeds is #geslacht trending in Nederland. Zelf laat ze weten behoorlijk ondersteboven te zijn van het succes.

Vier afleveringen

BNN heeft in totaal vier afleveringen gemaakt van het programma Geslacht, er komen er nu dus nog drie. Het zal mij in ieder geval niets verbazen als Ryanne daarna nog een ander programma gaat maken, want Nederland is blijkbaar fan van haar en de manier waarop ze tv maakt. Er wordt zelfs al gevraagd of ze niet samen met Maxim Hartman iets kan doen. BNN is overigens ook de uitgelezen zender voor haar. Het is alweer een hele tijd geleden dat Bart de Graaff stenen door de ruit van een benzinepomp gooide en hoewel de zender wel probeert lekker rebels te zijn, is Ryanne de eerste ‘presentator’ die dat ook écht is.

Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en editor in chief van Travelvalley. Ze schreef ook de boeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen. E-mail: marloes@travelvalley.nl