Entertainment06.01.2019

Geen afvaller bij eerste aflevering Wie is de mol?


Fans zien wel veel hints

Alle molloten zaten er al maanden klaar voor. Eindelijk was het gisteren zover: de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Wie is de mol? Ook nieuw is de presentator, Art Rooijakkers is vervangen door Rik van de Westelaken. Dit seizoen speelt zich af in Colombia en gisteren begonnen de kandidaten in Santa Fe de Antioquia.

De eerste aflevering trok 2,9 miljoen kijkers. Een prachtige start van dit seizoen en voor nieuwe presentator Rik.

Aflevering 1: “Op sleeptouw”

De aflevering trapte af met een filmpje in een werkplaats, waar we konden zien hoe de houten jokers werden gemaakt. Verrassend was het om te zien dat er dit jaar jokers zijn waar binnenin vrijstellingen zijn verstopt.

Verdenkingen en bondjes tijdens eerste aflevering Wie is de mol?

Na de verrassende aftrap in de werkplaats konden we kennis maken met de nieuwe presentator, kandidaten en mol. De eerste opdracht begint op een brug, de Puente de Occidente. Tijdens het spel op de brug, maar ook tijdens de andere twee opdrachten, zien we duidelijk dat de kandidaten nog aan elkaar moeten wennen. Ze vinden elkaar verdacht, of juist niet.

Opvallend is het bijvoorbeeld dat Rick Paul na twee opdrachten een bondje wil sluiten met Niels, omdat hij hem niet verdenkt. Nu al een tunnelvisie? Of is het tactiek van Rick Paul? Jamie probeert informatie uit te wisselen met Merel, die daar nog niet helemaal voor open lijkt te staan.

Vier vrijstellingen, geen afvaller

Tijdens de eerste opdracht werden vier vrijstellingen verdiend, die in zijn gezet bij de test. Dit zorgde er uiteindelijk voor dat geen van de kandidaten het spel hoefde te verlaten. Wanneer de kandidaat die eigenlijk een rood scherm had moeten krijgen een vrijstelling had verdiend, ging er niemand naar huis. Overigens hadden de kandidaten er ook voor kunnen kiezen om € 2500,- in de pot te stoppen.

Wie worden er door het publiek verdacht?

Na het zien van de eerste aflevering en het lezen van alle ‘hints’ zit ik zelf vooral op Evi. Misschien heb ik nu ook al een tunnelvisie, maar ik vond dat ze lekker haar eigen gang ging, wat zeker geld voor de pot heeft gekost. De meeste kijkers verdenken haar ook, op de voet gevolgd door Merel. Niels en Evelien staan op een derde plek.

Twitter tijdens en na de eerste aflevering

Zoals gebruikelijk wordt er flink op los getwitterd tijdens de afleveringen van Wie is de Mol?. Dit gaat natuurlijk ook nog even door tot na de moltalk. We hebben de leukste tweets met hints en verdenkingen voor je op een rijtje gezet.

Irene Boskma

Irene is tekstschrijver en blogger. Naast schrijven vindt ze het leuk om hard te lopen en de wereld rond te reizen. Of dat nu korte of lange trips zijn, een verre reis of een bestemming in eigen land. Ze leest dan ook veel reisverhalen om inspiratie op te doen en schrijft graag haar eigen belevenissen op. Omdat ze vindt dat elke plek iets bijzonders heeft, reist ze voor Travelvalley overal naartoe. Ook in haar vrije tijd ontdekt ze graag de wereld en af en toe gaat ze een tijdje weg om als digital nomad vanaf de andere kant van de wereld te werken.